Stoiximan Super League

«Από Νοέμβρη… θα ψάξω δουλειά»!

Με ροκ καταστάσεις σαν κι αυτές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκειά της, τελειώνει η θητεία του Σταύρου Αδαμίδη στην ΑΕΚ! Σε μια επεισοδιακή εκπομπή στη NOVA ο πρόεδρος της «Ένωσης» περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κάλυψε τους μετόχους και χαρακτήρισε ελκυστική επένδυση την ομάδα. Πριν προκαλέσει, δε, την παρέμβαση Δέλλα-Λυμπερόπουλου (για τα λεγόμενά του στην υπόθεση Τζεμπούρ), επιβεβαίωσε ότι θα εμμείνει στην παραίτησή του, αστειευόμενος ότι «από Νοέμβρη θα ψάξω δουλειά».

Με ροκ καταστάσεις σαν κι αυτές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκειά της, τελειώνει η θητεία του Σταύρου Αδαμίδη στην ΑΕΚ!

Σε μια επεισοδιακή εκπομπή στη NOVA ο πρόεδρος της «Ένωσης» περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κάλυψε τους μετόχους και χαρακτήρισε ελκυστική επένδυση την ομάδα.

Πριν προκαλέσει, δε, την παρέμβαση Δέλλα-Λυμπερόπουλου (για τα λεγόμενά του στην υπόθεση Τζεμπούρ), επιβεβαίωσε ότι θα εμμείνει στην παραίτησή του, αστειευόμενος ότι «από Νοέμβρη θα ψάξω δουλειά».




Δείτε τι είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αδαμίδης:

Για τη φερόμενη επαφή με τον κ. Άντζελο: «Πέρυσι κάποια στιγμή ο κ. Κοσμάτος σε μια επαφή του με τον κ. Άντζελο του έθεσε μεταξύ σοβαρού και αστείου υπόψη το ζήτημα, αλλά δεν υπήρξε ποτέ τίποτα παραπάνω. Θα ήταν ευχής έργο, αφού πρόκειται για τεράστιο μέγεθος, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα».

Για την απόφαση του Κωστένογλου για το γυάλισμα των παπουτσιών: «Το γυάλισμα είναι μια απόφαση του προπονητή. Εμείς ως διοίκηση δεν έχουμε λόγο και αφού ο προπονητής πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει, εμείς δεν παρεμβαίνουμε. Δεν καταλαβαίνω πως ασήμαντα θέματα διογκώνονται τόσο πολύ. Ο Δημητριάδης επικοινώνησε με τον Γκέντσογλου, του διέψευσε απόλυτα τα περί προσφυγής».

Για τις δυσκολίες στο έργο της διοίκησης: «Διαβάζω στον Τύπο ότι αφήνουμε συντρίμμια, κανένα έργο και καμία βελτίωση. Αυτά τα λένε όσοι είναι άσχετοι με τη διοίκηση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα για την πρώτη χρονιά μετά τον Μάρτιο. Δουλέψαμε σε δύσκολες συνθήκες και για τη χώρα και για το ποδόσφαιρο. Είχαμε μείωση εσόδων περίπου 3 εκατ. ευρώ, διπλασιασμό των προστίμων (ο τελικός κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ), υψηλές καταβολές για το άρθρο 44. Μέχρι το 2009-10 είχαν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε 1,2 εκατ. ευρώ επιπλέον. Θα φτάσουμε ένα ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ για διοικήσεις προ εποχής Νικολαΐδη.

Η ΑΕΚ πρέπει να πληρώνει φόρους στην ώρα τους γιατί αλλιώς θα χάσει τη ρύθμιση. Σαν διοίκηση έχουμε προτεραιότητα να πληρώνουμε την Εφορία και πλέον με τους νέους όρους και λόγω του ότι έχουν συσσωρευτεί υποχρεώσεις, πληρώνουμε μηνιαίως 580.000 ευρώ. Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε έσοδα (τηλ. συμβόλαιο, φανέλα) για να πληρώνουμε την Εφορία. Από ‘κει και πέρα, είχαμε υπερδιπλασιασμό της Εφορίας και αύξηση του ΦΠΑ. Αντιμετωπίσαμε υψηλές καταβολές προς την Ερασιτεχνική».

