Stoiximan Super League

Ντ(ι)οπαρισμένη για σεντόνι!

Με δύο γκολ του Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος βρέθηκε σε τρελά κέφια, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ στο «ΟΑΚΑ» και πλέον οδηγεί την «κούρσα» των πλέι οφ. Καλά διαβασμένη η Ένωση, με διάθεση και… τρόπο, «κλείδωσε» τον «δικέφαλο του Βορρά» και πλέον (μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού) μετατρέπεται σε φαβορί για το σεντόνι του Champions League!

Με δύο γκολ του Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος βρέθηκε σε τρελά κέφια, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ στο «ΟΑΚΑ» και πλέον οδηγεί την «κούρσα» των πλέι οφ.

Καλά διαβασμένη η Ένωση, με διάθεση και… τρόπο, «κλείδωσε» τον «δικέφαλο του Βορρά» και πλέον (μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού) μετατρέπεται σε φαβορί για το σεντόνι του Champions League!

Το στήσιμο του Χιμένεθ, το οποίο ήταν άψογο και ευφυέστατο, η πολύ καλή λειτουργία στα στημένα της, από τα οποία προήλθαν και τα τρία της γκολ αλλά και τα… σεντερφορίσια τελειώματα των Ντιοπ (47’, 68’) και Δέλλα (47’) οδήγησαν την Ένωση σε μία εύκολη και επαγγελματική νίκη.

Η βαθμολογία

ΑΕΚ 8 (5-1)
ΠΑΟΚ 6 (4-5)
Παναθηναϊκός 4 (3-5)
Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-4)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Τετάρτη, 18/5

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (17:15, NovaSports 2)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)



Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στην αναμέτρηση και «τρομοκράτησε» τον ΠΑΟΚ, έχοντας δοκάρι με το σουτ του Σκόκο. Ο Αργεντινός που συμπεριλήφθηκε στην ενδεκάδα της Ένωσης, καθώς επέστρεψε από τον τραυματισμό του, βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει ελαχίστως καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να ψάχνει να βρει απαντήσεις στο δοκάρι του Σκόκο. Η αμυντική λειτουργία, όμως, των γηπεδούχων, η οποία ήταν καλή, δεν επέτρεπε στους παίκτες του Μάκη Χάβου να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία του Σάχα.

Κι έτσι όπως εξελισσόταν η αναμέτρηση στα «μέτρα» της ομάδας του Χιμένεθ, στο 21’, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, το οποίο προήλθε από μία στημένη φάση. Ο Σκόκο γεμίζει από αριστερά στην περιοχή με φάουλ, στο πρώτο δοκάρι ο Μπαχά γυρίζει την μπάλα, ο Τσιρίλο θέλοντας να διώξει την «στρώνει» στο κεφάλι του Δέλλα και ο τελευταίος με ψυχραιμία που θύμιζε επιθετικό υψηλού επιπέδου, «κρέμασε» τον Χαλκιά, ο οποίος ήταν ανήμπορος να πει «όχι».

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβηκε πιο ψηλά, αλλά απέναντι σε ένα εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας από τον Χιμένεθ, τα βρήκε… μαύρα. Οι Θεσσαλονικείς περνούσαν με δυσκολία τον άξονα, κι όσες φορές τα κατάφεραν, έβρισκαν πάνω στο τοίχος που αλληλοσυμπλήρωναν οι Δέλλας και Μανωλάς.

Εικόνα ομάδας που ήξερε τι ήθελε αλλά και το πώς θα το πάρει με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο εμφάνισε η Ένωση και στο δεύτερο μέρος. Δύο λεπτά μετά την επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια, διπλασίασε τα τέρματά της και έθεσε τις πιο γερές βάσεις για τη νίκη, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αδύναμοι να βρουν λύσεις απέναντι στην καλά διαβασμένη άμυνά της.

Ο Σκόκο, όπως και στο πρώτο γκολ, γεμίζει στην περιοχή με ένα καλοχτυπημένο φάουλ και ο Ντιοπ, ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η δυσκολία των παικτών του Χάβου στη δημιουργία φάσεων ήταν χαρακτηριστική, όπως χαρακτηριστική ήταν και η αντίδρασή του σε όλα τα στημένα της Ένωσης. Κάθε στημένη φάση της ΑΕΚ μύριζε κίνδυνο, προκαλούσε τρόμο και δημιουργούσε αναστάτωση στα καρέ του Χαλκιά.

Στο 68’ ο Γκερέιρο εκτελεί ένα φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, ενώ τίποτα δεν προμήνυε ότι από τέτοια απόσταση θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εστία του ΠΑΟΚ. Αμ, δε.

Η μπάλα, έπειτα από το μακρύ ταξίδι της, έφτασε στο κεφάλι του Δέλλα κι αυτός την έστρωσε στο δεύτερο δοκάρι στον Ντιοπ. Ο πολύ καλός για ακόμη ένα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα, αμυντικός μέσος της Ένωσης, με δυνατό πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Μπαχά, Σκόκο (66' Λαγός).

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Γκέντσογλου.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (65' Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Αθανασιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x