Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 19 Οκτωβρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

1990
Αν και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5ηαγωνιστική, η μετακίνηση του Στράτου Αποστολάκη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, έχει δημιουργήσει αναταραχή.
Η ΕΠΑΕ ορίζει το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Παρασκευή βράδι για λόγους ασφαλείας. Παναθηναϊκός και Αποστολάκης αποδοκιμάζονται, ενώ το ντέρμπι κυλάει αδιάφορα κα χωρίς φάσεις για να τελειώσει 0-0.

2001
Απαγχονισμένος στο σπίτι του στη Βενεζουέλα βρίσκεται ο πρώτος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Σε ηλικία 57 ετών ο Αρακέν Ζοζέ ντε Μέλο είχε δώσει τέλος στη ζωή του δύο μέρες νωρίτερα, αντιμετωπίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες πολλά χρέη.
Έπαιξε 48 αγώνες Α’ Εθνικής και πέτυχε 21 γκολ, δύο σεζόν με τον Παναθηναϊκό και μια με τον Ατρόμητο.

2008
Ο νεοφώτιστος Θρασύβουλος δεν έχει νίκη στα πρώτα πέντε του παιχνίδια.
Στο Παγκρήτιο μάλιστα βρίσκεται πίσω στο σκορ με τον ΟΦΗ από γκολ του Εντόι, αλλά με χατ τρικ του Γιόζεφ Κόζλεϊ πετυχαίνει την πρώτη του νίκη. Ο Θρασύβουλος έκανε δύο νίκες εκτός έδρας στην παρουσία του στη Super League, και τις δύο στο Παγκρήτιο.

2014
Ο ΟΦΗ νικά τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με 2-1 (77’ κεφαλιά Κουτρουμπής – 21’ σουτ Μερεμπασβίλι, 90’ σουτ Μακρής) για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια.
Ωστόσο το έκανε για πρώτη φορά στη Λεωφόρο, αφού το 1987 είχε νικήσει 5-2 στο «Σπύρος Λούης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x