Europa League

ΑΕΚάρα βάλε ένα γκολ

Πίσω κράτησε γερά παίζοντας με δέκα για ένα ημίωρο και βάλε. Όμως για να μπει η ΑΕΚ στους ομίλους θα χρειαστεί γκολ κι αυτό της έχει λείψει στην Ευρώπη και όχι μόνο…

Αυτό που αποτελεί συχνά-πυκνά σύνθημα στα χείλη των οπαδών της, έχει γίνει πλέον ανάγκη για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» κράτησε ηρωικά το 0-0 στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» παίζοντας ακόμη και με δέκα παίκτες από το 58’, ωστόσο για να καταφέρει να πετύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League (και για να μην φλερτάρει με την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι σε ενδεχόμενο 0-0) χρειάζεται τουλάχιστον ένα γκολ στη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ στο ΟΑΚΑ.

Εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα για την ΑΕΚ… Δεν είναι μόνο ότι μετά από 0-0 εκτός έδρας έχει προκριθεί για τελευταία φορά στην Ευρώπη πριν από 26 χρόνια. Είναι ότι η «Ένωση» που έμεινε άσφαιρη χθες συμπλήρωσε πλέον για δεύτερη φορά στην ιστορία της πέντε σερί ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χωρίς γκολ, αφού τα ήδη τρία φετινά (δύο με ΤΣΣΚΑ και ένα με Κλαμπ) προστέθηκαν στα περσινά με τη Σεντ Ετιέν. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν την περίοδο 2002/03, όταν στους ομίλους του Champions League και μετά το 1-1 με τη Λα Κορούνια ακολούθησαν πέντε ματς χωρίς γκολ, κόντρα σε Μονακό (4-0, 0-0), Αϊντχόφεν (0-1, 2-0) και Ντέπορ (3-0).

Έχουν περάσει πλέον έξι χρόνια, ένας μήνας και τέσσερις μέρες (ή αν προτιμάτε 2.226 μέρες) από το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ της ΑΕΚ, το οποίο είχε πετύχει ο… Κλωναρίδης στην πρώτη του θητεία στην ομάδα, διαμορφώνοντας το εκτός έδρας 3-1 απέναντι στη Στουρμ Γκρατς στις 14 Δεκεμβρίου του 2011.

Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ χωρίς τους δύο από τους τρεις κλασικούς επιθετικούς της. Ο Γιακουμάκης είναι τραυματίας και ο Λιβάγια τιμωρημένος μετά τη χθεσινή αποβολή του, συνεπώς η χρησιμοποίηση του Ούγκο Αλμέιδα, που βάσει ρεπορτάζ είναι προς αποχώρηση, αποτελεί μάλλον μονόδρομο. Και-για να τα λέμε όλα-η ΑΕΚ ακόμη και με τους τρεις επιθετικούς της διαθέσιμους δεν είναι ότι σκοράρει αφειδώς μέχρι τώρα. Στα φιλικά προετοιμασίας πέτυχε μόλις μία φορά τρία γκολ (3-1 επί της Μπάνικ Οστράβα), δύο από δύο (2-0 με Μπνέι Σαχίν και 2-1 με Πλατανιά), τρεις από ένα (1-1 με Καρπάτι, 1-0 με Κορόνα και 1-1 με Γάνδη), ενώ στα τρία ευρωπαϊκά ματς δεν κούνησε τα αντίπαλα δίχτυα.

Τώρα όμως ΠΡΕΠΕΙ να σκοράρει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x