Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 28 Ιανουαρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 28 Ιανουαρίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1962

Στο τέλος του πρώτου γύρου το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Νέο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός έχει 41 βαθμούς και ο Ολυμπιακός 35, κάτι που σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται για τη νίκη. Είναι και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους με τον Αλέκο Χατζησταυρίδη στον πάγκο.

Οι «πράσινοι» είναι όμως πιο ψύχραιμοι και αιφνιδιάζουν από το πρώτο ημίχρονο για να νικήσουν με 2-1 (60’ σουτ Α. Παπάζογλου – 10’ σουτ Δομάζος, 24’ σουτ Παπαεμμανουήλ).

1968

Ο Βύζας δείχνει όλο και πιο δυνατός στην έδρα του, έχοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, και αυτές με τους γείτονες, Πανελευσινιακό και Προοδευτική. Υποδέχεται τον Πιερικό, που φιγουράρει τέταρτος στη βαθμολογία.

Αν και αναμένεται ντέρμπι, για μια ακόμα φορά η έδρα μιλάει και ο Βύζας επικρατεί με 3-0 (16’ φάουλ, 84’ σουτ Κουβάς, 69’ σουτ Πετρίδης). Ο Βύζας τερμάτισε έβδομος και αήττητος στην έδρα του, ο Πιερικός πέμπτος σε μια ανεπανάληπτη σεζόν.

2001

Στις 28 Ιανουαρίου 2001 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Καλαμάτα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, έχοντας κάνει καλή σεζόν. Η ομάδα της Μεσσηνίας είναι στην τελευταία θέση, χωρίς νίκη για εννέα παιχνίδια και πολλές ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ είναι καταιγιστικός και επικρατεί με 7-1 (2’ σουτ Σπάσιτς, 13’ σουτ Οκκάς, 30’ σουτ Κωνσταντινίδης, 64’ σουτ Κουλακιώτης, 72’ σουτ, 83’ σουτ Ναλιτζής, 90’ σουτ Εγκωμίτης – 61’ φάουλ Φρατζέσκος). Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα, αλλά πήρε το Κύπελλο, ενώ η Καλαμάτα υποβιβάστηκε, κάνοντας μόλις τρεις νίκες στον δεύτερο γύρο.

2014

Μόλις 15 μέρες αφού έχει φύγει από τον Εργοτέλη, ο Γιάννης Πετράκης αναλαμβάνει τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη θέση του Σάκη Τσιώλη.

Αυτή η συνεργασία έμελλε να είναι η μακροβιότερη για προπονητή στον ΠΑΣ, αφού με τον Ρεθυμνιώτη προπονητή η ομάδα θα πορευτεί πεντέμισι χρόνια με έξοδο στην Ευρώπη και επιτυχίες, αλλά και τον υποβιβασμό του 2019. Ο Πετράκης θα κάνει 165 αγώνες με τον ΠΑΣ στη Super League, έχοντας 50 νίκες, 54 ισοπαλίες και 61 ήττες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x