Stoiximan Super League

«Πινγκ-πονγκ» με Ψωμιάδη

Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και η ΠΓΔΜ καθυστερούν την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη και η υπόθεση έχει «κολλήσει».

Οι αρμόδιες αρχές πετούν το μπαλάκι η μία στην άλλη και τα Σκόπια αναφέρουν πως δεν έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την Ελλάδα προκειμένουν να προχωρήσουν στην έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην χώρα μας.

Η τελευταία επιστολή από την ΠΓΔΜ αναφέρει εστάλη στην Ελλάδα στις 14/2 ενώ από την πλευρά τους οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως όλα τα έγγραφα έχουν αποσταλεί και μάλιστα δύο φορές.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», οι απαραίτητες, κατά τα Σκόπια, «αποδείξεις» είναι δύο δικαστικές αποφάσεις, μία δήλωση-εγγύηση από τη χώρα που ζητεί την έκδοση και σχετικό απόσπασμα του ποινικού κώδικα.

Τα Σκόπια υποστηρίζουν πως «παρ' όλη την αίτησή μας προς τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Ελλάδας να μας υποβάλει τα έγγραφα και παρ' όλη την επιθυμία μας να λύσουμε την υπόθεση της έκδοσης του Χρυσόστομου Ψωμιάδη το συντομότερο δυνατόν, με έκδοση απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την ποινική διαδικασία της ΠΓΔΜ, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και των συμπληρωματικών πρωτοκόλλων, οι ελληνικές αρχές δεν μας υπέβαλαν τα αναγκαία έγγραφα».

Ζητούν δε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να οργανώσει συνάντηση με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Και όμως, η ελληνική πλευρά φαίνεται να μην αποδέχεται τα λεγόμενα της ΠΓΔΜ, τα οποία οδηγούν σε επιπλέον καθυστερήσεις. Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου δικαιοσύνης, Νικ. Κανελλόπουλος, αμέσως μετά την παραλαβή του επίμαχου εγγράφου ήρθε σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να υπάρξει σχετική απάντηση.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως τα στοιχεία που ζητεί εκ νέου η ΠΓΔΜ έχουν ήδη σταλεί εγγράφως. Και μάλιστα... δύο φορές. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να καλωσορίζει μία συνάντηση εκπροσώπων της γείτονος χώρας με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x