Stoiximan Super League

Τρέχει και δεν φτάνει η ΑΕΚ

Απίθανο είναι για την ΑΕΚ να πληρώσει εντός της ημέρας και της σχετικής προθεσμίας από την UEFA τα χρήματα που προβλέπονται από τους διακανονισμούς που έχει κάνει με τους πιστωτές. Οι επαφές του προέδρου της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλου, στην Εφορία, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί και ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός του συλλόγου, δεν μπορεί να εκταμιευτεί εγκαίρως το ποσό για να γίνουν οι πληρωμές.

Απίθανο είναι για την ΑΕΚ να πληρώσει εντός της ημέρας και της σχετικής προθεσμίας από την UEFA τα χρήματα που προβλέπονται από τους διακανονισμούς που έχει κάνει με τους πιστωτές.

Οι επαφές του προέδρου της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλου, στην Εφορία, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί και ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός του συλλόγου, δεν μπορεί να εκταμιευτεί εγκαίρως το ποσό για να γίνουν οι πληρωμές.

Παράλληλα, η «Ένωση» δεν μπορεί να παρακάμψει το σκόπελο της Εφορίας μεταφέροντας τα χρήματα του δανείου από το λογαριασμό του Αλ Σουντάιρι απευθείας σε αυτούς των πιστωτών κι όχι μέσω της ΠΑΕ. Οι νομικοί σύμβουλοι του δανειστή ενημέρωσαν τη διοίκηση της ΑΕΚ πως σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης τους δεν θα ήταν καλυμμένος νομικά για την αποπληρωμή του δανείου, καθώς θα παρουσιαζόταν πως μεταβιβάζει χρήματα σε διαφορετικές πηγές κι όχι στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επίσης, η πλευρά του Σαουδάραβα δεν δέχεται να στείλει τα χρήματα στον «παγωμένο» λογαριασμό της ΠΑΕ, αφού υπό τις υπάρχουσες συνθήκες θα αφαιρεθεί αυτομάτως το 50% αυτών, καθώς θα παρακρατηθούν για την απλήρωτη δόση της «Ένωσης» για το άρθρο 44 (1,25 εκατ. ευρώ).

Οι ελπίδες των ανθρώπων της ΑΕΚ για αποφυγή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού εναποτίθενται πλέον στις προσπάθειες να δοθεί μία σιωπηρή παράταση λίγων ημερών (μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη) από την UEFA για να ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά αμφίβολο αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα παρουσιαστεί ανεκτική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x