Champions League

Κόντρα στις προβλέψεις

Την έκπληξη απέναντι στην Άρσεναλ θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια από τους Λονδρέζους στο «Έμιρεϊτς» (21:45, NET, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι Πειραιώτες μετρούν δέκα ήττες επί αγγλικού εδάφους και οι παίκτες του Ζαρντίμ ψάχνουν το… θαύμα για να αυξήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να βρεθούν στην επόμενη φάση του Champions League. Πώς θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στην αποψινή αναμέτρηση.

Την έκπληξη απέναντι στην Άρσεναλ θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται για τρίτη φορά από τους Λονδρέζους στο «Έμιρεϊτς» (21:45, NET, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες μετρούν δέκα ήττες επί αγγλικού εδάφους και οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ ψάχνουν το… θαύμα για να αυξήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να βρεθούν στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι Πειραιώτες καλούνται να σταθούν όρθιοι στα τρεξίματα των «κανονιέρηδων» και διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργίας της ομάδας, για να μην υπάρξουν ατομικά λάθη που κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με αντεπιθέσεις.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ. Πιο μπροστά θα παίξουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Στη θέση του «κόφτη» θα αγωνιστεί ο Σιόβας, ενώ δίπλα του θα είναι ο Μανιάτης και ο Ιμπαγάσα.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αμπντούν (ή ο Μασάντο), δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Γκρέκο, Ντιόγο, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Λυκογιάννης. Στην Αθήνα έμειναν οι Τοροσίδη, Τζεμπούρ, Φέισα και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Πώς θα αγωνιστούν οι Λονδρέζοι

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Αρσέν Βενγκέρ την Άρσεναλ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αλσατός τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος το πρωί της Τρίτης παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον αστράγαλο και λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του.

Από εκεί και πέρα, οι «κανονιέρηδες» θα παραταχθούν ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Βίτο Μανόνε, απόντος του τραυματία Βόιτσιεχ Σέζνι, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Τζένκινσον, Κοσιελνί, Βερμάελεν και Γκιμπς. Ο Άαρον Ράμσεϊ θα κινηθεί στο χώρο του κέντρου με έναν εκ των Αρτέτα ή Κοκλέν, με τον Ουαλό άσο να οπισθοχωρεί ελάχιστα σε σχέση με το σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι.

Στην τριάδα πίσω από τον φορ, θα βρεθεί ο Σάντι Καθόρλα σε ρόλο «δεκαριού», αριστερά ο Τσάμπερλεϊν (που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Γουόλκοτ) παίρνει φανέλα βασικού από τον Αρσέν Βενγκέρ και δεξιά ο Λούκας Ποντόλσκι. Μοναδικός προωθημένος για την Άρσεναλ, θα είναι ο Ζερβίνιο που πέτυχε και το γκολ της ομάδας του στην ήττα (2-1) από τους «μπλε» του Λονδίνου.

Ο διαιτητής

Ο Σβέιν Όντβαρ Μουν θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο «Emirates» το βράδυ της Τετάρτης για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x