Europa League

Ακτσάι: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, νίκη ή να μη χάσουμε»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο προπονητής της Οσμανλίσπορ, Μουσταφά Ακτσάι, τονίζοντας πως πρώτος στόχος της ομάδας του την Πέμπτη είναι η νίκη, αλλά συμβιβάζεται και με την ισοπαλία.

Ο Μουσταφά Ακτσάι δεν παραγνωρίζει την ποιότητα, την εμπειρία και τη δυναμική της έδρας του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον προπονητή της Οσμανλίσπορ να πιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League, την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Τούρκος τεχνικός, πάντως, τόνισε πως το τουρκικό πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερης σημασίας από την ευρωπαϊκή πορεία για την ομάδα του.

Αναλυτικά, ο Μουσταφά Ακτσάι, μίλησε για:

-τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Παίζει πολύ καλά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχει πολύ θερμούς θεατές και μαζί με τον ενθουσιασμό του κόσμου θα επιδιώξει να μας πιέσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε στην πίεση του Ολυμπιακού και να εκπροσωπήσουμε την ομάδα μας και την χώρα μας. Θα γίνει ένας καλός αγώνας. Η στρατηγική μας πάνω στο παιχνίδι θα είναι για να φύγουμε νικητές. Έχουμε την στρατηγική μας για τη νίκη αλλά αν δεν κερδίσουμε, θα κοιτάξουμε να μην χάσουμε. Υπάρχει και ο δεύτερος αγώνας που είναι στην Άγκυρα και θα δούμε εκεί ποιος θα προκριθεί».

-την πίεση της έδρας: «Εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες και τα παιχνίδια προσπαθούμε να τα προσαρμόζουμε στον χαρακτήρα της ομάδας μας. Ο Ολυμπιακός παίζει όπως εμείς, έχοντας καλή επίθεση, κάνοντας γρήγορο παιχνίδι, αλλά και οι δύο ομάδες δεν έχουν καλή άμυνα. Ο Ολυμπιακός επιτίθεται από τα δεξιά και το χαρακτηριστικό του είναι ότι πιέζει. Αύριο θα μας πιέσει και εξαρτάται από εμάς αν θα αντέξουμε στο πρώτο 20λεπτο. Πρέπει να έχουμε και ψυχή και καλή σωματική κατάσταση για να ανταπεξέλθουμε».

-το αν το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό για την ομάδα του από ότι το Europa League: «Ναι, ισχύει. Με αυτό όμως δεν θέλω να περιφρονήσω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλά για μένα είναι πιο σημαντικό το τουρκικό πρωτάθλημα. Ο αυριανός αγώνας είναι σημαντικός για εμένα, γιατί τα ευρωπαϊκά ματς θα δώσουν και στην ομάδα μου, αλλά και στην Τουρκία ως έθνος που δεν έχει ποδοσφαιρική σχολή, να έχει μία επιτυχία και να χαρεί ο κόσμος. Για εμένα πάντως το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό».

-τους παίκτες του Ολυμπιακού που ξεχωρίζει: «Έχω ψάξει κάποιους ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα είναι ο Ιντέγε που είναι τραυματίας και κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει ο Καρντόσο. Επίσης ο Ελιουνούσι είναι γρήγορος στις διεισδύσεις. Πολύ καλοί είναι και ο Φορτούνης και ο Σεμπά. Ξέρουμε τους παίκτες τους. Τους έχουμε αναλύσει, αλλά τους σεβόμαστε. Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο ματς γιατί μπορούν να συμβούν διάφορα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Έχω μελετήσει έναν - έναν τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους σέβομαι όλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x