Champions League

Buzzer-beater πρόκρισης η Γιουνάιτεντ, στους «16» και η Γιούβε!

Σταθερά προβληματική, αλλά στους «16»! Με γκολ του Φελαϊνί στο 91’ η Γιουνάιτεντ επικράτησε της Γιουνγκ Μπόις (1-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, μαζί με τη Γιούβε που νίκησε τη Βαλένθια (1-0).

Τον ρόλο των φαβορί υπερασπίστηκαν και επιβεβαίωσαν Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον 8ο όμιλο του Champions League, καθώς με τις νίκες που πέτυχαν κόντρα σε Βαλένθια και Γιουνγκ Μπόις αντίστοιχα με το ίδιο σκορ (1-0), εξασφάλισαν το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Εκτός απρόοπτου, η Γιουβέντους θα τερματίσει 1η έχοντας την τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίσει τη Γιουνγκ Μπόις, ενώ η Γιουνάιτεντ έχει πλέον αδιάφορο ματς κόντρα στη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και πρέπει να συμβιβάζεται με τη 2η θέση και με μια θεωρητικά πιο δύσκολη κλήρωση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουνγκ Μπόις



Καρδιές έσπασαν και μερικά... παγούρια με νερό στο «Ολντ Τράφορντ» μέχρι η Γιουνάιτεντ να καταφέρει να καταβάλλει την αντίσταση της Γιουνγκ Μπόις, επικρατώντας τελικά στο 91’ (1-0), χάρη στο τέρμα του Μαρουάν Φελαϊνί που έτρεξε απευθείας στον πάγκο για να αγκαλιάσει τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από το τελικό σκορ, η Γιουνάιτεντ για ακόμα μια φορά προβλημάτισε με την παρουσία της, αφού κόντρα στους αδύναμους Ελβετούς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει με μεγάλη συχνότητα ευκαιρίες, ενώ ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο προκαλεί στον Πορτογάλο τεχνικό το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Ράσφορντ, ο Λουκάκου κλπ., παραμένουν σε μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Τελικά, η λύτρωση για τους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν έπειτα από κεφαλιά του Λουκάκου, ο Φελαϊνί κοντρόλαρε και με πλασέ κατάφερε να γράψει το 1-0, με τον Μουρίνιο να ξεσπά στα παγούρια, δείχνοντας τη μεγάλη πίεση που υπήρχε για το αποτέλεσμα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το πρώτο εντός έδρας γκολ της Γιουνάιτεντ στη φετινή διοργάνωση του Champions League.

Γιουβέντους – Βαλένθια



Χωρίς εκπλήξεις εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League η Γιουβέντους, επικρατώντας της Βαλένθια με 1-0, αφήνοντας ταυτόχρονα τους Ισπανούς να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά στο 59’ με δική του εκπληκτική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάριο Μάντζουκιτς που με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας διαμόρφωσε το τελικό – όπως αποδείχθηκε – αποτέλεσμα.

Με αυτή τη νίκη η «Μεγάλη Κυρία» έφτασε τους 12 βαθμούς και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει την 1η θέση, που θεωρητικά της εξασφαλίζει μια πιο... βατή κλήρωση.

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 12 (8-2)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (6-2)
3. Βαλένθια 5 (4-5)
4. Γιουνγκ Μπόις 1 (2-11)

Το πρόγραμμα της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Γιουνγκ Μπόις-Γιουβέντους (22:00)
Βαλένθια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x