Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 2 Φεβρουαρίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 2 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 2 Φεβρουαρίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1992
Η ΑΕΚ έχει κλείσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή και τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι στο «Νίκος Γκούμας» είναι κρίσιμο και όλα τα μάτια πέφτουν εκεί. Ο Γιώτης Τσαλουχίδης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ στο 38’, αλλά στο 44’ ο Βασίλης Δημητριάδης με νέα κεφαλιά ισοφαρίζει στο τελικό 1-1. Η ΑΕΚ κρατάει τη διαφορά των τριών βαθμών, με την οποία και θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα.

1997
Λίγοι φίλοι του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στο «Σπύρος Λούης» να δουν την ομάδα τους να αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα, αν και λίγους μήνες πριν έχει κάνει τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Ο Απόλλων κάνει μια ακόμα "ζημιά", αφού τον νικά με 2-0 (12’ σουτ, 48’ σουτ Ντικουμέ). Ο Παναθηναϊκός τελικά μετά από 20 και πλέον χρόνια δεν βγαίνει στην Ευρώπη.

2008
Το 2008 δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ατρόμητο αφού έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια. Ο αγώνας του στο Περιστέρι με την Ξάνθη δεν του επιφυλάσσει κάτι καλύτερο καθώς γνωρίζει την ήττα με 3-2 (68’ σουτ, 77’ σουτ Τσίγκας – 28’ κεφαλιά Λαμπριάκος, 45’ σουτ, 59’ φάουλ Γκρζέλακ). Στο παιχνίδι αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης έφτασε τις 400 συμμετοχές στην Α’ Εθνική.

2017
Η μοίρα παίζει άσχημο παιχνίδι σε δύο πρώην συμπαίκτες στην ΑΕΚ και διεθνείς, καθώς φεύγουν από τη ζωή την ίδια μέρα. Ο Μίλτος Παπαποστόλου σε ηλικία 82 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, και ο Γιώργος Πετρίδης σε ηλικία 79 ετών, όταν χτυπήθηκε από μηχανή στο δρόμο. Ο Παπαποστόλου έκανε και μεγάλη προπονητική καριέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x