Euro 2016

H Sun… κατέστρεψε το όνομα του Ζαγοράκη!

Τριπλή εκπροσώπηση έχει η Ελλάδα στην καταγραφή των γεγονότων που έχουν σημαδέψει διαχρονικά διοργανώσεις Euro, όμως αυτό που αφορά τον Θοδωρή Ζαγοράκη δεν πήγε καθόλου καλά…

Ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα της «Sun» για τις σημαντικότερες στιγμές των Euro διαχρονικά έχει ο θρίαμβος της Ελλάδας το 2004.

Η βρετανική εφημερίδα δεν ξέχασε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην διοργάνωση, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο, τον Ότο Ρεχάγκελ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη ως τρία διαφορετικά δεδομένα που ξεχώρισαν.

Για την Εθνική αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αποτελεί το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία των διεθνών διοργανώσεων ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο ότι είχαν προκριθεί μόνο σε δύο τουρνουά στην ιστορία τους, αλλά κατάφεραν να νικήσουν την Γαλλία, την Τσεχία και την οικοδέσποινα Πορτογαλία, για να γίνουν πρωταθλητές.

Μάλιστα, έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Euro που νίκησαν την κάτοχο Γαλλία και τους διοργανωτές στην ίδια διοργάνωση
».

Όσο για τον Ότο Ρεχάγκελ, τα πράγματα ήταν εξίσου απλά: «Ο πρώτος ξένος προπονητής που οδήγησε μια ομάδα στην κορυφή. Ο Γερμανός άφησε πίσω του την Μπουντεσλίγκα και ομάδες όπως την Ντόρτμουντ, την Βέρντερ, την Μπάγερν και την Καϊσερσλάουτεν, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Εκ του ασφαλούς θα πούμε ότι λειτούργησε».

Εκεί που δυσκόλεψαν τα πράγματα για την βρετανική εφημερίδα ήταν όταν αναφέρθηκαν στον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος αναφέρεται ως… Theo Zagarakis και, μάλιστα, στον τίτλο του άρθρου.

inner

Ακόμα και αν ξέχασαν πως γράφεται το –δύσκολο για τους Βρετανούς- ελληνικό επίθετο, δεν ξέχασαν τα κατορθώματά του. «Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο αρχηγός της Ελλάδας, που σόκαρε τον κόσμο όταν κατέκτησε το Euro 2004. Όχι μόνο σήκωσε το τρόπαιο, αλλά κατέκτησε και τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x