Stoiximan Super League

Ντου και… έφυγε για τελικό!

Ούτε η καυτή Τούμπα. Ούτε ο ΠΑΟΚ. Ούτε οι ανεγκέφαλοι που συνεχίζουν (άδικα) να τον ντροπιάζουν. Κανείς τους δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο ΑΥΤΗΣ της ΑΕΚ! Το γκολ του Δέλλα (0-1) έδωσε στην ατσάλινη «Ένωση» αυτό που δικαιούταν και το ντου των κάφρων επέσπευσε την πανάξια παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! .

Ούτε η καυτή Τούμπα.

Ούτε ο ΠΑΟΚ.

Ούτε οι ανεγκέφαλοι που συνεχίζουν (άδικα) να τον ντροπιάζουν.

Κανείς τους δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο ΑΥΤΗΣ της ΑΕΚ!

Το γκολ του Δέλλα (0-1) έδωσε στην ατσάλινη «Ένωση» αυτό που δικαιούταν και το ντου των κάφρων επέσπευσε την πανάξια παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πώς έπαιξαν

Μια μόνο έκπληξη (από την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ) περιείχαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων. Εκείνη του ΠΑΟΚ, λοιπόν, ήταν η αναμενόμενη (βάσει των συμπερασμάτων από τις τελευταίες προπονήσεις), ενώ εκείνη της ΑΕΚ -παρόλο που θεωρούνταν πως θα είναι αμιγώς ίδια με εκείνη του 4-0 στο πρωτάθλημα- συμπεριλάμβανε τελικά τον Λυμπερόπουλο, αντί του Γκερέιρο.

Στο 4-2-3-1 του Χάβου, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκαρσία-Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς.

Στο 4-4-2 του Χιμένεθ, από την άλλη (στο οποίο η παρουσία του Λυμπερόπουλου επέτρεπε να μετατραπεί σε 4-3-3) τερματοφύλακας ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας και Γεωργέας. Στο ρόμβο του κέντρου βρέθηκαν οι Ντιόπ (σε ρόλο «σκούπας»), Μάκος-Μίτσελ (στο κέντρο), Λυμπερόπουλος (επιτελικός) και δίδυμο στην επίθεση οι Σκόκο-Μπλάνκο.



«Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά…»

Το γνωστό συναίσθημα που συνδέει το… Γιάννη με το «θεριό» (χωρίς κανένας να δικαιούται αυτόν τον τίτλο) «στοίχειωσε» το πρώτο ημίχρονο. Η επιφυλακτικότητα των «δικεφάλων» -όχι μόνο δεν τους επέτρεψε να… πετάξουν, αλλά ούτε καν να σουτάρουν μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το μοναδικό… «αχ» που ακούστηκε μέχρι το ημίωρο ήταν αυτό του Καράμπελα (στον τραυματισμό που τον έκανε τελικά αλλαγή με τον Λαγό).

Κάπως έτσι, λοιπόν, πήγαιναν χαμένες -τόσο η καλή (αλλά ανούσια) κυκλοφορία της μπάλας από τον ΠΑΟΚ, όσο και η «τσαμπουκαλεμένη» (για συνθήκες Τούμπας) παρουσία της ΑΕΚ. Θα πήγαινε εντελώς χαμένος, δε, και ο χρόνος όποιου παρακολούθησε το πρώτο 45λεπτο, αν (μέσα στο τρίλεπτο 38’-40’) οι Ίβιτς και Σκόκο δεν «ξόδευαν» το τετ α τετ και την αμαρκάριστη κεφαλιά, που τους «κέρασαν» αντίστοιχα οι Γκαρσία και Μπλάνκο.

Μόνο έτσι θα… σταματούσε!

Αν υπάρχει ορισμός της δυναμικής επιστροφής, η ΑΕΚ τον δίδαξε -μόλις βγήκε από τα αποδυτήρια. Η εκτέλεση φάουλ του Σκόκο πήρε όσο φάλτσο χρειαζόταν για να φτάσει «στην πλάτη» της άμυνας, ο Δέλλας πήρε τροχιά τέτοια που να τον μετατρέψει από «κολοσσό» σε… ψαράκι και η «Ένωση» πήρε το ρόλο του αφεντικού για την πρόκριση.

Όσο, λοιπόν, οι αγχωμένες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να… της τον πάρει πίσω προσέκρουαν στους ανίκητους Ντιόπ και Μίτσελ, τόσο οι ανεγκέφαλοι σκέπτονταν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους (και τον «δικέφαλο του Βορρά» στο λαιμό τους). Δεν το κατάφεραν την πρώτη φορά -όταν το καπνογόνο προσγειώθηκε στην πλάτη του Σάχα, το κατάφεραν τη δεύτερη (στο 89’) όταν και εισέβαλαν πίσω από την εστία του.

Η 25λεπτή διακοπή και οι αποδείξεις που παρείχαν κατά τη διάρκειά της (κυνηγητό παικτών, ζημιές σε κάμερες, συμπλοκές με αστυνομία) πως «οι ηλίθιοι είναι αήττητοι» απλά καθυστέρησε την πανηγυρική… εισβολή της ΑΕΚ στον τελικό!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72' Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (80' Φωτάκης), Ίβιτς (68' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαλκιάς, Πετρίτσεβιτς, Σαβίνι, Μωυσιάδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32' λ.τ. Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος (82' Καφές), Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67' Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Μανωλάς, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπαχά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα









Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x