Για τις σχέσεις με την Ερασιτεχνική: «Δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί της και μάλιστα έχουμε μεγάλη αίσθηση ευθύνης για τα τμήματα. Η Ερασιτεχνική έχει πάρει πάνω από ένα 1,5 εκατ. ευρώ -χωρίς καταβολές από μετόχους- μέσα σ’ ένα χρόνο. Δηλαδή την τελευταία χρονιά πήρε όσα τις τρεις προηγούμενες χρονιές μαζί. Η ΑΕΚ είναι ενιαία, αλλά αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που πρέπει. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε όχι 1, αλλά 2 και 3 εκατ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, μαζέψαμε έσοδα από το ντέρμπι, καλύψαμε την επιταγή. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη διοίκηση ότι δεν ενδιαφέρθηκε για την Ερασιτεχνική».

Για τις προθέσεις με τις οποίες μπήκαν στην ΠΑΕ: «Εμείς δεν μπήκαμε σαν ειδικοί του ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ. Μπήκαμε για να μειώσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων, ώστε ο επόμενος (που είπαμε από την πρώτη μέρα ότι θα περιμένουμε) να βρει «νοικοκυρεμένη» κάπως την ομάδα. Υπάρχει μια συνεχής πίεση από τα ΜΜΕ, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεπερνάει τον εαυτό της. Εμείς, όμως, δεν θα βάλουμε την ΑΕΚ σε νέες περιπέτειες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η ΑΕΚ έχει ένα συγκεκριμένο νούμερο εσόδων και πρέπει να βαδίσει βάσει αυτών».

Για τα επιτεύγματα της διοίκησης: «Πήραμε 17 εκατ. ευρώ το μπάτζετ, το ρίξαμε 10%, πιστέψαμε στον πρωταθλητισμό. Βάλαμε στόχο (και το καταφέραμε) την κατάκτηση τίτλου. Εμένα ως φίλαθλο με τόνωσε το Κύπελλο. Φέτος κάναμε μείωση, ρίξαμε το μπάτζετ στο 11,7 εκατ. ευρώ, φέραμε παίκτες που θα παίξουν τα επόμενα χρόνια, κρατήσαμε τους Δέλλα-Λυμπερόπουλο (που τους ήθελε ο προπονητής). Φέραμε τον Γκούντγιονσεν ως μεγάλη μεταγραφή, πιστεύοντας ότι θα δώσει ώθηση στα διαρκείας. Έφερε μηδέν αύξηση. Κι εκεί καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Όταν παρέδωσε η διοίκηση Θανόπουλου, η ΑΕΚ είχε άνοιγμα 60 εκατ. ευρώ. Σήμερα -και με όλα αυτά που προανέφερα- οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 45 εκατ. ευρώ. Αν εσείς μου δείξετε άλλη εταιρεία που να μάζεψε τόσο πολύ τα έξοδά της με παράλληλη μείωση των εσόδων, θα το δεχτώ.

Όποιος επενδυτής έρθει, θα αναλάβει μια ομάδα συμμαζεμένη, με νέους παίκτες, με βαριά συμβόλαια που δεν θα υπάρχουν από το καλοκαίρι και με κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Η αγορά μας ευνοεί κι αυτό φαίνεται από τον Βάργκας. Ο καλύτερος χαφ στην Ελλάδα ήρθε με 260.000 ευρώ. Είμαστε, λοιπόν, στα 45 εκατ. ευρώ άνοιγμα και τα χρέη είναι γύρω στα 31 εκατ. ευρώ. Αυτά, λόγω των συνθηκών, με 20 εκατ. μπορούν να μηδενιστούν».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα: «Αυτή τη στιγμή ηγούμαι της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, ποιος θα είναι. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος -και ιστορικά και εμπορικά. Έχει την έκταση και προοπτική ενός ιδιόκτητου γηπέδου. Δεν νομίζω να υπάρχει ένας Έλληνας επιχειρηματίας να σηκώσει το μέγεθος της ΑΕΚ. Υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον από ανθρώπους και εταιρείες του εξωτερικού. Δεν υπάρχουν, όμως, εξελίξεις που να επιτρέπουν ανακοινώσεις.

