Ιταλία

H ιταλική αστυνομία ερευνά την ανακοίνωση των οργανωμένων της Λάτσιο κατά των γυναικών

Έρευνες έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Ιταλίας για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο για την παρουσία των γυναικών στο γήπεδο.

Μια ανακοίνωση με την οποία είχαν απαγορέψει την παρουσία γυναικών στις πρώτες σειρές της θύρας του, εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο.

Η αστυνομία ανέλαβε δράση για να ερευνήσει το συγκεκριμένο γεγονός. Ένας εκπρόσωπός της ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δύο ύποπτους και έχουν παραπέμψει την υπόθεση στους εισαγγελείς για πιθανή παραβίαση των νόμων της χώρας κατά των διακρίσεων.

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIGC) δήλωσε ότι ερευνά επίσης το περιστατικό, για το οποίο δήλωσε η πρώην επιθετικός της Λάτσιο και της εθνικής ομάδας της Ιταλίας Καρολίνα Μοράτσε ότι ήταν «αδικαιολόγητο».

«Είμαστε πίσω στον Μεσαίωνα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Ελπίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα απoκλειστούν από το γήπεδο».

Σχεδόν μία στις δύο γυναίκες στην Ιταλία έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT.

Η Λουίζα Ριτσιτέλι, επικεφαλής της εθνικής ένωσης αθλητριών, δήλωσε ότι «είναι απογοητευτικό ότι το 2018 εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να αποφασίσουν πού και πώς μπορούν να παρακολουθήσουν οι γυναίκες ποδοσφαιρικά παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x