Champions League

Πάρτι της Λίβερπουλ με πεντάρα στο «Ντραγκάο»

Με χατ-τρικ του Μανέ και από ένα των Σαλάχ, Φιρμίνο η Λίβερπουλ πέρασε με 5-0 από το «Ντραγκάο» και πλέον σκέφτεται την κλήρωση για τα προημιτελικά.

Η φοβερή τριπλέτα των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και μετά το 20ο λεπτό έκανε μια χαψιά τους «Δράκους» και τους σκόρπισε με 5-0. Τα μονά γκολ της Λίβερπουλ (1ο, 3ο και 5ο ) ο Μανέ, από ένα οι Σαλάχ και Φιρμίνο. Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτες της Λίβερπουλ που φτάνει τα 30 γκολ πριν την 1η Μαρτίου ύστερα από 122 χρόνια.

Το ματς δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τους «ρεντς», με την Πόρτο να προσπαθεί να χτυπήσει τη δεξιά μεριά των Άγγλων με τον Μπραχίμι. Ωστόσο δεν έκανε κάποια πολύ απειλητική φάση, με εξαίρεση την τελική με τον Οτάβιο που πήρε ωραία την μπάλα από τις μάχες του Μαρεγκά με το κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ, σούταρε, αλλά ο Λόβρεν πρόλαβε να βάλει την κόντρα για να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Μετά το 20’ η Λίβερπουλ μετά την κακή εκκίνηση στο ματς, άρχισε να βάζει μπροστά με τον Βαϊνάλντουμ να ανεβάζει στροφές και να σπρώχνει τους «ρεντς» στην περιοχή της Πόρτο. Σε μια κούρσα που έκανε μετωπικά στο 25’ σούταρε η μπάλα κόντραρε στα σώματα, αλλά ο Ολλανδός είχε την οξυδέρκεια να πασάρει γρήγορα στον ξεμαρκάριστο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος έπιασε ένα δεξί σουτ, κακό, αλλά ο Χοσέ Σα, έκανε λάθος εκτίμηση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ελέγξει την πορεία της μπάλας για να γίνει το 0-1.

Πριν καλά-καλά συνέλθει από το σοκ η Πόρτο, η Λίβερπουλ ξαναχτύπησε με τον Σαλάχ. Ο Μίλνερ έκανε το σουτ από αριστερά μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Σαλάχ ήταν εκεί, για να πάρει το ριμπάουντ, να αποφύγει με γκελάκια τον Χοσέ Σα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Η Πόρτο με εξαίρεση μια καλή φάση με ένα σουτ του Σοάρες από κάθετη του Μπραχίμι, που έφυγε άουτ, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.

Η Λίβερπουλ με μια έξοχη αντεπίθεση βγήκε μπροστά για το 0-3 και το πέτυχε στο 53’. Ο Σαλάχ έκανε την κατάλληλη πάσα στον Φιρμίνο αυτός σούταρε, ο Σα απέκρουσε και ο Μανέ από κοντά έκανε το 0-3. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και στο 70ο λεπτό από τον Μανέ ξεκίνησε το 4ο γκολ. Ο Σενεγαλέζος πάσαρε στον Μίλνερ, έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο επερχόμενος Φιρμίνο έκανε το 0-4.

Ο Σαντιό Μανέ κυνήγησε το χατ-τρικ και παρότι δεν το πέτυχε στο 83’ μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον, όμως το κατάφερε με ένα πανέμορφο δεξί σουτ έξω από την περιοχή στο 85ο λεπτό.



Οι συνθέσεις:

Πόρτο: Χοσέ Σα, Μαρκάνο, Μπραχίμι (62’ Ουαρίς), Μαρεγκά, Αλεξ Τέλες, Ερέρα, Ρικάρντο, Ρέγιες, Οτάβιο (46΄ Κορόνα), Σέρχιο Ολιβάρες, Σοάρες

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Παρέδες, Όλιβερ Τόρρες, Πασιένσια

Λίβερπουλ:Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (79’ Ιγκς) ,Σαλάχ, Χέντερσον (75’ Μάτιπ), Μανέ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79’ Γκόμες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μινιολέ, Μορένο, Λαλάνα, Τσάμπερλαιν

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x