Stoiximan Super League

Κωστένογλου: «Δεν δέχομαι τη λέξη… καψώνι»!

Διευκρινίσεις στην επίμαχη υπόθεση με το γυάλισμα των παπουτσιών παρέθεσε ο Νίκος Κωστένογλου. Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε λόγο για ένα θέμα του οποίου το νόημα διαστρεβλώθηκε. Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι δεν δέχεται τη λέξη «καψώνι», ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ένα διδακτικό παράδειγμα», το οποίο δεν έχει σκοπό επιβολής, αλλά ενίσχυσης «των κανόνων, των αρχών και των αξιών» που διέκρινε ότι έχουν εκλείψει στα αποδυτήρια της «Ένωσης».

Διευκρινίσεις στην επίμαχη υπόθεση με το γυάλισμα των παπουτσιών παρέθεσε ο Νίκος Κωστένογλου.

Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε λόγο για ένα θέμα του οποίου το νόημα διαστρεβλώθηκε.

Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι δεν δέχεται τη λέξη «καψώνι», ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ένα διδακτικό παράδειγμα», το οποίο δεν έχει σκοπό επιβολής, αλλά ενίσχυσης «των κανόνων, των αρχών και των αξιών» που διέκρινε ότι έχουν εκλείψει στα αποδυτήρια της «Ένωσης».


Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου:

Για το ματς με τον Άρη: «Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν τη νίκη. Εμείς πρέπει να την αναζητήσουμε με τον σωστό τρόπο. Και ο Άρης έχει αρνητικά αποτελέσματα και θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, όπως θεωρώ ότι είναι όλα της Σούπερ Λιγκ».

Για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα για την ΑΕΚ: «Δεν θέλω να βάζω ορόσημα -ότι είναι το τελευταίο μας παιχνίδι και μετά δεν θα… υπάρχει ΑΕΚ. Είναι λάθος νοοτροπία. Η ΑΕΚ με όποιον κι αν παίζει, πρέπει να στοχεύει στη νίκη».

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά θέματα. Συνεχίζουμε να το κάνουμε στις προπονήσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να κλείσουμε τ' αυτιά σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, ώστε να παρουσιαστούμε αντάξιοι και έτοιμοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για την αμυντική λειτουργία και τα πολλά γκολ που δέχεται στα τελευταία παιχνίδια: «Είχα πει εξ αρχής, ότι η ομάδα θα παρουσιάζει ένα πλάνο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Παίξαμε με άξιους αντιπάλους, όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Λοκομοτίβ Μόσχας.

Η ομάδα σίγουρα παρουσιάζει ένα πρόβλημα στο ότι δέχεται γρήγορα γκολ. Και στα τρία τελευταία παιχνίδια ο αντίπαλός μας έχει προηγηθεί, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση. Είναι δύσκολο να ανατρέψεις ένα παιχνίδι, ειδικά σε αυτή την περίοδο που δεν είναι η καλύτερή μας.

Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία -περισσότερο, θα έλεγα, ατομικά κι έπειτα ομαδικά. Χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και πέφτουμε σε λάθη που γίνονται γκολ. Έχω μία αρχή: Δεν θα κατηγορήσω προσωπικά κάποιον παίκτη. Ούτε το έχω κάνει ποτέ, ούτε θα το κάνω. Ή ήττα ή το αρνητικό αποτέλεσμα γενικότερα, είναι μία συνολική ευθύνη. Το ίδιο συμβαίνει και με τη νίκη».

Για το γυάλισμα των παπουτσιών: «Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τη συζήτηση που έγινε με τους αρχηγούς, νομίζω δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις και το θέμα, νομίζω, λύθηκε. Όσον αφορά στα παπούτσια, καταρχάς δε δέχομαι τη λέξη «καψώνι». Θέλω εξ αρχής να αναφέρω ότι αρχή μου, και η επιτυχία μου η μεγαλύτερη, θα είναι να αλλάξω ή να προσεγγίσω την ψυχή και την καρδιά του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Ανέφερα ένα παράδειγμα εντός αποδυτηρίων, του οποίου το περιεχόμενο ήταν καθαρά διδακτικό. Ούτε προσπάθησα να επιβληθώ, ούτε ζήτησα σεβασμό προς εμένα. Αυτό αν θέλω να το κάνω μπορώ να το κάνω από μόνος μου. Πιστεύω όμως ότι για να λειτουργήσει μία μικρή κοινωνία και δη μία επαγγελματική ομάδα, πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες. Έχω διακρίνει, ότι αυτές οι αξίες, ο σεβασμός και η ιεραρχία έχουν εκλείψει. Πρέπει να επανέλθουν τάχιστα.

Το γεγονός δεν έχει να κάνει σαν πράξη. Έχει να κάνει σαν νόημα, ότι ένας νέος πρέπει να ακολουθεί την πορεία ενός επιτυχημένου, στην αντίστοιχη θέση που παίζει, ώστε να έχει καλύτερη προσέγγιση πνευματικά και διδακτικά. Θεωρώ ότι κάποιοι αλλοίωσαν ή ίσως δεν κατέλαβαν τα όσα ανέφερα. Διαστρεβλώθηκε η αλήθεια και κάνω αυτή την αποσαφήνιση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x