Stoiximan Super League

Σοκ και δέος!

Σε μια από τις πιο εμφατικές νίκες στην ιστορία του επί του συμπολίτη, ο ΠΑΟΚ διέσυρε με σκορ 4-1 τον Άρη, μπροστά στον Ιβάν Σαββίδη και 26.000 οπαδούς του στην Τούμπα! Με γκολάρες από τους Λόρενς (12’), Κατσικά (23’), Φωτάκη (30’) και Αθανασιάδη (43’) -ειδικά του Κλάους- όλες στα πρώτο ημίχρονο έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τον αιώνιο αντίπαλο, που το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει με τον Αγκάνθο (39’). Πολλά νεύρα στο φινάλε με τους Κατσικά, Λόρενς και Γιαννιώτα να αποβάλλονται.

Σε μια από τις πιο εμφατικές νίκες στην ιστορία του επί του συμπολίτη, ο ΠΑΟΚ διέσυρε με σκορ 4-1 τον Άρη, μπροστά στον Ιβάν Σαββίδη και 26.000 οπαδούς του στην Τούμπα!

Με γκολάρες από τους Λόρενς (12’), Κατσικά (23’), Φωτάκη (30’) και Αθανασιάδη (43’) -ειδικά του Κλάους- όλες στα πρώτο ημίχρονο έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τον αιώνιο αντίπαλο, που το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει με τον Αγκάνθο (39’).

Νεύρα στο φινάλε με τον Κάκο να μοιράζει τις κάρτες σαν… στραγάλια και τους Κατσικά, Λόρενς και Γιαννιώτα να αποβάλλονται.



Ό,τι μπορούσε έκανε ο ΠΑΟΚ για να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση του Άρη. Ισοπεδωτικός από την αρχή και χωρίς να δείξει οίκτο ξεκίνησε ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» στην εστία του Βελλίδη. Ο Λόρενς δίνοντας το έναυσμα με μονοκόμματο σουτ, προειδοποίησε για το τι θα ακολουθήσει.

Ο Κατσικάς αφού απέτρεψε τον Αγκάνθο να βάλει τους «κίτρινους» στο παιχνίδι, με μια ακόμη εξαιρετική ενέργεια διεύρυνε το προβάδισμα του «Δικεφάλου» και στρίμωξε τον αντίπαλο στα σκοινιά. Σκυτάλη πήρε ο Αθανασιάδης, ο οποίος ναι μεν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, αλλά στην επόμενη φάση έστρωσε στον Φωτάκη κι αυτός με ξερό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη επικράτηση της ομάδας του.

Ο Αγκάνθο μείωσε, αλλά η συνέπεια του Ισπανού στο σκοράρισμα (3/3 από τότε που ήρθε) δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια αναλαμπή. Το εκπληκτικό γκολ με βολέ του Αθανασιάδη και το ξέσπασμά του αμέσως μετά σφράγισαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο μια πολύ μεγάλη νίκη.

Συνειδητά ή ασυνείδητα ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα στο β’ ημίχρονο. Πέραν της κλασικής ευκαιρίας του Κλάους -στο πρώτο πεντάλεπτο μετά την έξοδο από τα αποδυτήρια- δεν έμοιαζε να κυνηγά μεγαλύτερο σκορ, παρόλο που ο Δώνης θέλησε με τις αλλαγές του να γράψει περισσότερα το κοντέρ. Την ίδια στιγμή ο Άρης ναι μεν έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν φαινόταν ικανός να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Από ένα σημείο κι έπειτα τα νεύρα άρχισαν να κυριαρχούν, με τον Κάκο να προσπαθεί μάταια να επιβάλλει την τάξη. Η ένταση ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στο φινάλε κι έτσι οι Κατσικάς, Λόρενς, Γιαννιώτας, αλλά και ο Δώνης έφυγαν νωρίτερα για τα αποδυτήρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με μια μεγάλη νίκη, μπροστά στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τούμπα και αποδείχθηκε ιδιαίτερα γουρλής.

Δείτε πως παρακολουθήσατε σε real time από το sport-fm.gr την εξέλιξη του ντέρμπι:





ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Έτο, Κάτσε (67’ Γεωργιάδης), Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (79’ Σαλπιγγίδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (90’ Πέλκας).

Στον πάγκο: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Ιντζίδης, Γιάννου.

ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Καζναφέρης (63’ Αγγελούδης), Νταμαρλής (46' Παπαστεριανός), Κοέλιο, Σουνάς (46’ Μαργαρίτης), Γιαννιώτας, Καπετάνος, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Παντίδος, Ασλανίδης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: Τούμπα





Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x