Stoiximan Super League

ΑΕΛ, Κρίστινσον και… δοκάρια σταμάτησαν τον Ατρόμητο

Με ήρωα τον τερματοφύλακα Κρίστινσον, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στο 93’, η ΑΕΛ απέσπασε το 1-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, που είχε δύο δοκάρια!

Άξιος της μοίρας του ο Ατρόμητος, που κόλλησε στο 1-1 με την ΑΕΛ εντός έδρας και ξεκίνησε με ισοπαλία το πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο 18’ με ένα κάπως τυχερό τέρμα του Νάτσου, ωστόσο στη συνέχεια στάθηκαν άτυχοι, αφού σε δύο περιπτώσεις τους σταμάτησε το δοκάρι (44', 60').

Από… μοιραίος σε ωραίο μετατράπηκε ο τερματοφύλακας των «βυσσινί», Κρίστινσον, που ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, αλλά στο 93’ έδιωξε την εκτέλεση πέναλτι του Ούμπιδες και κράτησε το 1-1. Στο 45’+3’ ισοφάρισε ο Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 27’ με τον Μόρα.

Ντεμπούτο με τις ομάδες τους έκαναν σε επίπεδο πρωταθλήματος οι προπονητές Αναστασίου και Γρηγορίου.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά επιφυλακτικά το παιχνίδι και δεν πήραν μεγάλα ρίσκα. Εντούτοις, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Σχεδόν από το… πουθενά, οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο 18’ με τον Νάστο να κάνει σέντρα-σουτ από πολύ μακριά και την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι. Μεγάλη η ευθύνη του τερματοφύλακα Κρίστινσον, που δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας.

Αυτό το γκολ έδωσε ώθηση και στις δύο ομάδες, ενώ αφύπνισε και την ΑΕΛ, η οποία άγγιξε το 1-1 στο 26’, με τον Μόρα να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.



Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν και στο 33’ απείλησαν πάλι τους γηπεδούχους, με τον Μπούστος να σουτάρει αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής -μετά το λάθος διώξιμο του Νάστου- ωστόσο αστόχησε.

Στο 40’, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Σεσέροβιτς να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Μέγιερι μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 2-0, με τον Μανούσο να παίρνει την κεφαλιά και να βρίσκει τον Βέλλιο, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις, η πίεση της Λάρισας καρποφόρησε αφού ισοφάρισε. Συγκεκριμένα, στο 45’+3’, ο Μπούστος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, ζάλισε δύο αμυντικούς των γηπεδούχων και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Γούτα και να καταλήγει στον Μιλοσάβλιεβιτς, που πλάσαρε εύστοχα από τη μικρή περιοχή τον Μέγιερι για το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμά του, έχοντας μάλιστα μια κλασική ευκαιρία στο 50’, όταν ο Βέλλιος έκανε την κάθετη πάσα στον Μανούσο, που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε με τα πόδια.



Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «βυσσινί» απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Καρανίκα να γυρίζει από δεξιά στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο σούταρε με τη μία και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 60’, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-1, με τον Ούμπιδες να εκτελεί απευθείας φάουλ από τα 24 μέτρα, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι αφού πρώτα την ακούμπησε ελαφρώς ο Κρίστινσον.



Στο τελευταίο ημίωρο, οι παίκτες του Αναστασίου ανέβασαν την πίεσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν σε γκολ… νίκης. Στο 72’, ο Βέλλιος πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από κεφαλιά-πάσα του Ρισβάνη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Από την άλλη, η Λάρισα είχε κλειστεί στα καρέ της και δεν έδειξε διάθεση να επιτεθεί όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε του.

Μάλιστα, στο 90’ οι Περιστεριώτες κέρδισαν πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε με τη χρήση του VAR από τον διαιτητή, που είδε -σωστά- σπρώξιμο του Μανούσου στην περιοχή από τον Μπάλλα.

Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Ούμπιδες, ωστόσο ο Κρίστινσον τον «ψάρεψε», έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και κάπως έτσι Ατρόμητος και Λάρισα κόλλησαν στο 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγιερι (46’ Θεοδωράκης) - Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Χαρίσης (71’ Ουγκράι), Μάντσον, Ούμπιδες – Ρόσα (67’ Νταβιώτης), Μανούσος, Βέλλιος

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον – Καρανίκας, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς – Σεσέροβιτς (94’ Μπέρτος), Μπούστος (71’ Μπάλλας), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (82’ Φιλίποβιτς) – Νούνιτς

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x