Stoiximan Super League

Παιδιά, να οργανωθούμε…

…γιατί έχουμε χάσει δυο και δεν έχουμε πάρει πόντο! Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει την αυριανή ομιλία του στα πιτσιρίκια της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Η «Ένωση» είδε και πάλι την τύχη να της γυρίζει την πλάτη (δοκάρι του Λαγού) πριν ο Μαρκόφσκι (58’) γράψει το 1-0 υπέρ της Ξάνθης και την αναγκάσει να γυρίσει με μηδέν εις το πηλίκο στην Αθήνα.

…γιατί έχουμε χάσει δυο και δεν έχουμε πάρει πόντο!

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει την αυριανή ομιλία του στα πιτσιρίκια της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος.

Η «Ένωση» είδε και πάλι την τύχη να της γυρίζει την πλάτη (δοκάρι του Λαγού) πριν ο Μαρκόφσκι (58’) γράψει το 1-0 υπέρ της Ξάνθης και την αναγκάσει να γυρίσει με μηδέν εις το πηλίκο στην Αθήνα.

Τα ατομικά λάθη των νεαρών πληρώθηκαν ακριβά από τους «κιτρινόμαυρους», που δέχτηκαν τη χαριστική βολή με την αποβολή του Κουρέλλα (70').

Πώς έπαιξε

«Ο παλιός είναι αλλιώς», αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος επέμεινε στους… νέους στα Πηγάδια. Πέραν λοιπόν της χρησιμοποίησης των «νέων» Κορδέρο και Κατσικοκέρη, ο προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να μην ξεκινήσει τελικά τον Γκερέιρο (όπως φαινόταν στις τελευταίες προπονήσεις) αλλά να διατηρήσει αντ’ αυτού στην ενδεκάδα τον Κουρέλλα.

Έτσι, το 4-2-3-1 που παρέταξε διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιάγκο-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Κουρέλλας (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ο Κατσικοκέρης.



Δεν τη θέλει κιόλας…

Με «αχ» και… ερωτικές προτροπές προς την τύχη της τελείωσε το ματς με τον Αστέρα η ΑΕΚ, με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και αυτό της Ξάνθης! Και πώς να μην το κάνει βλέποντας τη θεά Τύχη (αφού λάδωσε τα χέρια του Κωνσταντόπουλου στην πρεμιέρα) να στέλνει την μπάλα… οπουδήποτε αλλού στο φάουλ του Λαγού (πρώτα στο δοκάρι κι έπειτα πάνω στον εμβρόντητο Βιβιανί) παρά στα δίχτυα.

Διότι ήταν ένα γκολ που άξιζε η ΑΕΚ. Για το πρέσινγκ της σε όλο το γήπεδο. Για την κατοχή της μπάλας (με την ηρεμία και τις σωστές πάσες του Κορδέρο). Αλλά και τις καλές προϋποθέσεις που δημιουργούσε -αλλά δεν εκμεταλλευόταν- από το παιχνίδι του μαχητή Κατσικοκέρη με την πλάτη. Κι αφού δεν το έβαλε παρόλα αυτά, παραλίγο να τιμωρηθεί σκληρά. Ο Κωνσταντόπουλος όμως ρέφαρε με μεγάλη απόκρουση (σε κοντινό σουτ του Μαρκόφσκι) τη γκέλα της πρεμιέρας και έκανε μοναδική απώλεια της ΑΕΚ πριν το ημίχρονο τον τραυματισμό του Λαγού.

Τα λάθη (ξανά)πληρώνονται

Όσο θετική ήταν η εικόνα της ΑΕΚ πριν την ανάπαυλα, άλλο τόσο εντυπωσιακή ήταν η μεταμόρφωση της Ξάνθης μετά απ’ αυτή. Τόσο πολύ που της επέτρεψε να στριμώξει την αντίπαλο της. Και εκμεταλλευόμενη την τεράστια συμβολή του εξοργιστικού Γκερέιρο στο να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, την έβαλε στην περιοχή. Μπορεί λοιπόν ο Μπουγαΐδης να… ξόρκιζε τις επικίνδυνες καταστάσεις που έφτιαχνε ο «δαίμονας» Μαρσελίνιο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Ονουάτσι πριν εκείνος σερβίρει το γκολ στον Μαρκόφσκι (58’).

Αυτό όμως δεν ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην ΑΕΚ. Και δεν θα χρειαζόταν ούτε ένα τέταρτο για να το διαπιστώσει. Διότι ακριβώς την ώρα που έμοιαζε να πιέζει (μετά και την είσοδο των Κατίδη και Παυλή) η αποβολή του Κουρέλλα δεν έμοιαζε απλά -αλλά ήταν- η «χαριστική βολή». Σε μια ομάδα που προσπάθησε φιλότιμα και πάλι ν’ αλλάξει τη μοίρα της, αλλά στο τέλος έμεινε και πάλι με την πίκρα μιας «τσάμπα ήττας».



SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (65’ Πλατέλλας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Μάνταλος (69’ Βασιλακάκης), Ντάνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Αλτιπαρμακόφσκι, Γούτας, Γκατσολάρι, Καζούμπα

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο (61’ Παυλής), Κορδέρο, Λαγός (32’ λ.τ. Γκερέιρο), Κουρέλλας, Φούντας (59’ Κατίδης), Κατσικοκέρης

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Φουρτάδο, Φέτσης, Γροντής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x