Το συμμάζεμα στην ΠΑΕ είναι δεδομένο, αλλά υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Χρειάζεται 2,5-3 εκατ. ευρώ τώρα και άλλη μια γενναία χρηματοδότηση την άνοιξη. Εγώ μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είμαι στην ΑΕΚ, θα δουλεύω κάθε μέρα με συνέπεια και ειλικρίνεια. Μπορώ να κατηγορηθώ για λάθος αποφάσεις, αλλά όχι για ψέματα. Πολλές φορές σε εμάς τους ΑΕΚτζήδες η αλήθεια είναι δύσκολη. Η ΑΕΚ με τις προοπτικές που έχει μπορεί να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό».

Για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ: «Αν είχαμε 18.000 διαρκείας δεν θα μιλούσαμε τώρα για πρόβλημα ρευστότητας. Μπορεί την άνοιξη, αλλά όχι τώρα. Τον κόσμο της ΑΕΚ τον καταλαβαίνω. Κι εγώ ως οπαδός τα έβλεπα αλλιώς. Πέρυσι κρατήσαμε όλους τους παίκτες και δώσαμε 12.500 διαρκείας. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, φταίω κι εγώ που δεν πείστηκαν να έρθουν.

Εγώ πληρώνομαι από την ΠΑΕ ΑΕΚ 1.000 ευρώ ετησίως. Ίσως το κάνω για την τρέλα μου. Όταν συζήτησα με τους δυο μετόχους, πίστεψα ότι μπορώ να κάνω ουσιαστική δουλειά. Αλλά τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου στην ΑΕΚ. Κάναμε ουσιαστικές κινήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε και να υπολογίσουμε ότι η χώρα θα πήγαινε κατά διαόλου. Παρόλα αυτά, υπάρχει προοπτική. Αλλά υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Τώρα 2,5-3 εκατ. και την άνοιξη λίγο περισσότερα.

Τα 12 εκατ. ευρώ άνοιγμα, με τα μειωμένα μας έσοδα, θα ήταν αυτά που πρέπει (πάνω-κάτω) να πληρώναμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Όταν αναλάβαμε χρωστούσαμε 1,3 στο ΟΑΚΑ. Υπήρχε τότε η δυνατότητα να το «σπρώξουμε» λίγο πιο πίσω. Όταν στριμώχτηκε το ΟΑΚΑ, άρχισε να ζητάει τα λεφτά του. Τώρα χρωστάμε 300.000 ευρώ. Ένα μέρος των εσόδων έχει εκχωρηθεί εκεί, η ΕΠΟ πήρε ένα ποσό από το Γιουρόπα κι έχουμε ένα μέρος των άλλων εσόδων από την Ευρώπη που θα πάει στο ταξιδιωτικό μας γραφείο. Υπολογίζουμε ότι αν συνεχίσει η ΑΕΚ σε μια εποχή λιτότητας με συνέπεια και σύνεση, με 8 εκατ. ευρώ βγαίνει η χρονιά».

Για τους μετόχους της ΠΑΕ: «Λέγεται ότι προστατεύω τον κ. Παππά. Εγώ δεν θα κατηγορήσω κανένα που έχει δώσει τόσα λεφτά στην ΑΕΚ. Ο κ. Παππάς έχει δώσει 16 εκατ. και ο κ. Νοτιάς (με το προπονητικό) πάνω από 30. Για μένα, όποιος δίνει λεφτά στην ΑΕΚ, έχει την ευγνωμοσύνη μου. Ο κ. Παππάς δήλωσε τον Μάρτιο ότι σταματάει, δίνοντας 2,5 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση. Μέχρι το 2010 είχε το 10% της ΑΕΚ κι έχει δώσει -μετά τον κ. Νοτιά- τα περισσότερα χρήματα στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε με μονοψήφια ποσοστά κι έφτασε να δώσει 17 εκατ. ευρώ. Δήλωσε αδυναμία, λοιπόν, τον Μάρτιο να συνεχίσει. Κι εγώ σέβομαι όποιον δηλώνει, αυτή την εποχή, αδυναμία να στηρίζει την ΠΑΕ.

Ο κ. Παππάς αν έφευγε το Φλεβάρη του 2010, θα είχε δώσει το 1/3 των χρημάτων του. Προς τιμήν του έμεινε. Κανείς δεν μπορεί να κακίσει ανθρώπους που έχουν βάλει 47 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ. Ο κ. Παππάς είπε να μαζευτούν 10 ΑΕΚτζήδες να βάζουν από 1,5 εκατ. ευρώ κι εγώ με τον Νοτιά είμαστε οι πρώτοι. Δεν ήρθε κανένας.

Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε μια κατάσταση ημιεπαγγελματισμού. Η χώρα οδηγείται σε οικονομική κατοχή και το ποδόσφαιρο δεν είναι ανταποδοτικό για να μη συρρικνωθεί. Για κάποιον από το εξωτερικό, όμως, η ΑΕΚ αποτελεί τεράστια ευκαιρία να επενδύσει».

Για το αν θα εμμείνει το Δ.Σ. στις παραιτήσεις του: «Δεν ρωτήσαμε αν γίνονται αποδεκτές οι παραιτήσεις μας. Ήταν ντε φάκτο. Αν δεν γίνουν δεκτές και πάλι θα επιμείνουμε. Παραιτηθήκαμε τη μέρα πρόσληψης του προπονητή, αλλά αυτό δεν έχει σχέση. Η ΑΕΚ έχει επόμενη μέρα και πρέπει μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαστε εκεί (στη Γ.Σ. του Νοέμβρη) να φροντίζουμε για εκείνη».

Για την αποδέσμευση Χιμένεθ: «Η αλλαγή προπονητή έγινε μόνο με αγωνιστικά κριτήρια. Είχαμε πρόταση για τον προπονητή τον Αύγουστο και αποφασίσαμε τότε ότι δεν πρέπει να το συζητήσουμε. Θεωρούσαμε ότι ο Χιμένεθ ήταν το ατού μας σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Ίσως υπήρχε η δυνατότητα να πάρουμε ένα ποσό για τον Χιμένεθ, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις τις αποφάσεις εκ των υστέρων. Εμείς ποντάραμε ότι ο προπονητής θα έκανε τη διαφορά και ότι η ΑΕΚ θα πήγαινε καλά μαζί του.

Οι 15 μεταγραφές που έγιναν ήταν με λίγες χιλιάδες ευρώ και όχι της τάξης των 800.000 ευρώ. Ήταν κινήσεις που έγιναν σε συνεννόηση με τον προπονητή, υλοποιήθηκαν οι δύο βασικές του εισηγήσεις. Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Χιμένεθ μια ομάδα που χάνει δύσκολα, θα βγάζει μαγκιά, προσπάθεια και θα ικανοποιεί τον ΑΕΚτζή. Δυστυχώς δεν το είδαμε».

Για τη δημοσιοποίηση των παραιτήσεων τώρα: «Ο μικρόκοσμος της ΑΕΚ είναι πολύ παράξενος. Κάνεις κάτι και κατηγορείσαι γιατί το έκανες. Δεν κάνεις κάτι και κατηγορείσαι γιατί δεν το έκανες. Είναι μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ενότητα, είμαστε διασπασμένοι συνεχώς σε στρατόπεδα. Είπαμε να μη δώσουμε στη δημοσιότητα τις παραιτήσεις μας, διότι υπήρχαν μπροστά συνεχή παιχνίδια.

Θέλαμε να ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν τη Γ.Σ. Εμείς θέλαμε να το καταστήσουμε σαφές τότε, ώστε όσοι είχαν προτάσεις, να έρθουν να τις κάνουν. Μετά τη ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ, αποφασίσαμε όλοι μαζί ότι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση. Δεν κατηγορούμε τους παίκτες και τον προπονητή».

Για την υπόθεση Τζεμπούρ: «Δεν χειριστήκαμε καθόλου λάθος την υπόθεση Τζεμπούρ. Ευτυχώς που υπήρχε και τρίτος άνθρωπος στις συζητήσεις, ο κ. Λυπημένος, όπου συμφωνήσαμε σε όλα. Όταν ήρθε, ζήτησε άλλα και ξανασυμφωνήσαμε. Την Τρίτη φορά ήρθε και ζήτησε 30% αύξηση. Δεν λέω ποτέ ψέματα. Όταν έχουμε συμφωνήσει 900.000 ευρώ καθαρά και ζητάει 1,2 εκατ… Δημιουργείται το επεισόδιο, ρώταω τον προπονητή, "υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια"; "Σίγουρα υπάρχει". Μιλάω και με τον προπονητή και με τους αρχηγούς. Ζήτησα και από τους δύο τι να κάνω. "Να φύγει"; "Να φύγει". Και έφυγε…»

Για το γήπεδο: «Πάλι συνομωσιολαγνία στον μικρόκοσμο της ΑΕΚ για το γήπεδο. Απ’ την πρώτη μέρα έλεγα ότι είναι το όνειρό μου. Ο τρόπος που λειτουργεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρος, αλλά εδώ ψάχνουμε λύσεις για την καθημερινότητα μας. Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Φιλαδέλφεια είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται. Και νομίζω ότι 60 εκατ. ευρώ είναι αρκετά. Με ένα 30% ιδίων κεφαλαίων. Υπάρχουν ξένες τράπεζες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και ξέρω ότι βλέπουν πολύ θετικά το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε αυτό το πρότζεκτ».

