Αγγλία

«Άγιος» Μάτα! (video)

Μια λαμπάδα στο μπόι του Χουάν Μάτα θα πρέπει ν’ ανάψει η Μαν. Γιουνάιτεντ! Ενώ οι «άγιοι» της Σαουθάμπτον συνέχιζαν τη… διαβολική τους πορεία, ο Ισπανός έδινε νίκη-αγίασμα επί της Κρίσταλ Πάλας.

Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει.

Και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, χωρίς το δικό της Γιάννη (Χουάν Μάτα) χαΐρι δεν έβλεπε με την Κρίσταλ Πάλας. Μέχρι που ο Ισπανός μπήκε στο γήπεδο κι έδωσε αγχωτική (μα πολύτιμη) νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αρχίσει να φλερτάρουν με μια ακόμα γκέλα απέναντι στους μαχητικούς Λονδρέζους. Ωστόσο η απόφαση του Φαν Χάαλ να… παραιτηθεί απ’ την επιμονή στον Γιανουζάι και να βάλει στη θέση του τον Μάτα αποδείχθηκε ευεργετική.

Γιατί ο Ισπανός χρειάστηκε λιγότερα από πέντε λεπτά (κι ένα ξερό σουτ έξω απ’ την περιοχή) για να γράψει το 1-0 που φέρνει τη Γιουνάιτεντ στις θέσεις της Ευρώπης.



Ενώ όμως το «Ολντ Τράφορντ» αποθέωνε τον Μάτα, η Σαουθάμπτον έβρισκε το δικό της ήρωα στο πρόσωπο του Σέιν Λονγκ. Ο Ιρλανδός επιθετικός πήρε στην πλάτη του τη φορμαρισμένη (αλλά και αγχωμένη) ομάδα του Κούμαν και της έδωσε ένα ακόμα τρίποντο επί της Λέστερ (2-0). Και το έκανε με δυο γκολ σε πέντε λεπτά (75’-79’) που υπέγραψαν τη δέκατη νίκη των «αγίων» στα έντεκα τελευταία ματς, η οποία τους κρατά μόνους πραγματικούς διώκτες της Τσέλσι.

Αντίθετα όμως με τη Σαουθάμπτον, το άγχος λύγισε τελικά τη Γουέστ Χαμ. Προερχόμενα από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, τα «σφυριά» το διατήρησαν μεν απέναντι στην Άστον Βίλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν επί μιας ομάδας που είχε έξι συνεχόμενες ήττες (0-0) και ν’ ανέβουν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.



Κατά τ’ άλλα, τη δική της ανάσταση πανηγύρισε πρόωρα φέτος η Μπέρνλι. Γιατί η μέχρι πρότινος ουραγός της Premier League αντιμετώπισε σαν τελικό το παιχνίδι με τη Χαλ και επικρατώντας 1-0 (με γκολ του Μπερνς) κατάφερε ν’ αποδείξει ότι είναι ζωντανή στη μάχη της παραμονής.



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-2
(9’ Τσαν - 14’ Κέιχιλ, 67’ Κόστα)

Μπέρνλι-Χαλ 1-0
(51’ Μπαρνς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(67’ Μάτα)

Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-0
(75’, 79’ Λονγκ)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 0-0

ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)

Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 22/11 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιούκαστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11

Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x