Γενικά

Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα οι Αυστραλοί στην Ταϊλάνδη

Το ματς της Ταϊλάνδης με την Αυστραλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ θα διεξαχθεί σε συνθήκες πένθους και οι φίλαθλοι των «καγκουρό» θα πρέπει να… κάτσουν ήσυχοι.

Οι Αυστραλοί φίλαθλοι θα πρέπει να είναι… αθόρυβοι και ευπρεπώς ενδεδυμένοι, αν θέλουν να παρακολουθήσουν την εθνική τους ομάδα στην αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 κόντρα στην Ταϊλάνδη. Οι «socceroos» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την εθνική της Ταϊλάνδης στις 15 Νοεμβρίου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα ισχύσουν αρκετοί περιορισμοί για τους (συνήθως αρκετά φασαριόζους) φιλάθλους των φιλοξενούμενων.

Η ασιατική χώρα πενθεί τον χαμό του μονάρχη της, βασιλιά Μπουμιμπόλ, και η αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης συμφώνησε με την αυστραλιανή ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε ένα σύνολο κανόνων που θα πρέπει να σεβαστούν όσοι Αυστραλοί κάνουν το ταξίδι. Οι Ταϊλανδοί είχαν ζητήσει αρχικά την αναβολή του αγώνα, λόγω του «εθνικού πένθους», αλλά τελικά «συμβιβάστηκαν» με τη διεξαγωγή του με αυστηρούς κανόνες.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των «καγκουρό», οι ποδοσφαιρόφιλοι θα πρέπει να είναι ντυμένοι σεμνά με χρώματα όπως άσπρο, μαύρο γκρίζο και κατά προτίμηση με ρούχα χωρίς σχέδια. Πανό, τύμπανα, τρομπέτες, σημαίες, ντουντούκες, σφυρίχτρες και λοιπά «σύνεργα» θα απαγορεύονται στο γήπεδο, ενώ οι Ταϊλανδοί δεν θα ανεχθούν συνθήματα είτε εντός είτε εκτός του σταδίου «Ραζαμανγκάλα» της Μπανγκόκ.

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x