Stoiximan Super League

«Δεν μας επιτρέπεται να πέσει η ΑΕΚ…»

Αλλεργικός στο άκουσμα και μόνο της λέξης υποβιβασμός έδειξε ο Παναγιώτης Λαγός. Ο Έλληνας μέσος παραδέχθηκε πως δεν περίμενε τη μέρα που θα συζητιόταν το «αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο» (όπως το χαρακτήρισε) ενδεχόμενο να πέσει η ΑΕΚ. Ως αρχηγός όμως που σέβεται τον εαυτό του, το ξεκαθάρισε: «Για το Θεό. Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία της ομάδας να την αφήσουμε να κινδυνεύσει».

Αλλεργικός στο άκουσμα και μόνο της λέξης υποβιβασμός έδειξε ο Παναγιώτης Λαγός.

Ο Έλληνας μέσος παραδέχθηκε πως δεν πίστευε ποτέ ότι θα φτάσει η μέρα που θα συζητιόταν το «αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο» (όπως το χαρακτήρισε) ενδεχόμενο να πέσει η ΑΕΚ.

Ως αρχηγός όμως που σέβεται τον εαυτό του -κι αφού παραδέχθηκε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα πλέον με τον Λίνεν- το ξεκαθάρισε:

«Για το Θεό. Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία της ομάδας να την αφήσουμε να κινδυνεύσει».


Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Λαγός σε συνέντευξή του στη «Real News»

Για την τελευταία θέση στη βαθμολογία: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει μια μέρα που θα συζητάμε το αν θα σωθεί η ΑΕΚ ή όχι. Είναι αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο. Τι να πω, τα έχω κι εγώ χαμένα. Βέβαια εδώ και καιρό φαινόταν το πράγμα, ότι δηλαδή η ομάδα σε όλα τα επίπεδα θα έχει πρόβλημα και δεν θέλω να εξαιρέσω εμάς τους ποδοσφαιριστές με το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο, άλλο να το φαντάζεσαι όλο αυτό και άλλο να το βιώνεις.

Είναι βαρύ, για παράδειγμα, να πω ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει που παίζουν, τίνος συλλόγου φανέλα φοράνε και ποιες ευθύνες καλούνται να αναλάβουν. Δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο. Εμείς οι πιο παλιοί τους έχουμε από κοντά, τους μιλάμε, τους συμβουλεύουμε, συζητάμε όλα όσα πρέπει να μας απασχολούν ως σύνολο. Όπως και να 'χει, όμως, όλοι μας και ο καθένας χωριστά πρέπει να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε περισσότερο, γιατί ακόμη και το πολύ τώρα πια είναι λίγο»
.

Για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη: «Λάθη, όπως είπα, κάναμε και κάνουμε όλοι. Όμως δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που αφήσαμε την ομάδα να καταρρεύσει και να σέρνεται. Την συνείδησή μας οι ποδοσφαιριστές την έχουμε καθαρή. Άλλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να πάψουν να ζουν στον κόσμο τους και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή αλήθεια και τους κινδύνους που αυτή κρύβει.

Μήνες τώρα ακούμε για επενδυτές και επενδυτές δεν βλέπουμε. Την μια στιγμή η ελπίδα φουντώνει και την άλλη τελειώνουν όλα, σαν να μην άρχισαν ποτέ. Ακούμε για Ρώσους, για Βούλγαρους, για ό,τι θες… Και τι μένει; Το απόλυτο μηδέν. Έτσι, όμως, δεν προχωράει και δεν θα προχωρήσει ποτέ τίποτα»
.

Για το ενδεχόμενο υποβιβασμού: «Για το Θεό, θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να μην πέσει η ομάδα, εννοείται αυτό. Για να ξεφύγει γρήγορα από εκεί που βρίσκεται. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν το μαύρο ενδεχόμενο, όμως πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλοι μας πρέπει να το έχουμε και ταυτόχρονα να το πολεμάμε για να το εξοντώσουμε.

Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία κι από την συνείδησή μας να αφήσουμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον την ΑΕΚ έτσι. Στο έλεος της τύχης, αβοήθητη και μόνη. Προχωράμε μπροστά και παλεύουμε. Ήμασταν και άτυχοι σε κάποιους αγώνες, δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά πρέπει να σε θέλει και λίγο. Πάντως το θέμα το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον είναι να βρεθεί μια βιώσιμη στα διοικητικά λύση εδώ και τώρα, που θα κόψει μαχαίρι την αβεβαιότητα»
.

Για τον Έβαλντ Λίνεν: «Από το πρώτο ματς κιόλας ο νέος προπονητής έδωσε έμφαση στην άμυνα. Φάνηκε αυτό στην Τούμπα, όπου θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Από εκεί και πέρα, ναι, η ψυχολογία μας άλλαξε και μένει τώρα να φανεί πόσο οι εντολές του θα αφομοιωθούν και θα εκτελούνται στο 100%. Για μένα δεν είναι μόνο η αναμέτρηση με τον Πλατανιά οριακής σημασίας, αυτό που λέμε τελικός. Κάθε ματς στο εξής θα είναι και μια πρόκληση, μια απόλυτη και επιτακτική ανάγκη για νίκες και βαθμούς. Συνολικά καλούμαστε να αλλάξουμε πρόσωπο και συντεταγμένα να δουλέψουμε για την ανάκαμψη της ομάδας. Μακάρι να μην αργήσει».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Και ο κόσμος μας κουράστηκε, και είναι λογικό. Φωνάζει, παθιάζεται, δίνει από το υστέρημά του και στο τέλος της ημέρας πικραίνεται, φαρμακώνεται, πίνει το ένα πικρό ποτήρι μετά από το άλλο. Ελπίζω εμείς με την μεγαλύτερη προσπάθεια στο εξής που θα καταβάλλουμε να του δώσουμε χαρές, αλλά σίγουρα δεν φτάνει αυτό. Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει οριστικά σελίδα. Σήμερα, τώρα, όχι χθες, πριν είναι πια πολύ αργά».

Για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι: «Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, εκτός από την σωτηρία της ομάδας και την διαφυγή της από όλα τα αδιέξοδα. Αυτό με απασχολεί μόνο και τίποτα άλλο. Να φύγει πρώτα η χρονιά, με το καλό εύχομαι, και θα δω τι θα κάνω στην συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x