Stoiximan Super League

«Τρεις επενδυτές για το γήπεδο της ΑΕΚ»!

Σε μια έκτακτη -όσο και ευχάριστη για τους φίλους της ΑΕΚ- αποκάλυψη προέβη ο Γιάννης Βούρος. Παρευρισκόμενος στην εκπομπή «Κόντρες» και… ερχόμενος σε μια τέτοια με τον πολιτικό μηχανικό Γεράσιμο Έρτσο, ο πρόεδρος του «Θεμέλιο 21» προανήγγειλε ότι έχει εκφραστεί ήδη ενδιαφέρον από ένα αμερικανικό fund, ένα άλλο επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ κι έναν κατασκευαστικό όμιλο από τη Γερμανία για την επένδυση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε μια έκτακτη -όσο και ευχάριστη για τους φίλους της ΑΕΚ- αποκάλυψη προέβη ο Γιάννης Βούρος.

Παρευρισκόμενος στην εκπομπή «Κόντρες» και… ερχόμενος σε μια τέτοια με τον πολιτικό μηχανικό Γεράσιμο Έρτσο, ο πρόεδρος του «Θεμέλιο 21» προανήγγειλε ότι έχει εκφραστεί ήδη ενδιαφέρον από ένα αμερικανικό fund, ένα άλλο επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ κι έναν κατασκευαστικό όμιλο από τη Γερμανία για την επένδυση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η παρουσία του κ. Βούρου στην εκπομπή -όπως και του προέδρου της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλου- αναμενόταν να περιστραφεί γύρω από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και τις προσπάθειές του ως μεσάζων να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μετόχων του 2004 με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αφού ωστόσο αναφέρθηκε σε αυτά (επαναλαμβάνοντας την άποψη πως «η ΑΕΚ είναι κλινικά νεκρή» και μεταφέροντας την ξεκάθαρη θέση του «τίγρη» ότι είναι αναγκαία η παρουσία και των τεσσάρων μετόχων για να συζητήσει την επιστροφή του στα κοινά της «Ένωσης»), ο κ. Βούρος ενεπλάκη σε μια λεκτική αντιπαράθεση με τον πολιτικό μηχανικό, Γεράσιμο Έρτσο, που επίσης βρισκόταν στο πάνελ.

Όταν τον άκουσε, λοιπόν, να τον κατηγορεί για άγνοια σχετικά με το θέμα του γηπέδου, να ισχυρίζεται πως «το νομοσχέδιο Βούρου δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ, αλλά τα αντιστρατεύεται» και να εκφράζει την εκτίμηση πως δεν θα βρεθεί ποτέ επενδυτής, ο γνωστός βουλευτής εξανέστη.

Και αφού ζήτησε συγγνώμη γιατί είχε προγραμματίσει να το συζητήσει πρώτα με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, κ. Παπαδημητρίου και ανέφερε ότι «μιας και ακούγονται όλα αυτά, ας δώσουμε απόψε την είδηση», αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το πρότζεκτ γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ένα αμερικανικό fund, ένα άλλο επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ και ένας κατασκευαστικός όμιλος με έδρα την Φρανκφούρτη.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και δεσμεύτηκε να το κάνει στη συζήτησή του με τον κ. Παπαδημητρίου, ο κ. Βούρος έδωσε τη μοναδική αισιόδοξη νότα σε μια συζήτηση που αναπόφευκτα δεν θα μπορούσε να κυλήσει αλλιώς, με δεδομένο ότι είχε ως βάση τη δραματική κατάσταση στην ΠΑΕ.


Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, στην εκπομπή ο Γιάννης Βούρος

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Ακούγεται τρομακτικό ότι η ΑΕΚ είναι κλινικά νεκρή, αλλά είναι αλήθεια. Εκτός αν θέλουμε να βλέπουμε την κατάσταση μέσα από παραμορφωτικά κάτοπτρα και όχι στον καθρέφτη της πραγματικότητας».

Για τις επαφές του με τον Μελισσανίδη: «Στη συνάντηση που είχα πριν από μια εβδομάδα με τον κ. Μελισσανίδη, συζητήσαμε πολλά στη 1,5 ώρα που διήρκεσε και ανταλλάξαμε απόψεις. Στη χθεσινή συνομιλία μας μου ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή του στα κοινά της ΑΕΚ προϋποθέτει την παρουσία και των τεσσάρων μετόχων (σ.σ. Παππά, Νοτιά, Γκούμα, Χατζηιωάννου). Σε περίπτωση που έστω κι ένας απ’ αυτούς απουσιάζει, δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει στο τραπέζι. Το γιατί θα πρέπει να το ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ είμαι μεσάζων σε αυτή την υπόθεση».

