Μουντιάλ Γερμανίας 2006

«Ναι, έβρισα τον Ζιντάν»

Στην παραδοχή πως έβρισε τον Ζιντάν, προχώρησε ο Ματεράτσι με δηλώσεις του στη «Gazzetta Dello Sport». «Του κρατούσα τη φανέλα για λίγα δευτερόλεπτα. Εκείνος στράφηκε σε εμένα και με χλεύασε κοιτάζοντας με ένα πολύ αλαζονικό ύφος. Μου είπε ‘Αν θες τη φανέλα μου, θα την πάρεις μετά’ και, όντως, εγώ απάντησα βρίζοντάς τον», τόνισε σχετικά. Για προσβλητική αναφορά στη γαλλοαλγερινή ιστορία κατηγορεί τον Ιταλό αμυντικό ο ξάδερφος του Γάλλου μέσου. Προσβολές κατά της συζύγου, της μητέρας και της αδερφής του «Ζιζού» περιλαμβάνουν οι άλλες εκδοχές της ιστορίας Γράφουν ο για το συμβάν θα διεξάγει η FIFA.

Στην παραδοχή πως έβρισε τον Ζιντάν, προχώρησε ο Ματεράτσι με δηλώσεις του στη «Gazzetta Dello Sport». «Του κρατούσα τη φανέλα για λίγα δευτερόλεπτα. Εκείνος στράφηκε σε εμένα και με χλεύασε κοιτάζοντας με ένα πολύ αλαζονικό ύφος. Μου είπε ‘Αν θες τη φανέλα μου, θα την πάρεις μετά’ και, όντως, εγώ απάντησα βρίζοντάς τον», τόνισε σχετικά. Για προσβλητική αναφορά στη γαλλοαλγερινή ιστορία κατηγορεί τον Ιταλό αμυντικό ο ξάδερφος του Γάλλου μέσου. Προσβολές κατά της συζύγου, της μητέρας και της αδερφής του «Ζιζού» περιλαμβάνουν οι άλλες εκδοχές της ιστορίας Γράφουν ο Μπ. Χριστόγλου και ο Μ. Τσόχος. Έρευνα για το συμβάν θα διεξάγει η FIFA.

Μπορεί να έχουν περάσει δύο ημέρες από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο η φάση της αποβολής του Ζινεντίν Ζιντάν μετά το χτύπημα στον Μάρκο Ματεράτσι και η… στιχομυθία που προηγήθηκε μεταξύ τους εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο θέμα στον διεθνή Τύπο.

Ο Ιταλός αμυντικός με δηλώσεις του στη «Gazzetta Dello Sport» δίνει τη δική του εκδοχή στην ιστορία και παραδέχεται πως έβρισε τον Γάλλο αντίπαλό του, τον οποίο ωστόσο κατηγορεί για προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά.

«Του κρατούσα τη φανέλα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Εκείνος στράφηκε σε εμένα και με χλεύασε κοιτάζοντας με ένα πολύ αλαζονικό ύφος. Μου είπε ‘Αν θες τη φανέλα μου, θα την πάρεις μετά’ και, όντως, εγώ απάντησα βρίζοντάς τον. Ηταν μια προσβολή από εκείνες, τις οποίες κάποιος σκοπεύει να πει δεκάδες φορές και οι οποίες μας ξεφεύγουν συχνά μέσα στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο άσος της Ίντερ χωρίς να αποκαλύψει, ωστόσο τι ακριβώς είπε στον «Ζιζού» προκαλώντας την έκρηξή του στη συνέχεια.

Μέλος της οικογένειας του Ζινεντίν Ζιντάν και συγκεκριμένα ο ξάδερφός του, Μοχτάρ Χαντάντ, μιλώντας στους New York Times τόνισε πως ο Ματεράτσι έκανε αναφορά στην γαλλοαλγερινή ιστορία αποκαλώντας τον Ζιντάν τρομοκράτη ή γιό χάρκις. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για τους Αλγερινούς που πολέμησαν στο πλευρό των Γάλλων την περίοδο 1954-1962 στον αγώνα των Αλγερινών να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Γαλλία και ο πατέρας του «Ζιζού» λεγόταν πως ανήκε στους χάρκις (οι οποίοι θεωρούνται προδότες από τους Αλγερινούς).

Το BBC αναφέρει πως ο Ματεράτσι είπε στον Ζιντάν «εύχομαι να έχετε έναν άσχημο θάνατο εσύ και η οικογένειά σου. Άντε γ…», ενώ η επίσης βρετανική «Sun» αναφέρει πως ο Ιταλός έβρισε την άρρωστη μητέρα του Γάλλου. Η "Daily Εxpress" αναφέρει πως ο Ματεράτσι απάντησε στην... πρόταση του Ζιντάν να του δώσει τη φανέλα του μετά τη λήξη του αγώνα αγώνα λέγοντας "προτιμώ να πάρω τη φανέλα της γυναίκας σου".

Στο μεταξύ, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βραζιλίας, «Globo» επιχείρησε με τη βοήθεια ειδικών στο διάβασμα των χειλιών να ρίξει φως στον ακριβή διάλογο ανάμεσα στους δύο παίκτες. «Ο Ματεράτσι αποκάλεσε δύο φορές την αδερφή του Ζιντάν πόρνη», ήταν το πόρισμα, ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν και μια ακόμη εκδοχή της ιστορίας, σύμφωνα με την οποία ο Ιταλός άσος έβαλε στο στόμα του τη μητέρα του «Ζιζού». Ακολουθεί ο διάλογος που φέρονται να είχαν οι δύο παίκτες:

Ζιντάν: «Μόνο με τα χέρια με αντιμετωπίζεις».

Ματεράτσι: «Νομίζεις».

Ζιντάν: «Καλά, θα σας κερδίσουμε στα πέναλτι και μετά θα βρεις άλλη χρήση για τα χέρια σου…».

Ματεράτσι: «Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα γ… τη μάνα σου ως παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ίσως τελικά να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x