Champions League

«Άλλοι οι ρυθμοί στην Αγγλία»

Στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Premier League στάθηκε ο Αλέκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ενόψει του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για το Champions League. «Τα βρετανικά γήπεδα είναι κατηφορικά τα γήπεδα για εμάς», τόνισε ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών. «Είναι άλλοι οι ρυθμοί εκεί και δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις», πρόσθεσε.

Στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Premier League στάθηκε ο Αλέκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ενόψει του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για το Champions League. «Τα βρετανικά γήπεδα είναι κατηφορικά τα γήπεδα για εμάς», τόνισε ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών. «Είναι άλλοι οι ρυθμοί εκεί και δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις. Όταν είσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα με σβηστές τις μηχανές, δεν μπορείς να παίξεις σε τέτοια υψηλά επίπεδα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέκος Αλεξανδρής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού στην έδρα της Άρσεναλ

«Τα βρετανικά γήπεδα είναι κατηφορικά τα γήπεδα για εμάς. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι από τα κορυφαία στον κόσμο. Είναι άλλοι οι ρυθμοί εκεί και δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις. Όταν είσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα με σβηστές τις μηχανές, δεν μπορείς να παίξεις σε τέτοια υψηλά επίπεδα. Είναι δύσκολο να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας από Κυριακή σε Τετάρτη. Οι σφυγμοί εκείνων των ποδοσφαιριστών πάνε πάνω από 180 το λεπτό, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν κάτι εξαιρετικά σπάνιο για να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα»

Για τις ανάγκες του σημερινού ματς

«Πρέπει να το απολαύσουν και να μην μπουν φοβισμένοι μέσα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να παίξουν κλειστά, αμυντικά και να μείνουν πίσω. Πρέπει να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξουν τη δική τους αξία. Δεν μπορείς να περιμένεις το μοιραίο και μην κάνεις κάποια επιθετική προσπάθεια».

Για την κριτική που μπορεί να ασκηθεί στον Ζαρντίμ

«Αν είναι να σε διώξουν για έναν τέτοιο λόγο, τουλάχιστον να έχει κάνει κάτι που θέλει εκείνος και όχι οι άλλοι για την ομάδα του. Αυτή είναι η δική μου άποψη πάνω σε αυτό το θέμα».

Για τις διαφορές ανάμεσα στη φετινή και την περσινή σεζόν

«Υπάρχουν διαφορές στον πάγκο με τον προπονητή και στο ρόστερ με τους παίκτες. Και το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το θέμα, όμως, είναι να παίξουν αυτό που μπορούν για όσα λεπτά μπορέσουν. Η αλλαγή προπονητή έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας. Μέχρι να δούμε τι θέλει ο Ζαρντίμ, μέχρι να περάσει τα όσα θέλει στους παίκτες. Ο Βαλβέρδε έδειξε τι ήθελε και πέτυχε τους στόχους του. Το θέμα είναι αν η διοίκηση έχει δει αυτά που θέλει στον νέο προπονητή και όχι να περιμένει άμεσα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει τα επιθυμητά στοιχεία που περίμενα από τον συγκεκριμένο προπονητή».

Για τη θέση του επιθετικού στον αγώνα με την Άρσεναλ

«Η θέση του επιθετικού είναι το ίδιο κρίσιμη με εκείνη του τερματοφύλακα. Τα λάθη μπορεί να στοιχίσουν ένα γκολ για λογαριασμό της ομάδας. Ο Τζεμπούρ είναι πιο έτοιμος για έναν τέτοιο αγώνα, όμως απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Θα είναι πολύ άχαρος ο ρόλος του επιθετικού σε αυτό το παιχνίδι όποιος και αν παίξει».

Για την αλλαγή ρόλους ενός ποδοσφαιριστή μετά το τέλος της καριέρα του

«Αν κοιτάξετε στο εξωτερικό έναν ποδοσφαιριστή θα δείτε ότι τον παρακαλούν να έχει ενεργό ρόλο σε μία ομάδα. Δεν είναι όπως εδώ που πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να ασχοληθείς ξανά με το άθλημα από διαφορετικό πόστο. Πρέπει να εκμεταλλευτούν οι ομάδες τους ποδοσφαιριστές που τελειώνουν την καριέρα τους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Ελευθερόπουλου. Και βλέπετε τα αποτελέσματα που έχει ο Πανιώνιος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x