«Η ισχύς εν τη ενώσει» μεταξύ των εκπροσώπων της Χώρας των Βάσκων στη La Liga.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων βασκικών συλλόγων του ισπανικού πρωταθλήματος, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ντεπορτίβο Αλαβές, Οσασούνα, Εϊμπάρ και Ρεάλ Σοσιεδάδ συναντήθηκαν στην έδρα της τελευταίας ομάδας, το «Ανοέτα», και προχώρησαν σε συμφωνία για τα μεταξύ τους παιχνίδια την ερχόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Βασκονίας αποφάσισαν να «φιξάρουν» τιμή εισιτηρίου στα 25 ευρώ για τους φιλοξενούμενους στα πέντε γήπεδα, με σκοπό να ενθαρρύνουν τις μετακινήσεις των φιλάθλων και να προάγουν κλίμα συνεργασίας στους συλλόγους της περιοχής.

Η ρύθμιση αυτή είναι σημαντική αν υπολογιστεί ότι η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίων κατά μέσο όρο στα γήπεδα της La Liga φτάνει τα 27 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνάντηση αφορούσε τα σωματεία της La Liga που ανήκουν στις πέντε περιοχές της Χώρας των Βάσκων.

Το Μπιλμπάο εκπροσωπείται από την Αθλέτικ, το Σαν Σεμπαστιάν από τη Σοσιεδάδ, η Βιτόρια από την Αλαβές, η Χιπουθκόα από την Εϊμπάρ ενώ συμπεριλήφθηκε και η Οσασούνα από την περιοχή της Παμπλόνας η οποία συνορεύει με τη Βασκονία.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης