Κύπρος

Πήρε το ντέρμπι με την Ομόνοια η ΑΕΚ Λάρνακας

Την πρώτη της νίκη στο κυπριακό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας, επικρατώντας με σκορ 1-0 στο ντέρμπι με την Ομόνοια. "Λύτρωση" στο 87’ για τον Απόλλωνα Λεμεσού, 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα.

Το πρώτο της "τρίποντο" έψαχνε η ΑΕΚ στο φετινό κυπριακό πρωτάθλημα και το βρήκε κόντρα στην Ομόνοια για την τέταρτη αγωνιστική, επικρατώντας 1-0 στη Λάρνακα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν διστακτικά και πιο προσεκτικά στον αγωνιστικό χώρο, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται για τους φιλοξενούμενους στο 16’ με το ωραίο σουτ του Ντάρμπισαϊρ να βγάζει δύσκολα ο Τόνιο. Το πρώτο μέρος κύλισε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα, με την Ομόνοια να έχει κλείσει καλά τους χώρους και την ΑΕΚ να δυσκολεύεται. Τον "γόρδιο δεσμό" ήρθε να λύσει στο 62΄ο Τρισκόφσκι, όταν μετά από γύρισμα του Ακοράν ο Σκοπιανός επιθετικός με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο υπόλοιπο του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ομόνοιας μετά από δύο επιτυχή αποτελέσματα, παραμένοντας στους έξι βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς με δύο αγώνες λιγότερους.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, «λύτρωση» στο 87’ για τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος, παρά το γεγονός πως ήταν σαφώς ανώτερος από τη Νέα Σαλαμίνα και έχασε πολλές και καλές ευκαιρίες, χρειάστηκε ένα γκολ του Περέιρα στο 87’ για να κάμψει τελικά την αντίσταση των φιλοξενούμενων και να κάνει το "2χ2" στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι στο «Ολίμπικο» με τη Λάτσιο για το Europa League και μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού επιθετικά, πιέζοντας τους αμυντικούς της Νέας Σαλαμίνας. Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλευε την επιθετική τους ανάπτυξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την υπεροχή και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 61’, όταν ο Μάρκοβιτς σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και τελικά η «λύτρωση» ήρθε στο 87’, με τον Περέιρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πέδρο.


Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Σάββατο 22/9
Παραλίμνι-Ερμής Αραδίππου 2-0
(48’ Πίττας, 59’ Ράσμουσεν)

Πάφος- ΑΕΛ Λεμεσού 0-2
(48' Χουράδο, 87' Αβραάμ)

Κυριακή 23/9
ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς 2-5
(66’ Λούκας Σόουζα, 70’ Ντε Βινσέντι - 3’, 34’, 66’ Σαντίκ, 26’ Ζατλ, 49’ Παπαφώτης)

Αλκή Ορόκλινη-Ανόρθωση 0-0

Δευτέρα 24/9
ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια 1-0
(62' Τρικόφσκι)

Απόλλων Λεμεσού-Νέα Σαλαμίνα 1-0
(87' Περέιρα)

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Σάββατο 6/10
Νέα Σαλαμίνα-Πάφος (17:00)

Δόξα Κατωκοπιάς-Παραλίμνι (18:00)

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (19:00)

Κυριακή 7/10
ΑΕΛ Λεμεσού-Αλκή Ορόκλινη (17:00)

Ομόνοια-Απόλλων Λεμεσού (18:00)

Ερμής Αραδίππου-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x