Champions League

Έπεσε σε… τείχος η Μπαρτσελόνα!

Με τον τερματοφύλακα Άντονι Λόπες να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις και την άμυνά της να αντέχει, η Λιόν κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να κυριάρχησε απόλυτα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και να είχε 25 τελικές προσπάθειες, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άντονι Λόπες και μοιραία κόλλησε στο 0-0 με τη Λιόν!

Δαιμονιώδης ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με φάσεις εκατέρωθεν, ωστόσο μετά την ανάπαυλα έπεσε το τέμπο, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο με στόχο την αποφυγή της ήττας.

Η σημαντικότερη στιγμή πάντως ανήκε στους «λιονέ», με το σουτ του Τεριέ να καταλήγει στο δοκάρι (9’) κι αφού πρώτα ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Προσπάθησε ο Μέσι στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν απελπιστικά… μόνος στην επίθεση των Καταλανών.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… φορτσάτες το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν δαιμονιώδης. Στα 23 δευτερόλεπτα (!), η Μπαρτσελόνα απείλησε με τον Ντεμπελέ, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Η Λιόν «απάντησαν» στις ευκαιρίες στο 5’, με το σουτ του Αουάρ να αποκρούεται από τον Τερ Στέγκεν. Στο 9’ ο Γερμανός τερματοφύλακας των Καταλανών πραγματοποίησε εντυπωσιακή εκτίναξη και ακούμπησε την μπάλα ελαφρώς στο δυνατό σουτ του Τεριέ κι ενώ η «στρογγυλή θεά» σταμάτησε στο δοκάρι στη συνέχεια.

inner

Στο τετράλεπτο 15’-19’, οι «μπλαουγκράνα» είχαν τρεις καλές στιγμές, με τους Ράκιτιτς, Μέσι και Ντεμπελέ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο η Μπαρτσελόνα είχε 8 τελικές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παγώσουν» λίγο το ρυθμό, κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό.

Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες έριξαν στροφές, με τους «λιονέ» να απειλούν στο 45’ μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, η οποία κατέληξε σε σουτ του Τεριέ μέσα από την περιοχή, που έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με το σουτ του Μπουσκέτς έξω από την περιοχή να κοντράρει κάπου και να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Λόπες. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ για το 45λεπτο, το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα.

inner

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… επιφυλακτικά και δίχως ιδιαίτερη διάθεση να πάρουν ρίσκα. Η Λιόν «υποχώρησε» κάποια μέτρα στο γήπεδο και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και είχαν 3-4 υποψίες ευκαιριών σε διάστημα 10 λεπτών (52’-62’), με πιο σημαντική το σουτ του Ντεπάι που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Μετά το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, στο οποίο ήταν φλύαρη, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Μέσι επιχείρησε να φτάσει στο γκολ. Εντούτοις, ο γκολκίπερ των «λιονέ», Λόπες, ήταν ανίκητος και είπε «όχι» σε Μέσι (65’), Κουτίνιο (76’), Μπουσκέτς (86’).

inner

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Λιόν έμεινε όρθια και κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα, με τη ρεβάνς των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου.

Το live του αγώνα:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιόν (Ζενεσιό): Λόπες – Ντιμπουά, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Μεντί – Εντομπελέ (84’ Σεΐκ Ντιόπ), Αουάρ – Τραορέ (69’ Τουσάρ), Τεριέ (76’ Κορνέ), Ντεπάι - Ντεμπελέ

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα – Σέρχι Ρομπέρτο (81’ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς – Μέσι, Ντεμπελέ (67’ Κουτίνιο), Σουάρες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x