Μουντιάλ Γερμανίας 2006

Η επόμενη μέρα του τελικού…

Το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο ανήκει πλέον στην ιστορία. Η επόμενη ημέρα ήδη ξεκίνησε και για την πρωταθλήτρια Ιταλία περιλαμβάνει εκτός από πανηγυρισμούς και διθυράμβους την αγωνία για την ετυμηγορία της αθλητικής δικαιοσύνης για το του «Ζιζού» με τη «Χρυσή Μπάλα» πάντως «διορθώνει» τον επίλογο στο παραμύθι του Γάλλου μάγου

Το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο ανήκει πλέον στην ιστορία. Η επόμενη ημέρα ήδη ξεκίνησε, και για την πρωταθλήτρια Ιταλία περιλαμβάνει εκτός από πανηγυρισμούς των «τιφόζι» και διθυράμβους από τον Τύπο την αγωνία για την ετυμηγορία της αθλητικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Calciopoli, οι συνέπειες του οποίου θα επηρεάσουν ορισμένα μέλη της «σκουάντρα ατζούρα». Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη και όποια και αν είναι θα ρίξει τη σκιά της στην επιτυχία της «σκουάντρα ατζούρα». Πιθανότατα πάντως το εορταστικό κλίμα πουτ επικρατεί στη χώρα θα αναγκάσει την ιταλική δικαιοσύνη να αναβάλει για την Τρίτη την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Τα μέλη των «ατζούρι» πάντως χαρακτήρισαν επιπλέον κίνητρο για τον τίτλο το βάρος του σκανδάλου στις πλάτες όλου του ιταλικού ποδοσφαίρου, ενώ ο MVP των πρωταθλητών, Φάμπιο Καναβάρο, τόνισε πως «η χώρα και το ιταλικό ποδόσφαιρό είχε ανάγκη αυτό το Κύπελλο».

Οι ανακατατάξεις αναμένεται να είναι πολλές στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, αφού ο Μαρτσέλο Λίπι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά το «αποκορύφωμα της καριέρας μου», όπως χαρακτήρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα εκλεκτά στελέχη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο Τότι, που ανέθεσε στη… σύζυγό του την απόφαση για το μέλλον του στην εθνική ομάδα.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία επικρατεί απογοήτευση για την απώλεια του Κυπέλλου, αλλά και για το κακό τέλος στη μεγάλη καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν, που φύλαγε το… χειρότερο για το τέλος με την αποβολή του για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ματεράτσι. «Τον καταλαβαίνω, αλλά δεν τον δικαιολογώ», δήλωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Ρεϊμόν Ντομενέκ, για τον «Ζιζού», που ξέσπασε σε λυγμούς κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια. Παρηγοριά, αλλά και συνάμα… διόρθωση του επιλόγου στο παραμύθι του Γάλλου μάγου αποτελεί η ανακήρυξή του σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης και η βράβευσή του με τη «Χρυσή Μπάλα». Οι αριθμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x