Europa League

Άγιαξ: Ενας… φίλος από τα παλιά (vids)

O Αγιαξ, ο πιο ισχυρός στον όμιλο του Παναθηναϊκό, θυμίζει λίγο τα… παλιά για το «τριφύλλι». Διαβάστε το προφίλ των Ολλανδών.

Τελικός του Γουέμπλει το 1971. Ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996. Ε, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αγιαξ είναι μια ομάδα με έντονες αναμνήσεις για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στον 7ο όμιλο του Europa League τον «Αίαντα», ο οποίος παραμένει πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος.

Θυμηθείτε εδώ τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971




Και εδώ τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996






Οι Ολλανδοί απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην έδρα τους και παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα. Σταplayoffs, όμως, ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ροστόφ στην έδρα του και την Τετάρτη γνώρισε τη συντριφή με 4-1 από την ρωσική ομάδα. Ετσι, κατέληξε στους ομίλους του Europa League.

Ο Άγιαξ μπορεί ν' απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως είδε τον ποοσφαιρικό ουρανό να πέφτει στο κεφάλι του στη συνέχεια, καθώς αποκλείστηκε με πανηγυρικό τρόπο από την Ροστόφ.

Το προφίλ

Προπονητής των Ολλανδών είναι ο Πίτερ Μποσζ, ο οποίος πήρε τη θέση του Φρανκ Ντε Μπουρ, με τον τελευταίο να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία μετά την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος. Ο Αγιαξ στη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος, βασίζεται ξανά στους νέους παίκτες. Μετά τη φυγή του Μίλικ για τη Νάπολι, ο Ντάβι Κλάασεν είναι αυτός ο οποίος αναλαμβάνει το «φορτίο» του ηγέτη. Στα 23 του, επιτελικός μέσος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Ενας παίκτης που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Στα μεταγραφικά, ο Αγιαξ έκανε τα μεγάλα «μπαμ» με τον Σάντσες από τη Νασιονάλ (στόπερ) και τον Ματέο Κασιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (σέντερ φορ). Εφυγε, όπως αναφέραμε ο Μίλικ για τη Νάπολι, ο Σίλεσεν που πήγε στην Μπαρτσελόνα και οι Φίσερ και Φαν Ντερ Χορν που «μετακόμισαν» σε Μίντλεσμπρο και Σουόνσι, αντιστοίχως.

Έτος ίδρυσης: 1900
Έδρα: Amsterdam Arena
Χωρητικότητα: 53,502
Τίτλοι: 33 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 4 Champions League, 1 UEFA Cup.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x