Για τα συνθήματα εναντίον του Ολυμπιακού: «Μίλησα την επόμενη μέρα μετά την Τούμπα και είπα ότι ήταν ένα οπαδικό ξέσπασμα. Έχω μεγαλώσει στον Πειραιά και παρότι δεν είμαι φίλος της ομάδας του Ολυμπιακού, τη σέβομαι απόλυτα κι εκείνη και τους φίλους της. Τη μέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό είπα στον Δημητριάδη και του είπα ότι νιώθω πολύ ήρεμος. Κι αν εγώ είμαι ήρεμος, δεν είναι καλό, τσίτωσέ τους. Το είπα και στον Χιμένεθ. «Έχουμε κάνει σερί καλών εμφανίσεων, μη χαλάσουμε την εικόνα μας». Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου. Ήταν μακράν η χειρότερη στιγμή μου στην ΑΕΚ.

Πανηγύρισα περισσότερο την πρόκριση στην Τούμπα παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτά που έγιναν εκείνο το βράδυ ήταν ντροπή. Δεν μας επέτρεψαν, παρά την τόση δουλειά όλων μας, να το χαρούμε».

Για την επόμενη μέρα: «Ο κ. Παππάς έβαλε ξανά χρήματα για την αδειοδότηση τον Ιούνιο. Κανένας δεν ξέρει πόσο επίπονη διαδικασία είναι η διοίκηση μιας ΠΑΕ. Υπήρχε το θέμα της αδειοδότησης, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Προς το παρόν όχι κάτι ουσιαστικό, αλλά ελπίζω ότι θα γίνει στο μέλλον. Εύχομαι να έχουμε στα χέρια μας κάτι να παρουσιάσουμε στη Γ.Σ. και είμαι αισιόδοξος.

Ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς μπορούν μόνο να απαντήσουν αν σκέφτονται να επαναδραστηριοποιηθούν. Θα ήταν ευχής έργον. Ο κ. Παππάς, όμως, έχει δηλώσει αδυναμία και αυτή τη στιγμή δεν έχει μετοχές. Μακάρι αυτό το σενάριο να υλοποιηθεί. Μακάρι άνθρωποι τόσο ειλικρινείς, τόσο ανιδιοτελείς και τόσο ΑΕΚτζήδες να παραμείνουν, η ομάδα τους έχει ανάγκη. Όσο για μένα… από τα μέσα Νοεμβρίου θα ψάχνω για δουλειά (γέλια)».

Για την επίσκεψη στον ανακριτή: «Ο κ. Κασίμης με πήρε τηλ. και με παρακάλεσε να πάω στο γραφείο του για να μου εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη. Μου μίλησε μαζί με τον κ. Οικονομόπουλο και μου εξήγησε το νομικό υπόβαθρο. Πρόκειται για ένα ηθικό στοιχείο στο χώρο της Δικαιοσύνης και δεν έπραξε εκείνος λάθος. Είναι πιο περίπλοκη υπόθεση. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ο Ψωμιάδης να βρίσκεται στο δικαστήριο που έχει μαζί του η ΑΕΚ στις 7 Δεκέμβρη».

