Stoiximan Super League

Μακούν: «Θα χάνουμε δύσκολα»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ για να δυσκολέψει όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος τόνισε πως οι Πειραιώτες πρέπει να επιτεθούν από την αρχή του σημερινού (20:30) αγώνα με την Skoda Ξάνθη για να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ για να δυσκολέψει όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος τόνισε πως οι Πειραιώτες πρέπει να επιτεθούν από την αρχή του σημερινού (20:30) αγώνα με την Skoda Ξάνθη για να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής στην «Stadio by Metro»

Για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα

«Νομίζω ότι τόσο εμείς οι παίκτες, όσο ο σύλλογος και ο κόσμος περιμένουμε μια νίκη. Θα είναι το πρώτο μας παιχνίδι πρωταθλήματος, το δεύτερο επίσημο ματς φέτος και θα είναι ένα παιχνίδι με το οποίο θα πρέπει να μπούμε στο σωστό δρόμο, σε καλό ρυθμό, γιατί έχουμε καλούς παίκτες. Χρειαζόμαστε τη νίκη, γιατί αυτή δίνει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και κάνει καλό σε όλους. Το κλειδί για την νίκη με την Ξάνθη είναι να ξεχάσουμε το ματς με την Μαρσέιγ όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για την αγωνιστική κατάσταση των Πειραιωτών

«Νομίζω ότι έχουμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και ότι απλά χρειαζόμαστε όπως όλες οι ομάδες, παιχνίδια στα πόδια μας για να βρούμε ρυθμό. Με το υλικό και την ομάδα που έχουμε θα είμαστε πολύ σκληροί αντίπαλοι και δύσκολοι να ηττηθούμε».

Για τις επιλογές που έχει κάνει στην καριέρα του

«Οι εμπειρίες μου κατά βάση ήταν στη Γαλλία γιατί ήταν η χώρα που με υποδέχθηκε, έκανε ένα πέρασμα από την Αγγλία και τώρα είμαι εδώ. Όταν ήρθα να υπογράψω με εξέπληξε η υποδοχή του κόσμου. Μέχρι τώρα όλα δείχνουν υπέροχα. Η καρδιά μου πλέον είναι εδώ, χαίρομαι πολύ που φοράω αυτή την φανέλα και που μπορώ να αγωνίζομαι για αυτή την ομάδα».

Για τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό

«Είμαι πιο κοντά με τους γαλλόφωνους, αλλά τα πηγαίνω καλά με όλους. Οι Έλληνες μέχρι και όνομα μου έδωσαν. Τώρα μπορείς να με αποκαλείς Γιάννη. Με λένε Γιάννη Μακουνάκη (!) και είμαι από την Κρήτη. Έτσι με βάφτισαν οι συμπαίκτες μου και έτσι αισθάνομαι Έλληνας, Αισθάνομαι καλά στην ομάδα και τα πηγαίνω καλά με όλα τα παιδιά. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να λειτουργούμε ως τέτοια, να επικοινωνούμε μεταξύ μας».

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του συμπαίκτης

«Η αλήθεια είναι πως έχω δυο και κάθε φορά που έπαιζα μαζί τους αισθανόμουν πολύ καλά. Είναι ο Ματιέ Μποντμέρ στην Λιλ και ο Καρίμ Μπενζεμά στην Λιόν, με τους οποίους διατηρώ επαφές. Επίσης, στο πέρασμα μου από την Γαλλία, γνώρισα έναν Βούλγαρο, τον Στίλιαν Πετρόφ, τον αρχηγό της Άστον Βίλα, με τον οποίο μιλάω κάθε εβδομάδα».

Για την γνωριμία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη

«Τον γνώρισα κατά την διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου μου, γιατί ήθελε να μου πει κάποια πράγματα κατ’ ιδίαν. Μου φάνηκε πολύ σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος είναι διατεθειμένος να δώσει πολλά για την ομάδα. Χάρηκα πολύ που τον γνώρισα».

Για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την άφιξή του

«Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι παίκτες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας και να ονειρευτούμε όλοι μαζί. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για ακόμη μια χρονιά και να κάνομε κάτι καλό στο Champions League. Τους ευχαριστώ για την υπέροχη υποδοχή. Πολλοί μου λένε πως ακόμη δεν έχω δει τίποτα αλλά ήδη μου φάνηκαν απίθανοι».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x