Stoiximan Super League

Στον.. αέρα οι επιστολές

Την πρωτοβουλία να δώσει στην δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλαξε ο ίδιος με τον Γιάννη Ξυλά για το θέμα της ΓΗΠΕΛ, πήρε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Βαρείς χαρακτηρισμούς αλλάζουν οι δύο άνδρες σε αυτούς. Δείτε στο www.sport-fm.gr τις επιστολές των δύο μετόχων του Παναθηναϊκού.

Την πρωτοβουλία να δώσει στην δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλαξε ο ίδιος με τον Γιάννη Ξυλά για το θέμα της ΓΗΠΕΛ, πήρε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Βαρείς χαρακτηρισμούς αλλάζουν οι δύο άνδρες σε αυτούς.

Αρχικά ο Γιάννης Ξυλάς στην πρώτη του επιστολή δείχνει ενοχλημένος επειδή ζητάει από τον Βαγγέλη Σαμαρά –όπως ο ίδιος διατείνεται- αρκετό καιρό το σχέδιο βιωσιμότητας του νέου γηπέδου και έναν αναλυτικό έλεγχο των εξόδων της ΓΗΠΕΛ. Σημειώνει δε, πως αυτό έγινε μετά από καιρό και με αρκετή δυσφορία ενώ του είχε επισημάνει την δυσφορία του από ένα τηλέφωνο που είχαν συνομιλήσει προ δύο μηνών. Χαρακτηριστικό, το «ενημερώνομαι μέσω των εφημερίδων».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απαντάει πως την πλήρη ανάλυση θα την κάνει επίσημα η Deloite, κάτι, που ο ίδιος ζήτησε πριν από κάθε άλλον και θεωρεί ψευδείς τους ισχυρισμούς του πρώτου πως δεν ενημερώνεται αφού έχει καθημερινή επαφή με τον Βαγγέλη Σαμαρά μια και οι δύο είναι μέλη του Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ. Τονίζει δε, πως δεν ξέρει αν είναι όλοι πλέουν μαζί και μονιασμένοι όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου μια και… «Ακόμα διερωτώμαι εάν είμαστε στο ίδιο καράβι σχετικά με το θέμα του γηπέδου και αν έκανα καλά όταν παρουσίασα τον Οκτώβρη του 2008 στο Δ.Σ. της ΠΑΕ τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του γηπέδου οπού εκτός των άλλων δημοσιοποίησα για πρώτη φορά την εμπορική συμφωνία που είχα κάνει με τον Βωβό. Μερικές ημέρες αργότερα, μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία κατατεθεί η περίφημη προσφυγή. Ήταν σύμπτωση;», καταλήγει με την ανακοίνωσή του ο Τζίγκερ.

Η απάντηση του Ξυλά, άμεση. «Δεν ξέρω ποιους πραγματικά εννοείς όταν αναφέρεσαι σε “όλους” που δεν είναι στο ίδιο καράβι. Δεν μπορώ να διανοηθώ οτί εννοείς κάποιον από το Δ.Σ.». Και συνεχίζει, πως το ύφος της απάντησης του Τζίγκερ και η αξιοπρέπεια του, τον οδηγούν στην άμεση παραίτηση του από το Δ..Σ. Ο πρώην μέτοχος του Παναθηναϊκού νιώθει θιγμένος από το γεγονός πως ο Τζίγκερ… ξεχνάει το τηλεφώνημα προ τριμήνου που του είχε επισημάνει τους προβληματισμούς του Βαγγέλη Σαμαρά για το γήπεδο και τον προτρέπει εάν θέλει να το μάθει, δεν έχει παρά να ρωτήσει τον ίδιο τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΓΗΠΕΛ.

Ο Τζίγκερ απαντάει για δεύτερη φορά πως αντί να είναι ο ίδιος θιγμένος, ο Γιάννης Ξυλάς προσπαθεί να βγει κι από πάνω. Στην συνέχεια ξαναλέει πως δεν αποφεύγει «σκοπίμως» να δώσει αναλυτική αναφορά αφού αυτό το έχει αναλάβει η Deloite. Επισημαίνει δε, πως εάν είχε τόσο έντονους προβληματισμούς γιατί δεν τους εξέφρασε στο Δ.Σ. Όσον αφορά την μελέτη βιωσιμότητας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποστηρίζει πως λόγω της αλλαγής κυβέρνησης θεώρησε σκόπιμο να δει τα νέα δεδομένα για το γήπεδο και αναφέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η χρηματοδότηση του γηπέδου. Αμέσως μετά ο Τζίγκερ αναφέρει πως δεν ήξερε το πρόβλημα που έχει ο Γιαννης Ξυλάς με τον Βαγγέλη Σαμαρά και εάν ήταν τόσο μεγάλο θα έπρεπε να συγκαλέσει Δ.Σ και συνεχίζει με βαρείς χαρακτηρισμούς.

«Το ότι γνωριζόμαστε από το σχολείο δεν σημαίνει πως μπορώ να γνωρίζω ότι δεν είσαι το φερέφωνο κανενός. Είσαι μέλος του Δ.Σ. και σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην μακρά ιστορία του γηπέδου ξαφνικά εξαπολύεις μία επίθεση μέσω μιας επιστολής. Σε ξαναρωτώ γιατί δεν έθεσες αυτά τα θέματα στο πρόσφατο Δ.Σ. Η στάση σου αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα…».

Δείτε εδώ τις επιστολές που στάλθηκαν με την σειρά και αμέσως μετά, στα έγγραφα 5 και 6 τα πρακτικά:

*Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν υπήρχε η ανταλλαγή των συγκεκριμένων επιστολών ήταν η εποχή που ο Παναθηναϊκός επαναδιαπραγματεύονταν τους όρους της σύμβασης, κάτι που αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ικανότητα.

Έγγραφο 1
Έγγραφο 2
Έγγραφο 3
Έγγραφο 4
Έγγραφο 5
Έγγραφο 6

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x