Stoiximan Super League

Άδικη και άστοχη η κουβέντα για το rotation

Ξεκίνησε κουβέντα για το rotation και για τους λόγους που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε περισσότερες αλλαγές στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη ακούστηκαν διάφορα για τον προπονητή του Ολυμπιακού και τις επιλογές που έκανε σε ότι αφορά το βασικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού. Ξεκίνησε μια κουβέντα για το rotation και για τους λόγους που ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων δεν έκανε περισσότερες αλλαγές στον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να «μπούμε» στην θέση του Πέδρο Μαρτίνς σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα και το σκεπτικό του 48χρονου προπονητή των ερυθρόλευκων. Είναι ένας νέος προπονητής σε μια ομάδα με μεγάλη πίεση. Φτιάχνει μια νέα ομάδα ενώ έχουν γίνει 20 μεταγραφές για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή.

Και καταφέρνει να βρει έναν «κορμό» ο οποίος του δίνει το καλοκαίρι δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Γιουρόπα. Επιτυγχάνεται ο στόχος της παρουσίας στους ομίλους και η ομάδα του Ολυμπιακού κερδίζει στο πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια η ομάδα του Ολυμπιακού είναι αήττητη στα εννιά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην σεζόν. Δεν είναι λογικό από την πλευρά του προπονητή να δείξει μια εμπιστοσύνη στους παίκτες που του έδειξαν καλά πράγματα στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν; Ποιος από μας θα έκανε κάτι διαφορετικό;

Κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να παίζουν οι ίδιοι έντεκα. Και όποιος το ισχυριστεί αυτό κάνει φυσικά μεγάλο λάθος. Όχι όμως και να φτάνουμε στο άλλο σημείο, να θέλουν δηλαδή ορισμένοι να κάνει τέσσερις και πέντε αλλαγές ο Μαρτίνς στην βασική εντεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Έτσι δεν μπορεί να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό μια ομάδα και στο φινάλε ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει ποιος παίζει και ποιος όχι. Το να έχει όμως ξεκινήσει κουβέντα από κάποιους για το rotation είναι και άδικο για τον προπονητή του Ολυμπιακού και άστοχο.

Κι επί της ουσίας μετά από εννιά παιχνίδια δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τις σκέψεις του Πορτογάλου για την συνέχεια. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα διαχειριστεί ο Μαρτίνς το ρόστερ της ομάδας του στην διάρκεια της σεζόν. Υπομονή για να δούμε.

Βλέποντας πάντως κάποιος την μέχρι στιγμής πορεία των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει από τον Πορτογάλο προπονητή; Δε νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο. Η μέχρι στιγμής παρουσία του Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι απόλυτα επιτυχημένη και αυτό δεν αμφισβητείται από καμιά κουβέντα περί rotation. Ξεκάθαρα πράγματα για να μην χαθεί και η μπάλα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x