Europa League

Κρίμα να… Βιέννη έτσι

Στη Βιέννη ολοκληρώθηκε νωρίς και άδοξα η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ για φέτος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπρεπε πρώτα να βρεθεί πίσω στο σκορ με διαφορά δύο γκολ, για να παλέψει για την πρόκριση. Άλαρ (31’), Μπόιντ (48’) και Χόφμαν (90+3’) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 για τους Αυστριακούς και έτσι σε συνδυασμό με το 2-1 της Τούμπας, ο "Δικέφαλος του Βορρά" αποχαιρέτησε το Europa League.

Στη Βιέννη ολοκληρώθηκε νωρίς και άδοξα η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ για φέτος.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπρεπε πρώτα να βρεθεί πίσω στο σκορ με διαφορά δύο γκολ, για να παλέψει για την πρόκριση.

Άλαρ (31’), Μπόιντ (48’) και Χόφμαν (90+3’) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 για τους Αυστριακούς και έτσι σε συνδυασμό με το 2-1 της Τούμπας, ο "Δικέφαλος του Βορρά" αποχαιρέτησε το Europa League.

Μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ, αλλά και στα ταμεία της ομάδας, καθώς εκτός της απώλειας των εσόδων από την συμμετοχή στους ομίλους, θα "κουβαλήσει" και την τιμωρία από την UEFA την επόμενη σεζόν...



Μια εντελώς διαφορετική Ραπίντ Βιέννης, έτοιμη να κυριαρχήσει -και όχι να κλέψει το ματς, όπως στην Τούμπα- παρουσιάστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Χάναπι». Οι Αυστριακοί ανέλαβαν από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και δεν άργησαν να δείξουν το επιθετικό τους ταλέντο, με βασικούς εκφραστές των προσπαθειών τους τον Άλαρ και τον Μπόιντ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» …ξόδεψε σχεδόν ένα ημίωρο για να προσαρμοστεί στις ανάγκες της αναμέτρησης. Όμως ο Μπόιντ τού στέρησε ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, διώχνοντας πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Αθανασιάδη και λίγο μετά ο Άλαρ δεν άφησε να πάει χαμένο ένα από τα πολλά κενά στην άμυνά του. Τα χειρότερα έμοιαζαν να μην έχουν έρθει ακόμα με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά και για δεύτερο τέρμα, αλλά για καλή τύχη του ΠΑΟΚ, να μην έρχεται.

Ο Δώνης έκανε τις δικές του κινήσεις από τον πάγκο για να αντιστρέψει την εικόνα της ομάδας. Έριξε στην μάχη τον Φωτάκη και τον Λόρενς, αντί των Κάτσε και Ρομπέρ. Ωστόσο μία ακόμη κακή αντίδραση στην άμυνα τού έβαλε ξανά δύσκολα, με τον Μπόιντ να εκμεταλλεύεται τον χώρο που του... δόθηκε και να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς ανασυντάχθηκαν και πάλεψαν για την ανατροπή ή έστω για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Οι μεγάλες ευκαιρίες των Αθανασιάδη, Βιβιάν και Πέλκα δεν κατέληξαν στα δίχτυα και στο τέλος, όταν όλοι -μαζί και ο Γλύκος- είχαν βγει μπροστά με την ελπίδα ότι θα έρθει το γκολ, ο Χόφμαν έστειλε την μπάλα αργά και βασανιστικά στο βάθος της εστίας.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Ραπίντ Βιέννης (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχεφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69’ Πράγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (84’ Σχράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

Στον πάγκο: Νόβοτα, Πίχρελ, Κούλοβιτς, Σχάουμπ, Γκροτζούρεκ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Έτο, Κάτσε (70’ Πέλκας), Γκαρσία, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γεωργιάδης, Γιάννου (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς.

Διαιτητής: Κάρλος Γκόμεζ (Ισπανία)
Γήπεδο: «Χάναπι»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x