Ισπανία

H FIFA δεν συμφωνεί με τη μεταγραφή του Μπρέιθγουεϊτ στην Μπαρτσελόνα

Η Ισπανία είναι η μόνη χώρα που επιτρέπει τις προσθήκες λόγω τραυματισμού, εκτός της μεταγραφικής περιόδου, κάτι που η FIFA δεν έχει στους κανονισμούς της.

Η FIFA δεν έχει, πλέον, στους κανονισμούς της τον όρο που επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να αποκτήσει τον Μπρέιθγουεϊτ από τη Λεγανές, μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, για να καλύψει τον παρατεταμένο τραυματισμό του Ντεμπελέ.

Σύμφωνα με την «Marca», η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε ήδη προειδοποιήσει την ισπανική Ομοσπονδία το 2013 για την κατάργηση αυτού του όρου από τους κανονισμούς της, δεδομένου ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που τον διατηρεί ακόμη σε ισχύ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα, με αποτέλεσμα οι «μπλαουγκράνα» να μπορούν να κάνουν μεταγραφή τον Φεβρουάριο.

Η FIFA επιθυμεί οι κανόνες ανταγωνισμού να είναι οι ίδιοι για όλες τις ομάδες και αυτό δεν συμβαίνει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποί της, δεν ενδιαφέρεται για τη διάρκεια του τραυματισμού και υποστηρίζει ότι οι ομάδες μπορούν να αποκτούν παίκτες μόνο εντός της μεταγραφικής περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x