Stoiximan Super League

Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Ζαρντίμ

Η… υποχρέωση με την Κέρκυρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Ολυμπιακό και το μυαλό όλων πηγαίνει στο κρίσιμο ματς με τη Σάλκε για το Champions League. Για πρώτη φορά φέτος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάποιους στο β’ μέρος του χθεσινού ματς ή έδωσε τις απαραίτητες «ανάσες» σε άλλους παίκτες. .

Η… υποχρέωση με την Κέρκυρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Ολυμπιακό και το μυαλό όλων πηγαίνει στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σάλκε για το Champions League.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάποιους στο β’ ημίχρονο του χθεσινού ματς ή έδωσε «ανάσες» σε άλλους και δεν τους πήρε καν στην αποστολή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του ότι περίμενε να τους δει σοβαρούς κόντρα στους «Φαίακες» και εκείνοι δεν θέλησαν να… ρισκάρουν τη συμμετοχή τους για τον αγώνα της Τετάρτης.

Ο Ζαρντίμ άφησε εκτός αποστολής τους Μανιάτη, Τοροσίδη και Μανωλά. Οι δύο πρώτοι προέρχονταν από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Εθνικής με την Ιρλανδία και ο τελευταίος ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στην κνήμη. Και οι τρεις θεωρούνται βασικοί για την αναμέτρησης κόντρα στους Γερμανούς.

Στο χθεσινό ματς ο 38χρονος προπονητής πέρασε ως αλλαγή τους Τζεμπούρ και Φέισα. Ο πρώτος προέρχεται από τραυματισμό που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης περίπου τρεις εβδομάδας και μέσα σε αυτό το διάστημα ο Μήτρογλου πήρε στις πλάτες του την επίθεση των Πειραιωτών.

Πλέον ο Ζαρντίμ έχει το δίλημμα ποιον από τους δύο φορ να τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης των Πειραιωτών και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιήσει μαζί για πρώτη φορά στη Γερμανία. Όσον αφορά τον Σέρβο χαφ, υπάρχουν πολλές επιλογές στη θέση του και είναι δύσκολο να χωρέσουν όλοι στο αρχικό σχήμα.

Αν είναι ενδεικτικό των σκέψεων του, ο Πορτογάλος δεν χρησιμοποίησε καθόλου - αν και τους είχε στην αποστολή - τον Μασάντο και τον Κοντρέρας. Ο πρώτος είχε υποχρεώσεις με την εθνική Πορτογαλίας και ο δεύτερος ήταν τραυματίας μέχρι πρότινος. Ίσως να μην ήθελε να ρισκάρει με τη χρησιμοποίησή τους και, από τη στιγμή που πήγαινε καλά το ματς με την Κέρκυρα, επέλεξε να τους ξεκουράσει.

Από εκεί και πέρα, ο Ζαρντίμ υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ ευχάριστη παρουσία στο χθεσινό ματς ήταν ο Ντιακιτέ που αγωνίστηκε μέχρι να αντικατασταθεί από τον Φέισα.

Μετά τη λήξη του ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ότι έχει αποφασίσει για τους ένδεκα που θα ξεκινήσει στον αγώνα με τη Σάλκε και, αν παρατηρήσει κανείς τις επιλογές του στο χθεσινό ματς, ίσως καταλάβει μερικά από εκείνα που έχει σκεφτεί.

Θεωρητικά «σίγουροι» είναι οι Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αμπντούν, Μανιάτης και στη συνέχεια υπάρχουν έξι θέσεις που μπορούν να αγωνιστούν πολλοί ποδοσφαιριστές.

Αρχικά για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Σιόβας, Μανωλάς και Κοντρέρας. Τις δύο θέσεις της μεσαίας γραμμής διεκδικούν οι Γκρέκο, Φέισα, Ιμπαγάσα, Μοντέστο και Ντιακιτέ. Με δεδομένο ότι ο Αμπντούν θα παίξει στο ένα άκρο της επίθεσης, στο άλλο μπορούν να αγωνιστούν οι Φουστέρ και Μασάντο.

Όπως είπαμε παραπάνω, είναι εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να παίξουν μαζί ο Μήτρογλου και ο Τζεμπούρ. Έτσι ο Ζαρντίμ καλείται να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα ρίξει στη μάχη του Γκελζενκίρχεν.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x