Europa League

Κάνε το θαύμα σου

Στο ύψος της ευρωπαϊκής του ιστορίας καλείται να σταθεί ο Παναθηναϊκός απόψε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην Τότεναμ (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Με νίκη οι «πράσινοι» τσεκάρουν το εισιτήριο για τους 32 του Europa League και διαγράφουν τις κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν στην Ευρώπη μακριά από το ΟΑΚΑ. Τα πλάνα του Ρότσα και τα πολλά κίνητρα για το «τριφύλλι».

Στο ύψος της ευρωπαϊκής του ιστορίας καλείται να σταθεί ο Παναθηναϊκός απόψε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην Τότεναμ (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Με νίκη οι «πράσινοι» τσεκάρουν το εισιτήριο για τους 32 του Europa League και διαγράφουν τις κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν στην Ευρώπη μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η αποστολή είναι εκ προοιμίου πολύ δύσκολη, καθώς απέναντι στο «τριφύλλι» υπάρχει μία πολύ δυνατή και φορμαρισμένη ομάδα με κίνητρο. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για την υπέρβαση. Κι αν δεν… αρκεί η πρόκριση στους «32» ως κίνητρο, συνυπολογίστε ότι η νίκη πριμοδοτείται με 200.000 και η ισοπαλία με 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση ως δεύτερος θα του αποφέρει σίγουρα άλλες 400.000 ευρώ, πέραν των τουλάχιστον δύο ακόμη ευρωπαϊκών αγώνων και την προοπτική ακόμη περισσότερων μαζί με τα προβλεπόμενα έσοδα. Αλλά και πέραν από τα χρήματα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να διορθώσει το πληγωμένο ευρωπαϊκό του πρεστίζ και να βελτιώσει τη βαθμολογία του στην UEFA εν όψει των προσεχών κληρώσεων.

Το πλάνο του Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όπως είχε δείξει και στην Αθήνα αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με δύο κλασικούς «κόφτες» στο κέντρο, τους Βιτόλο και Σο, με τον Σισοκό μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και τριπλέτα στην επίθεση τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά), Μαυρία (δεξιά) και Τοτσέ (σέντερ φορ), εκτός κι αν προτιμηθεί ένας ακόμη παίκτης με τρεξίματα, όπως ο Ζέκα.

Εκπλήξεις πιθανό να γίνουν στην άμυνα, καθώς πιθανολογείται να μείνουν στον πάγκο Βύντρα και Σεϊταρίδης, με τον Μαρίνο να είναι δεξί μπακ και τους Βελάσκες-Τριανταφυλλόπουλο να είναι στόπερ, ενώ αριστερά θα κινείται ο Σπυρόπουλος και στο τέρμα θα είναι ο Καρνέζης. Στην αποστολή πέραν από τους προαναφερθέντες υπάρχουν και οι Κοτσόλης, Καπίνο Πετρόπουλος, Λαγός, Μπαρμπαρούσης, Χουχούμης, Φορναρόλι και Φουρλάνος.

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού θα βρίσκονται περίπου 2.000 φίλοι του. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πολωνός Πάβελ Γκιλ.

Δεν αρκούνται στο βαθμό

Η Τότεναμ αρκείται και στο βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθεί στους «32» του Europa League, αλλά ο Αντρέ Βίλας-Μπόας και οι παίκτες του κατέστησαν σαφές σε όλους τους τόνους πως θα παίξουν για τη νίκη.

Ο 35χρονος προπονητής θα προτιμήσει τον κατά έξι χρόνια μεγαλύτερό του Μπραντ Φρίντελ για το τέρμα (!) αφήνοντας εκτός 18άδας τον Γιορίς και στον πάγκο τον Κουντιτσίνι. Την τετράδα της άμυνας αναμένεται να αποτελέσουν από δεξιά προς τα αριστερά οι Γουόκερ, Κόκερ, Βερτόνχεν και Νότον, Σάντρο και Χάντλστοουν θα είναι τα κεντρικά χαφ, με τους Λένον δεξιά, Τάουνσεντ αριστερά και Σίγκουρντσον ως δεύτερο επιθετικό πίσω από τον φορμαρισμένο Ντεφό.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Γκαλάς, Λίβερμορ, Μέισον, Ντεμπελέ, Κάρολ, Ντέμπσεϊ και Αντεμπαγιόρ. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Γκάρεθ Μπέιλ, Μάικλ Ντόουσον, Σκοτ Πάρκερ, Μπενουά Ασού-Εκοτό και Γιουνές Καμπούλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x