Champions League

Αδιόρθωτη Λίβερπουλ και προβάδισμα για Σεβίλλη

Για ακόμα ένα ματς η Λίβερπουλ δέχθηκε γκολ και το πλήρωσε! Η Σπαρτάκ Μόσχας κράτησε τους «reds» στο 1-1, με τη Σεβίλλη να εκμεταλλεύεται τη νέα της γκέλα, επικρατώντας εύκολα της Μάριμπορ (3-0).

Είναι... άρρωστη αμυντικά και σήμερα το πλήρωσε η Λίβερπουλ!

Μπορεί στο αγγλικό πρωτάθλημα τις περισσότερες φορές η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να καταφέρνει να πετυχαίνει ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στο Champions League.

Οι «reds» δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού έμειναν στο 1-1 με τη Σπάρτακ Μόσχας, διπλασιάζοντας τις ισοπαλίες στον όμιλό της.

Αυτό το στραβοπάτημα το εκμεταλλεύτηκε όπως αναμενόταν η Σεβίλλη, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και με... killer τον Μπεν Γεντέρ της Μάριμπορ (3-0), με τον Γάλλο να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Σπάρτακ Μόσχας-Λίβερπουλ 1-1

Μόνο νίκη ήθελε η Λίβερπουλ κόντρα στη Σπάρτακ Μόσχας μετά την εντός έδρας ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με τη Σεβίλλη, αλλά το αποψινό αποδείχθηκε ένα κακό βράδυ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, κάτι που φάνηκε από νωρίς στο ματς.

Μόλις στο 20' οι Ρώσοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντο, στην οποία δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα ο Κάριους, που πήρε τη θέση του Μινιολέ. Ωστόσο, η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα.

Στο 31' με ωραίο «ένα-δύο» με τον Μανέ, ο Κουτίνιο βρέθηκε σε θέση βολής και ισοφάρισε σε 1-1, δείχνοντας ότι η Λίβερπουλ έχει σημάδια ζωής και πως μπορεί να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση. Πράγματι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη, δημιουργώντας ευκαιρίες, με κορυφαία στο 1ο ημίχρονο αυτή με τον Σαλάχ στο 44'.

Στο 54' ήταν η σειρά του Κουτίνιο να μην νικήσει τον Ρεμπρόφ, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 95', ο Σαλάχ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, νικήθηκε από τον Σελίκοφ, που είχε αντικαταστήσει τον βασικό γκολκίπερ, λόγω τραυματισμού.

Σεβίλλη-Μάριμπορ 3-0

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σεβίλλη δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει της Μάριμπορ, ωστόσο αν στο 27' ο Κορέα δεν είχε κάνει ένα μαγικό σόλο, τα πράγματα ίσως να ήταν πιο δύσκολα για τους Ανδαλουσιανούς. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων χόρεψε μέσα στην περιοχή, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπεν Γεντέρ που άνοιξε το σκορ, ενώ στο 38' ο Γάλλος με πλάσέ μέσα από την περιοχή δεν είχε κανένα πρόβλημα για το 2-0.

Το τελικό σκορ έγραψε ο ίδιος παίκτης στο 83' με εκτέλεση πέναλτι, που οριστικοποίησε την πρώτη νίκη των γηπεδούχων στη φετινή διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:

Σεβίλλη-Μάριμπορ 3-0
(27’, 38’, 83’ πέν. Μπεν Γεντέρ)

Σπάρτακ Μόσχας-Λίβερπουλ 1-1
(23’ Φερνάντο – 31’ Κουτίνιο)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

1. Σεβίλλη 4 (5-2)
2. Λίβερπουλ 2 (3-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 2 (2-2)
4. Μάριμπορ 1 (1-4)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (17/10):

Σπάρτακ Μόσχας-Σεβίλλη
Μάριμπορ-Λίβερπουλ

Σεβίλλη - Μάριμπορ 3-0



Σπάρτακ Μόσχας - Λίβερπουλ 1-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x