Για την πραγματική ανάγκη της ΑΕΚ: «Τα 4 εκατ. ευρώ που ζητούνται από τους μετόχους θα είναι μια μπουκάλα οξυγόνου για να κάνει απλά η ΑΕΚ ένα μακροβούτι προς το μέλλον. Αν δεν υπάρχει, όμως, ο κόσμος, αυτός ο πνεύμονας ζωής, δεν μπορεί κανένας μέτοχος και κανένας Μελισσανίδης από μόνος του να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ. Ο κόσμος θέλει έμπνευση, θέλει ελπίδα για να υποστηρίξει».

Για την εκτίμησή του σχετικά με τις προθέσεις του Μελισσανίδη: «Έχω μιλήσει με κάποιους μετόχους, αλλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω ψυχοσυνθέσεις, να μεταφράσω προθέσεις. Ο κ. Μελισσανίδης είναι πεπεισμένος ότι αν κάτσει με τους τέσσερις στο τραπέζι, θα βρουν λύση. Εκτίμηση μου είναι ότι θέλει να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα από τους τέσσερις. Μπορεί στο τραπέζι να μη συζητηθούν καν χρήματα και πόσα θα διαθέσει ο καθένας, να τεθούν επί τάπητος άλλα πράγματα».

Για τις δικές του προτάσεις για το μέλλον: «Πρέπει να βρεθούν βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την ΑΕΚ. Μέχρι τις 31 Μαρτίου που είναι το deadline της UEFA, θα πρέπει να συζητηθούν παράλληλα και οι λύσεις για το μέλλον της ΑΕΚ. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις στη συνάντηση της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά νομίζω θα αποδειχθεί και πάλι ότι ζωοδόχος πηγή είναι μονάχα ο κόσμος».

Για τον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΑΕ: «Ο Σταύρος Αδαμίδης κατάφερε μέσα σε αυτή την καταιγίδα να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, έστω κι αν χρειάστηκε να γίνουν μειώσεις στο ρόστερ και σε άλλους τομείς. Μια τρύπα που δεν μπόρεσε να κλείσει στα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον διατηρήθηκε και δεν μεγάλωσε κατά πολύ».

Για το «Θεμέλιο 21»: «Πας όστις δύναται να φέρει “όπλο”, είναι καλοδεχούμενος στο Θεμέλιο».

Για τους χειρισμούς στο θέμα του γηπέδου: «Από το 2004 το φωνάζω για το γήπεδο. Το γήπεδο θα φτιάξει και ομάδα μετά. Αν το είχαμε κάνει από τότε, αν είχε επικεντρωθεί εκεί η προσοχή των μετόχων, τα πρωταθλήματα που χάθηκαν, δεν θα είχαν χαθεί ποτέ μέσα στην έδρα της ΑΕΚ. Η δική μου αποστολή επαναλαμβάνω ότι εκπληρώθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου».

Για τις πιθανές αντιδράσεις από δημότες: «Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από 12 κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Άλλο η οικολογία, όμως και άλλο η οικολογιολαγνεία. Η ΑΕΚ έχει περιφρουρήσει τους περιβαλλοντικούς και ρυμοτομικούς κανόνες, δεν θα πειράξει το άλσος και είναι διατεθειμένη, μάλιστα, να δενδροφυτεύσει μέρος της περιοχής».

Για το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από επενδυτές: «Ε, αφού ακούγονται όλα αυτά, ας δώσουμε απόψε την είδηση. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ενδιαφερόμενων επενδυτών για το γήπεδο. Ένα αμερικανικό fund, ένα άλλο επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ και ένας κατασκευαστικός όμιλος από την Φρανκφούρτη. Θέλουν να το κάνουν με τον τρόπο που λέει τόσην ώρα ο κ. Έρτσος, με αντιπαροχή ένα εμπορικό κέντρο. Ήθελα να το συζητήσουμε πρώτα με την Ερασιτεχνική και τον κ. Παπαδημητρίου, αλλά αναγκάζομαι να το πω απόψε…»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x