Ισπανία

Tο ντεμπούτο του Μέσι... άλλαξε την ιστορία της Μπαρτσελόνα! (video)

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι ντεμπούταρε στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα!

16 Οκτωβρίου του 2004. Η ημέρα που η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε ένα «διαμάντι» στην πλούσια συλλογή της. Ο Λιονέλ Μέσι κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς πρωταθλήματος με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα» απέναντι στην Εσπανιόλ στο στάδιο Μονζουίκ.

Εκείνη τη μέρα ο Ολλανδός προπονητής της Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράικαρντ, αποφάσισε να δώσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε σε ένα μικρό και ταλαντούχο αγόρι, ηλικίας μόλις 17 ετών, να ντεμπουτάρει δηλαδή με την ιστορική φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης.

Στο 82ο λεπτό του καταλανικού ντέρμπι, ο Όλλανδος κόουτς «έριξε» στη μάχη των 17χρονο Λιονέλ Μέσι, τον άνθρωπο που θα άλλαζε την ιστορία της ομάδας, αντικαθιστώντας τον σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, Ντέκο.

Υπό τα βλέμματα 34.400 θεατών, ο νεαρός από την Αργεντινή εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας επίσημο ντεμπούτο, μετά την κλήση του στην πρώτη ομάδα από τον Ράικαρντ.

Στο ντεμπούτο του με τους «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκε στο δεξί φτερό της επίθεσης, εκεί όπου καθιερώθηκε και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Από τις 26 Οκτωβρίου του 2004, ο βραχύσωμος ταλαντούχος Αργεντινός πλέον θεωρείται ως ο κορυφαίος στην ιστορία της καταλανικής ομάδας.

Ο Μέσι συνολικά σε 648 παιχνίδια με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», έχει πετύχει 563 γκολ και μετρά 240 ασσιστ, ενώ τα 426 εξ αυτών των αγώνων ήταν για το ισπανικό πρωτάθλημα, βρίσκοντας δίχτυα 389 φορές.




Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x