Για τις συνομιλίες με τον Μάκη Ψωμιάδη και τις σχέσεις με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Δεν έχω πάρει ποτέ τηλ. τον Μάκη Ψωμιάδη. Με πήρε εκείνος 2-3 φορές. Είχα μια συνάντηση πρόσφατα με τον γιο του στο δικαστήριο και του είπα να βρούμε μια λύση. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει τα χρήματα που της οφείλονται. Έχω παραστεί σε όλα τα δικαστήρια και κυνηγάμε με πάθος την υπόθεση -όπως και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Έχω συναντηθεί 2-3 φορές με τον Νικολαΐδη και του έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Ο διαχειριστικός έλεγχος έδειξε πράγματα που μας έκαναν εντύπωση, που έμοιαζαν περίεργα. Όσο είμαι σε αυτή τη θέση, πρέπει να προασπίζω τα συμφέροντα της ΑΕΚ, δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία στην υπόθεση Ψωμιάδη, ο ΣΔΟΕ κάνει μια σχετική έρευνα, ενώ και ο κ. Οικονομόπουλος κυνηγάει με πάθος μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Όσο για τη συνομιλία, με έχει πάρει ο Ψωμιάδης την επόμενη μέρα του συμβάντος με το ταξί και του είπα ότι είμαι απογοητευμένος με τον Χατζηχρήστο. Τα είχα πει και με τον Δημήτρη, όμως. Ήταν λάθος, όμως, να μιλήσω με κάποιον που η ΑΕΚ είναι στα δικαστήρια και τώρα φυγοδικεί. Έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο με την Ερασιτεχνική και μέσα σε ένα χρόνο, πήρε όλα όσα είχε πάρει μαζί τα προηγούμενα τρία. Στην περίοδο που είμαι στην ΑΕΚ έχει πάρει η Ερασιτεχνική περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα κι εκεί, μακάρι να μπορούσαμε κι άλλα, αλλά…»

Για τη θητεία του ως πρόεδρος: «Μπορώ να κατηγορηθώ για πολλά πράγματα. Αλλά όχι ότι δεν λέω την αλήθεια και ότι δεν είμαι τίμιος. Μέχρι την τελευταία μέρα που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, θα προασπίζω τα συμφέροντά της. Πολλές φορές απειλήθηκα τηλεφωνικά όταν χρειάστηκα να το κάνω κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Είχα αστυνομική προστασία κάποια στιγμή. Δεν μας χωρίζει κάτι προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Γόντικα ή κάποιον άλλο.

Υπήρξε μια μεγάλη κόντρα με τον Ολυμπιακό, αλλά όχι τίποτα παραπάνω από το να προασπίζουμε τα συμφέροντά μας. Και με τον Παναθηναϊκό είχαμε κόντρα πέρυσι μετά τον προημιτελικό. Και γενικά όποτε πάμε στη Σούπερ Λίγκα, νιώθουμε ότι είμαστε μόνοι και είναι όλοι απέναντι μας. Η ΑΕΚ δεν είναι στο άρμα κανενός και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προασπίζει αυτά που δικαιούται».

Σ' εκείνο το σημείο παρενέβησαν στην εκπομπή οι Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος, που θεώρησαν ότι παρουσιάστηκε διαστρεβλωμένη η ανάμειξή τους στο θέμα του Τζεμπούρ.

Δέλλας

«Θέλω να επέμβω για το θέμα Τζεμπούρ. Για το ότι ερωτηθήκαμε και συμφωνήσαμε να απομακρυνθεί. Ούτε ερωτηθήκαμε αν πρέπει να μείνει ή να φύγει, ούτε φυσικά είπαμε ποτέ να φύγει. Υπάρχει ένα κομμάτι όπου μιλάει για τον προπονητή και υπονοείται ότι συμφωνήσαμε να φύγει. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πούμε ποιος να μείνει ή να φύγει από την ΑΕΚ. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί ο ρόλος των αρχηγών στην ομάδα. Εμείς δεν μπαίνουμε στα χωράφια κανενός άλλου. Δεν μας ζητήθηκε ο λόγος για το αν πρέπει να φύγει οποιοσδήποτε.

Ο Ραφίκ ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε νταντάδες, ούτε αστυνομικοί, ούτε ψυχολόγοι. Υπάρχει ιεραρχία και άλλοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν θέλω να θεωρηθεί η παρέμβαση ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα.

Δεν είναι το μείζον θέμα τα παπούτσια. Στην Αγγλία γίνεται κάποιες φορές κάτι παρόμοιο. Έχουμε αναγάγει σε τεράστιο θέμα αυτό, ενώ τα προβλήματα είναι άλλα. Ίσως παρερμηνεύτηκε αυτό που ακούστηκε από τον πρόεδρο κι εμείς βγήκαμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Η ομάδα αντέχει και θα αντέξει όσο χρειαστεί».

Λυμπερόπουλος

«Ενημερώθηκα ότι ακούστηκε το όνομά μου. Ο πρόεδρος ενδεχομένως να βρίσκεται υπό πίεση και να μην είπε σωστά κάποια πράγματα. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση δική μας στο θέμα του Τζεμπούρ. Η πορεία μας και η νοοτροπία μας δεν επιτρέπει να το κάνουμε. Ο Τζεμπούρ ήρθε στην ΑΕΚ πριν από μας, εμείς πρέπει να πούμε αν δημιουργούσε πρόβλημα; Είπαμε εμείς ξαφνικά με τον Τραϊανό και τον Παντελή να φύγει; Είναι λίγο περίεργο να συζητάμε όλο αυτό. Ότι δύο παίκτες, ας πούμε, έχουν έρθει σε μια ομάδα και κάνουν ό,τι θέλουν. Καταλαβαίνω την πίεση του προέδρου και το ότι μπορεί να διατύπωσε λάθος αυτό που ήθελε να πει. Όποιος μας γνωρίζει καλά, ξέρει ότι δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο.

Αυτό που εξελήφθη ως καψώνι, αν το δούμε καθαρά ποδοσφαιρικά (γιατί ο προπονητής αυτό ήθελε να περάσει) καλώς. Εγώ δεν θέλω να μου καθαρίζουν τα παπούτσια ή να με σέβονται. Θέλω να με σέβονται μόνο αυτοί που εκτιμώ. Εγώ καθάριζα όταν ήμουν μικρός από ευχαρίστηση τα παπούτσια των μεγαλύτερων. Καταλαβαίνω και τον προπονητή που θέλει να πει κάτι συμβολικό και τους μικρούς που το βλέπουν ως καψώνι. Εξάλλου, οι γενιές έχουν αλλάξει. Είναι τυχεροί, πάντως, που δεν είμαστε ακόμα στους Θρακομακεδόνες».

Για τους Δέλλα-Λυμπερόπουλο: «Οι αρχηγοί στην ΑΕΚ αποτελούν τη σπονδυλική της στήλη και αν δεν υπήρχαν αυτοί, η ομάδα θα είχε τεράστιο πρόβλημα. Για την προσφορά και αυτά που έχουν κάνει εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν τους αξίζει μόνο ένα νέο συμβόλαιο, αλλά πολύ παραπάνω. Σκέφτηκα μάλιστα να τους προτείνω διετές συμβόλαιο, γιατί πιστεύω ότι είναι τόσο κύριοι που αν αισθάνονταν ότι δεν μπορούν μετά την πρώτη χρονιά, θα μου το έλεγαν από μόνοι τους.

Είχα πάει να δω τον Λυμπερόπουλο δυο μήνες πριν αναλάβω. Ήταν πολύ σημαντική η επιστροφή του -και του Δέλλα- στην ΑΕΚ. Ξέραμε πόση σημασία θα είχε -εκτός του αγωνιστικού- το πόσο καλό παράδειγμα θα ήταν για τους μικρότερους. Συζητήσαμε δυο φορές, ενώ το ίδιο έκανα και τον Μάιο με τον Τραϊανό. Εκεί εντυπωσιάστηκα από τις γνώσεις, τον χαρακτήρα και την αγάπη του για την ΑΕΚ. Όταν αποφασίσουν να σταματήσουν, κάποιος -γιατί εγώ δεν θα είμαι- πρέπει να τους ανταμείψει. Και διοικητικά και προπονητικά μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην ΑΕΚ».

Για το πώς αφήνουν την ΑΕΚ: «Ελπίζω να απαντήθηκαν πολλά πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ. Εμείς φεύγουμε και θέλουμε να παραδώσουμε την ΑΕΚ στα καλύτερα δυνατά χέρια. Ξέρουμε ότι το κάνουμε σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ’ όταν αναλάβαμε. Ο κόσμος να ξέρει ότι ενεργήσαμε με μόνο γνώμονα το καλό της ΑΕΚ. Είμαστε εδώ για την αγάπη και το πάθος μας για εκείνη. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει προοπτική και αν οι ΑΕΚτζήδες αφήσουν πίσω τις διχόνοιες για οποιοδήποτε θέμα, αν βάζουμε πάνω απ’ όλα την ΑΕΚ, η ομάδα θα προχωρήσει και γρήγορα θα είναι πάλι πρώτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x