Champions League

Tα έξι στατιστικά που «καίνε» τον Γκουαρδιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε θύμα της εκπληκτικής Μονακό και για ακόμη μία χρονιά τα όνειρα των φίλων της ομάδας για ευρωπαϊκή διάκριση πήγαν στράφι.

Με την έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα, φίλοι και άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι περίμεναν μία -αν μη τι άλλο- παραγωγική χρονιά από άποψη διακρίσεων, τόσο στις αγγλικές διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Υπήρχαν κάποιοι λίγοι που πίστευαν πως στη πρώτη του χρονιά με τους «πολίτες» θα κατάφερνε να φτάσει στο Κάρντιφ, όμως οι περισσότεροι ευελπιστούσαν σε μία αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση.

Αλλά δεν υπολόγιζε την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μία ομάδα που κυριαρχεί στο γαλλικό πρωτάθλημα και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί πολύ καλά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκτός όμως από τη Μονακό, υπάρχουν και κάποια στατιστικά που δείχνουν πως ο αποκλεισμός δεν μπορούσε να αποφευχθεί:

-Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που πέτυχε πέντε γκολ στον πρώτο αγώνα και αποκλείστηκε στη ρεβάνς.

-Οι "πολίτες" δέχθηκαν 16(!) γκολ στα οχτώ φετινά παιχνίδια στη διοργάνωση. Τον ίδιο αριθμό με την Άρσεναλ η οποία όμως δέχθηκε 10 μόνο από τη Μπάγερν Μονάχου.

-Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των «8» για πρώτη φορά στην καριέρα του ως προπονητής. Ακόμη απέτυχε να φτάσει στον ημιτελικό για πρώτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια.

-Το ζευγάρι Μονακό-Μάντσεστερ Σίτι ήταν το μόνο από το οποίο δεν πέρασε η πιο πλούσια σε μπάτζετ ομάδα.

-Η Μάντσεστερ Σίτι δεν πραγματοποίησε ούτε ένα σουτ εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά για τους «πολίτες» στο Champions League.

-Η ομάδα του Καταλανού τεχνικού, έχει στην ιστορία της μόνο μία πρόκριση στους «8» στην εν λόγω διοργάνωση.


Επιμέλεια: Nίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x