Stoiximan Super League

ΑΕΛ: «Τεράστια εξέλιξη για την αξία της ομάδας μας»

Με σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ υπογραμμίζει την μεγάλη αύξηση που έχει σημειωθεί στην χρηματιστηριακή αξία της.

Στη μεγάλη αύξηση της αξίας των παικτών που έχει πλέον στο ρόστερ της στέκεται η ΑΕΛ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή λαμβάνοντας υπόψη την ιστοσελίδα “transfermarkt.de” αναφέρει ότι αυτή ανέρχεται πια περίπου στα εννέα εκατομμύρια.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

Τεράστια εξέλιξη στη χρηματιστηριακή αξία της ΑΕΛ στο παγκόσμιο χρηματιστήριο ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το αναμφισβήτητο παγκοσμίως σύστημα αποτιμήσεως επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών Transfermarkt η αξία της ΑΕΛ αξιολογήθηκε ότι είναι σήμερα 8.850.000€.

Η αποτίμηση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο για όσα πετύχαμε από τις 28/7/2015, που μεταβιβάστηκε η ΑΕΛ στη νέα ιδιοκτησία της.

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2014 η αξία της ΑΕΛ αποτιμήθηκε από τη σημερινή διοίκηση της Ερασιτεχνικής, η οποία ήταν και τότε η αρμόδια για να καθορίσει το μετοχικό κεφάλαιο της ιδρύσεως νέας ΠΑΕ (ίδρυση νέας ΠΑΕ για τρίτη φορά μετά και την τελευταία πτώχευση της ΠΑΕ ιδιοκτησίας Πηλαδάκη) σε 300.000€.

Τόσα κατέθεσε ο Πλεξίδας στη τράπεζα για να γίνει ιδιοκτήτης της νέας ΠΑΕ.

Σήμερα η ΑΕΛ μας αξίζει, για οποιονδήποτε έστω και διανοείται ότι θα κάνει πρόταση αγοράς της, το ποσόν των 8.850.000€ κι ενώ το καλοκαίρι του 2015 είχε στην ιδιοκτησία της μόνο έναν ποδοσφαιριστή, τον συμπαθέστατο Κώστα Μπανούση, που το 2017, δηλαδή μόλις 2 χρόνια μετά μεταγράφηκε στον Αστέρα Αμαλιάδος, σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του συνεταιρισμού της Super League, με τέτοιο κύρος ώστε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Σωτήρης Μάρκου να επιλέγεται ως ένας από τους τέσσερις εκπροσώπους της Super League στην ΕΠΟ και με την οντότητα πλεόν να απαιτεί για την πώληση νεαρού ποδοσφαιριστή της, όχι από τον Αστέρα Τρίπολης 20.000€ (όπως πουλήθηκε το μεγάλο ταλέντο του Λαρισαϊκού ποδοσφαίρου Γαρυφαλλόπουλος), αλλά να έχει την ιδιοκτησία ποδοσφαιριστών τεράστιας αξίας και να πουλάει ακόμη και νεαρούς ποδοσφαιριστές σε μεγάλα clubs (Κοπεγχάγη, Μπλάκμπερν και τελικώς Ολυμπιακός) αντί 1.000.000€.

Η ΑΕΛ κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια, όπως προκύπτει από τα πορίσματα αδειοδοτήσεως, τόσο από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και την Επιτροπή Αδειοδοτήσεως της ΕΠΟ, να έχει εγγυημένα έσοδα για την περίοδο 2018-19, αντί των 250.000€ που είχε το 2014-15, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ AEL FC ARENA Ή ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ, (από το τηλεοπτικό συμβόλαιο 1.650.000€, την πώληση του Μασούρα 1.000.000€, τη αποζημίωση για το UEFA Solidarity 360.000€, τα κέρδη από τη συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου 160.000€, τη χορηγία της εταιρείας Υφαντής στο πίσω μέρος της φανέλας 170.000€, τη χορηγία της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Bayer για την Ασπιρίνη στο σορτς ύψους 80.000€, την ανάλογη χορηγία του παγκοσμίως γνωστού ομίλου της Βιοκαρπέτ με την Exalco στο πίσω μέρος του σορτς), δηλαδή συνολικά εγγυημένα έσοδα για την περίοδο 2018-19 3.500.000€, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΜΑΣ (εισιτήρια διαρκείας και εισιτήρια αγώνα) και χωρίς τη σημαντική βοήθεια των χορηγών μας που διαφημίζονται στο γήπεδο.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσει ότι τις επόμενες θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τον κεντρικό χορηγό της φανέλας της για την περίοδο 2018-19.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x