Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 23 Φεβρουαρίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 23 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 23 Φεβρουαρίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1969
Η πρώτη σεζόν του ΟΦΗ στην κατηγορία είναι δύσκολη εκτός έδρας, αφού έχει μια ισοπαλία και εννέα ήττες.

Βρίσκεται στην Σέρρες όπου ακόμα δεν έχει κερδίσει ομάδα. Και οι Ηρακλειώτες τα καταφέρνουν με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου (24’ σουτ, 85’ φάουλ).

Ο Πανσερραϊκός απέτυχε να εκμεταλλευθεί δύο πέναλτι, αφού αστόχησαν στην εκτέλεσή τους Μπιτζίδης και Σταυλάς.

1997

H Ξάνθη φιλοξενεί τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, με τις δύο ομάδες να έχουν κακή πορεία στο πρωτάθλημα και με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι ορατός.

Ο Γιάννης Ματζουράκης έχει αναλάβει λίγες μέρες την ακριτική ομάδα, ενώ ο Ηρακλής με τον Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο του έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Το παιχνίδι εξελίσσεται συναρπαστικά και ο Ηρακλής επικρατεί με 4-3 (24’ σουτ Σέμπουε, 57’ κεφαλιά Λουτσιάνο, 61’ σουτ Τεγγελίδης – 39’ κεφαλιά, 88’ κεφαλιά Η. Σαπάνης 63’ σουτ, 83’ σουτ Στ. Μπορμπόκης).

1998

Ο Ιωνικός παραμένει ισχυρός και δε χάνει εύκολα. Η ΑΕΚ είναι τρεις βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και παραμένει στο παιχνίδι του τίτλου.

Στη Νεάπολη το παιχνίδι είναι δυνατό, με πολλές κάρτες, ενώ λήγει με 1-1 (44’ σουτ Φρούσος – 37’ πέναλτι Ντόμπος). Η ΑΕΚ τερματίζει τρίτη και ο εντυπωσιακός Ιωνικός πέμπτος!

2003

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα, τρεις μέρες πριν οι δύο ομάδες παίξουν στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός δείχνει για μια ακόμα φορά μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και επικρατεί με 4-3 (4’ σουτ Ζε Ελίας, 17’ φάουλ Τζόρτζεβιτς, 50’ σουτ Τζιοβάνι, 51’ σουτ Χούτος – 27’ σουτ, 58’ σουτ, 63’ κεφαλιά Καφές).

Ο Παντελής Καφές γίνεται ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία, που κάνει χατ τρικ σε βάρος του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x