Europa League

Η πρόκριση απογειώνει την ΑΕΚ

Τεράστια και σε πολλά επίπεδα τα κέρδη της ΑΕΚ από την επική πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία της χάρισε η ΑΕΚ στους φίλους της με τη νίκη 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ. Ταυτόχρονα, όμως, τα κέρδη σε όλα τα επίπεδα από την χθεσινή βραδιά είναι τεράστια.

Η «Ένωση», αρχικά, επιστρέφει σε ομίλους μετά από μια διετία και εδραιώνει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή σκηνή έχοντας πλέον τρεις εμφανίσεις σε ομίλους την τελευταία τετραετία (2017 και 2020 στο Europa League, 2018 στο Champions League).

Αυτό, ασφαλώς, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και στις κληρώσεις των επόμενων ετών. Αν η ΑΕΚ αποκλειόταν, θα έμενε στους 2,5 βαθμούς από την πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν, αλλά πλέον έχει ήδη 3 βαθμούς και σε περίπτωση που η βαθμολογική της συγκομιδή στους αγώνες του ομίλου της θα είναι μεγαλύτερη των τριών πόντων, τότε θα κρατήσει τους βαθμούς που θα κερδίσει σε αυτά τα έξι ματς.

Σε οικονομικό επίπεδο, τα οφέλη είναι επίσης πολλά. Τα κέρδη θα αγγίξουν μίνιμουμ τα 5-6 εκατ. ευρώ. Τα εγγυημένα έσοδα είναι κατ’ αρχάς 2,92 εκατ. ευρώ με την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Στο ποσό αυτό θα προστεθούν περίπου άλλα τόσα βάσει του δεκαετούς ranking του συλλόγου και του market pool, με τα ποσά αυτά να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη από την UEFA. Από εκεί και πέρα, τα περιθώρια κέρδους για την «Ένωση» είναι μεγάλα. Κάθε νίκη στους ομίλους του Europa League πριμοδοτείται με 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 190.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» του Europa League φέρνει έξτρα, στους «16» έξτρα 1,1 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά 1,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 2,4 εκατ. ευρώ και στον τελικό 4,5 εκατ. ευρώ, με το νικητή να κερδίζει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ.

Ασφαλώς η παρουσία στους ομίλους αναμένεται να φέρει μία ακόμη μεταγραφή αμυντικού για την «Ένωση», ενώ φυσικά αυξάνει τις πιθανότητες της ομάδας να κρατήσει στις τάξεις της παίκτες όπως οι Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, με τους οποίους το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν νέες επαφές για την επέκταση των συμβολαίων τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x