Stoiximan Super League

Ψάχνει τον φορ ο Φερέιρα

Καθώς το καθοριστικό ματς με τη Μάλαγα… ζυγώνει ολοένα και περισσότερο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλντο Φερέιρα, δείχνει να καταλήγει τόσο στο σύστημα, όσο και στα πρόσωπα που θα κληθούν να πάρουν αποτέλεσμα στο «Ροσαλέδα». Από αυτά που δοκίμασε πάντως τις τελευταίες μέρες ο Πορτογάλος, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει για τον άνθρωπο που θα κληθεί να στείλει -βάσει θέσης- την μπάλα στα δίχτυα.

Καθώς το καθοριστικό ματς με τη Μάλαγα… ζυγώνει ολοένα και περισσότερο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλντο Φερέιρα, δείχνει να καταλήγει τόσο στο σύστημα, όσο και στα πρόσωπα που θα κληθούν να πάρουν αποτέλεσμα στο «Ροσαλέδα».

Από αυτά που δοκίμασε πάντως τις τελευταίες μέρες ο Πορτογάλος, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει για τον άνθρωπο που θα κληθεί να στείλει -βάσει θέσης- την μπάλα στα δίχτυα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως ο Φερέιρα σε κάθε προπόνηση ή ακόμη και κατά τη διάρκεια κάθε μιας από αυτές, δοκιμάζει και σε άλλον το… «κοστούμι» του σέντερ φορ.

Έτσι, διαδοχικά, τόσο ο Πετρόπουλος, όσο και οι Τοτσέ και Φορναρόλι έχουν κληθεί να παίξουν το ρόλο τους. Φυσικά, ο Πορτογάλος προσπαθεί πριν λάβει την τελική του απόφαση, να συνυπολογίσει το πώς αναμένεται να κυλήσει το παιχνίδι με τη Μάλαγα.

Πάντως, ο Φερέιρα στην τελευταία προπόνηση έδειξε να ετοιμάζει τον Μπρούνο Φορναρόλι στη θέση του σέντερ φορ, ποντάροντας πιθανότατα στο γεγονός πως ο Ουρουγουανός είναι σαφώς ικανότερος σε σχέση με τους άλλους δύο στο ένας εναντίον ενός. Εάν τελικά προτιμηθεί ο Φορναρόλι, ο Παναθηναϊκός κερδίζει σε ταχύτητα και φαίνεται να γίνεται πιο επικίνδυνος στην αντεπίθεση, αλλά χάνει σε ύψος και κατά συνέπεια στις στημένες φάσεις, έναν τομέα δηλαδή, στον οποίο επίσης στηρίζει αρκετά ο Πορτογάλος.

Επειδή βέβαια σε αυτήν τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα, ο Φερέιρα καλείται να βρει την καλύτερη λύση για το παιχνίδι με τη Μάλαγα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, εάν διατηρηθεί το 4-2-3-1, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπουμσόνγκ-Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας και τους Βύντρα-Σπυρόπουλο στα άκρα. Από αυτό το ματς, ο Φερέιρα δεν θα ήθελε να στερηθεί την εμπειρία του Κατσουράνη, ο οποίος φαίνεται πως μαζί με τον Βιτόλο θα καλύψουν τις θέσεις των δύο χαφ στον άξονα. Η τριάδα πίσω από τον επιθετικό, μετά και τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, αναμένεται να αποτελείται από τους Ζέκα, Μαυρία και Σισοκό, με τον τελευταίο να είναι εκείνος που θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x