Champions League

Champions League: Η γιορτή του ποδοσφαίρου επιστρέφει

Μετά από 115 ημέρες το Champions League απόψε επιστρέφει. Το σεντόνι θα τεντωθεί ξανά, αλλά σε νέες ώρες, όμως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για την κορυφαία ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η διοργάνωση που περίμενε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης επιστρέφει.

To Champions League είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να καθηλώσει το κοινό με ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απόψε κάνει πρεμιέρα για το 2018-19, έχοντας σημαντικές αλλαγές σε οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα.

Η πιο σημαντική αλλαγή, τουλάχιστον αυτή που ήξερε ο κόσμος έγκειται στην ώρα διεξαγωγής. Η κοινή ώρα έναρξης για όλα τα παιχνίδια στις 21:45 που ίσχυε μέχρι και πέρυσι ανήκει στο παρελθόν και αντικαθίσταται από δύο ζώνες. Η UEFA από φέτος όρισε δύο ματς σε κάθε αγωνιστική να ξεκινούν στις 19:55 και στα υπόλοιπα έξι η σέντρα θα δίνεται στις 22:00.

Οι 32 ομάδες έχουν χωριστεί σε 8 ομίλους των 4 ομάδων και από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτοι, ως συνήθως. Το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπείται και φέτος, αυτήν τη φορά από την ΑΕΚ που επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια. Ο τελικός θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

Η διοργάνωση εισέρχεται με φόρα καθώς απόψε για την πρώτη αγωνιστική διεξάγονται σπουδαία ματς που αναμφίβολα προκαλούν ενδιαφέρον. Το νέο σύστημα διεξαγωγής αγώνων στις 19:55 εγκαινιάζει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε που υποδέχεται στο Καμπ Νου την Αϊντχόφεν και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, στοχεύοντας φέτος αποκλειστικά και μόνο στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Την ίδια ώρα η Ίντερ που μετά από απουσία μερικών χρόνων επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αντιμετωπίζει στο Μιλάνο την Τότεναμ που θα παραταχθεί με απουσίες, καθώς θα απουσιάσουν οι Ντέλε Αλι, Ούγκο Λιορίς, Τόμπι Αλντερβέιρελντ και Κίεραν Τρίπιερ.

Το μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Άνφιλντ με την φιναλίστ του περυσινού τελικού Λίβερπουλ να υποδέχεται την φιλόδοξη και πάμπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν (22:00). Για τις δύο ομάδες πάντως δεν λείπουν τα προβλήματα καθώς θα απουσιάσουν οι Τσάμπερλειν, Φιρμίνιο, Λαλάνα, Λόβρεν, Ντάνι Άλβες, Κουρζαβά και Σίλβα.

Ιστορική στιγμή η αποψινή για τον Ερυθρό Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στους ομίλους, αν και θα έχει δύσκολο έργο στην πρεμιέρα του κόντρα στη Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Πριγκιπάτο μεταξύ της Μονακό και της κάτοχου του περυσινού Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης (18/9):

1ος Όμιλος

Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00), COSMOTE SPORT 2 HD
Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00), COSMOTE SPORT 6 HD

Επόμενη αγωνιστική (3/10):

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπριζ (22:00)
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μονακό (22:00)

2ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα - Αϊντχόφεν (19:55), COSMOTE SPORT 2 HD
Ίντερ - Τότεναμ (19:55), COSMOTE SPORT 4 HD


Επόμενη αγωνιστική (3/10):

Τότεναμ - Μπαρτσελόνα (22:00)
Αϊντχόφεν - Ίντερ (22:00)

3ος Όμιλος

Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00), COSMOTE SPORT 2 HD
Ερυθρός Αστέρας - Νάπολι (22:00), COSMOTE SPORT7 HD

Επόμενη αγωνιστική (3/10):


Παρί Σεν Ζερμέν - Ερυθρός Αστέρας (19:55)
Νάπολι - Λίβερπουλ (22:00)

4ος Όμιλος

Σάλκε – Πόρτο (22:00), COSMOTE SPORT 8 HD
Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας (22:00), COSMOTE SPORT 9 HD

Επόμενη αγωνιστική (3/10):

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλκε (19:55)
Πόρτο - Γαλατασαράι (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Παναγούλιας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x