Champions League

«Να κερδίσει τη Μονπελιέ και στο Καραϊσκάκη»

Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο από το επόμενο παιχνίδι με την Μονπελιέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαΐτσης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πρώτος στόχος είναι να κερδίσει την Μονπελιέ και να κλειδώσει το Europa League», τόνισε ο παλαίμαχος επιθετικός των Πειραιωτών και πρόσθεσε: «Μπορεί στην τελευταία αγωνιστική να παίζει με την Άρσεναλ την πρόκριση στους "16" του Champions League». Επίσης, ο 45χρονος κόουτς σχολίασε την παρουσία του Πάουλο Μασάντο.

Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο από το επόμενο παιχνίδι με την Μονπελιέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαΐτσης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρώτος στόχος είναι να κερδίσει την Μονπελιέ και να κλειδώσει το Europa League», τόνισε ο παλαίμαχος επιθετικός των Πειραιωτών και πρόσθεσε: «Μπορεί στην τελευταία αγωνιστική να παίζει με την Άρσεναλ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League».

Επίσης, ο 45χρονος τεχνικός σχολίασε την παρουσία του Πάουλο Μασάντο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαΐτσης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την εικόνα του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού στη Γαλλία

«Δεν νομίζω ότι έπρεπε να βγει μπροστά, επειδή οι γαλλικές ομάδες έχουν καλό passing game και κυκλοφορία ης μπάλας. Ήταν τυχερός στην αρχή που δεν βρέθηκε σε πιο καλή ομάδα για να το πληρώσει. Βγήκε μπροστά για την ανατροπή και το κατάφερε. Σε πολλές στιγμές άφηνε τον αντίπαλο να έχει την κατοχή της μπάλας και τον περίμενε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι Γάλλοι στο κέντρο και να βγαίνουν πρώτοι στις φάσεις. Άσχετα με το αν οι Γάλλοι δεν είχαν τις φάσεις για να κάνουν την ζημιά. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίζει πιο ψηλά και να είναι πιο μακριά από την δική του περιοχή. Ήταν πολλά στημένα, τα οποία ήταν άσχημα εκτελεσμένα από τους Γάλλους. Αυτό είναι κάτι που βοήθησε τον Ολυμπιακό».

Για το αν οι Πειραιώτες έπρεπε να βγουν από ανάγκη μπροστά ή μέσα στο παιχνίδι φάνηκε ότι ήταν καλύτεροι από την Μονπελιέ

«Το πρώτο ήταν του έφυγε το άγχος, ότι δεν είχε κάτι να χάσει. Όταν έκανε το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός διαπίστωσε ότι είναι μία ομάδα μέτρια και μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Οι παίκτες (Μήτρογλου και Αμπντούν) που πέρασαν στον αγώνα έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα και στα τελευταία λεπτά οι υπόλοιποι πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Αντίθετα, δεν ήταν πετυχημένες οι αλλαγές των Γάλλων. Για παράδειγμα, ο Καμαρά ήταν σα να μη μπήκε στο παιχνίδι».

Για την ποιότητα της «ερυθρόλευκης» άμυνας

«Ο Μανωλάς και ο Κοντρέρας δεν επέτρεψαν στους Γάλλους να παίξουν με κάθετες μπαλιές. Ο Κοντρέρας εκεί που έκανε το χέρι ήταν πανέξυπνη κίνηση και θα μπορούσε να ήταν τετ-α-τετ ο Καμαρά. Ο Μανωλάς έχει την τύχη να έχει δίπλα του έναν παίκτη που εμπνέει εμπιστοσύνη. Ένας παίκτης που δεν φάνηκε η δουλειά του ήταν ο Μοντέστο, ο οποίος ήταν εκεί και έκοβε τις φάσεις που μπορούσε να απειληθεί ο Ολυμπιακός».

Για την παρουσία του Πάουλο Μασάντο

«Έναν παίκτη τον πληρώνεις για αυτά που έχει κάνει στην ομάδα του και ελπίζεις ότι θα τα κάνει και στη δική σου. Το μεγαλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο Μιραλάς, ο οποίος ήρθε χωρίς να τον ξέρει κανείς, έκανε πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό και τώρα πήγε στην Έβερτον. Μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Ολυμπιακού ήταν ο Ντουντού, ο οποίος έκανε μία καλή χρονιά και μετά χάθηκε.

Για μένα, με αγωνιστικά κριτήρια, σε αυτά τα παιχνίδια και στη θέση που παίζει ταιριάζει ο Φουστέρ και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Ο Φουστέρ δεν μπορεί να αποδώσει όπως απέδιδε στην εποχή του Βαλβέρδε. Ο Μασάντο πολύ θα ήθελαν να τον παρομοιάσουν με τον Ιμπαγάσα, όμως δεν έχει την ψυχή, το πάθος και τα τρεξίματά του. Καλά θα κάνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να μην κάνουν τέτοιου είδους συγκρίσεις
».

Για την επίθεση που υπάρχουν ο Τζεμπούρ και ο Μήτρογλου

«Και οι δύο είναι παίκτες που δεν μπορείς να ξέρεις που και πότε θα σου βάλουν το γκολ. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσει και τους δύο μαζί, τοποθετώντας τον έναν στα πλάγια. Είναι λίγα τα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μαζί. Χρειάζεται προσαρμογή για κάτι τέτοιο. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο πρωτάθλημα μπορούν να παίξουν και οι δύο».

Για τον ρεαλιστικό στόχο του Ολυμπιακού μετά το «διπλό» της Σάλκε στην έδρα της Άρσεναλ

«Πρώτος στόχος είναι να κερδίσει την Μονπελιέ και να κλειδώσει το Europa League. Ίσως έτσι να μην έχει άγχος και να πάει στην Σάλκε και να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί στην τελευταία αγωνιστική να παίζει με την Άρσεναλ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Δεν είναι εύκολο μία γαλλική ομάδα να την αμφισβητείς και να νομίζεις ότι είναι κατώτερη των προσδοκιών. Είναι πολύ καλές ομάδες και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x