Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Ένα… ατύχημα ο Βόλος»!

Πεπεισμένος πλέον πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απλά «ένα ατύχημα», παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ξάνθη (0-2), ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός «έσταξε μέλι» για τους -θεωρητικά- «κομμένους» από το ρόστερ της ΑΕΚ και τους απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο της «τριπλής» (όπως τη χαρακτήρισε) νίκης.

Πεπεισμένος πλέον πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απλά «ένα ατύχημα», παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ξάνθη (0-2), ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός «έσταξε μέλι» για τους -θεωρητικά- «κομμένους» από το ρόστερ της ΑΕΚ και τους απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο της «τριπλής» (όπως τη χαρακτήρισε) νίκης.

Αφού στάθηκε, δε, στην ποιότητα του Μίτσελ και στον επαγγελματισμό του Λεονάρντο, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη σύνδεσή του με το θέμα Ιγκλέσιας.

«Θεωρώ ότι η σημερινή ήταν μια τριπλή νίκη. Πρώτα απ' όλα, επικρατήσαμε μιας ομάδας η οποία είναι πολύ καλή και δύσκολη. Παράλληλα, ξεκουράσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες και δώσαμε… ζωή σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολλές φορές. Είναι μια νίκη για όλη την ομάδα. Ήμουν σκληρός με τους παίκτες όλη την εβδομάδα. Σε κάποιους μίλησα πολύ σκληρά. Τους είχα πει πως για να αντιπροσωπεύουν την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πάντοτε έτοιμοι, γιατί χρειαζόμαστε ένα καλό και γεμάτο ρόστερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ και εξήγησε:

«Είμαι χαρούμενος για πολλά πράγματα. Ο Αραμπατζής είχε να παίξει καιρό, ο Αργυρίου το ίδιο. Ο Νταντόμο είχε πολλά ματς να ξεκινήσει βασικός. Ο Μίτσελ έπαιξε μετά από καιρό, ενώ οι Καφές και Γκέντσογλου επέστρεψαν από τραυματισμούς. Ο Λεονάρντο και ο Έντερ επίσης δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά, έχω πειστεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ένα… ατύχημα».

Αναφερόμενος στην κρίσιμη ρεβάνς του Κυπέλλου, ο Χιμένεθ τόνισε ότι «για πρώτη φορά στην καριέρα μου μελετούσα ένα ματς (σ.σ. αυτό με την Ξάνθη) και παράλληλα κοιτούσα ένα άλλο (σ.σ. αυτό με τον ΠΑΟ)» και το συνέδεσε και πάλι με την εξαιρετική νοοτροπία που, κατά τη γνώμη του, έδειξαν σήμερα οι παίκτες του:

«Ήμουν σκληρός μαζί τους και εμπιστεύτηκα σήμερα παίκτες που δεν έπαιζαν. Παίκτες που τους έχετε κρίνει σκληρά εσείς, αλλά και ο κόσμος. Ήταν η ευκαιρία τους για να τα δώσουν όλα. Αν δεν το έκαναν, ίσως να μην υπήρχε μέλλον γι' αυτούς. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, κάποιος συνάδελφός σας προσπαθούσε να με πείσει για το πως πρέπει να είναι οι επαγγελματίες. Σήμερα αποδείχτηκε ότι για να είμαστε επαγγελματίες, δεν είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Οι επαγγελματίες είναι αυτοί που βγαίνουν με φορείο».

Ερωτώμενος έπειτα για τον Μίτσελ, ο Χιμένεθ τόνισε πως «αυτό που έδειξε σήμερα ο Μίτσελ ήταν ποιότητα κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα» και αφού εξήγησε πως «πρέπει να προσαρμοστεί στο αργό -με την μπάλα στα πόδια- ελληνικό πρωτάθλημα, που έχει, όμως, ένταση χωρίς αυτή», μίλησε συνολικά για τις νέες προσθήκες: «Θα εξοικειωθεί σιγά σιγά, όπως και οι υπόλοιποι που θα έρθουν. Έχουμε φέρει καλούς παίκτες, που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν έχουμε μπροστά μας προετοιμασία και παλεύουμε ενάντια στον χρόνο. Ξεκουράσαμε παίκτες -κάτι που όμως δεν εγγυάται νίκη την Τετάρτη».

Τέλος, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόδοση του Λεονάρντο -αλλά και για τα σενάρια που τον συνδέουν με την περίπτωση του Ιγκλέσιας.

«Αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις μετά το… δείπνο», είπε με νόημα ο Χιμένεθ. Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι «ο Ιγκλέσιας είναι ένας ενδιαφέρων παίκτης και ο Λεονάρντο άνοιξε σήμερα το σκορ», άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα:

«Δεν θέλω να υποτιμήσω τον έναν για να εξυψώσω τον άλλον. Ο Λεονάρντο έκανε ένα καλό ημίχρονο. Κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και σήμερα μου «απάντησε» θετικά με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Αν ο Λεονάρντο πρέπει να φύγει για το καλό της ομάδας, θα φύγει. Αν πρέπει να μείνει για το καλό της ομάδας, τότε θα πρέπει να παλέψει. Τώρα -δέκα παρά τέταρτο- ο Λεονάρντο είναι παίκτης της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x