Ιταλία

Αλέγκρι: «Η σωστή στιγμή να αφήσω την Γιουβέντους με τον καλύτερο τρόπο»

Την απόφαση της διοίκησης της Γιουβέντους να λύσουν την συνεργασία τους μετά από πέντε χρόνια κοινής πορείας σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάσιμο Αλέγκρι.

Το πνεύμα νικητή με το οποίο αφήνει τη Γιουβέντους σχολίασε ο Μάσιμο Αλέγκρι, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Αντρέα Ανιέλι για να μιλήσουν για το τέλος της συνεργασίας τους.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για όσα μου έχουν προσφέρει. Έχουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ιταλία και στο Champions League», σχολίασε αρχικά ο Ιταλός προπονητής.

Για τον τρόπο που αποφασίστηκε το φινάλε της συνεργασίας τους, είπε: «Συναντήθηκα με τη διοίκηση και συζητήσαμε για το μέλλον της Γιουβέντους. Τους εξέφρασα τις σκέψεις μου και προφανώς ο σύλλογος αποφάσισε να πορευτεί την επόμενη σεζόν χωρίς εμένα. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στις σχέσεις μας. Έχουμε μεγαλώσει μαζί και είναι η σωστή στιγμή για να αφήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όσο για την κριτική που έχει δεχτεί η ομάδα: «Σαν προπονητής πάντα ήθελα να αναλύω την εμφάνιση και όχι το αποτέλεσμα. Φυσικά, όταν παίζεις έναν αγώνα, δεν είναι πάντα εύκολο να παίξεις καλά. Είναι αδύνατο να παίξεις καλά σε περισσότερα από 30 παιχνίδια. Πάντα έχουμε την νοοτροπία νικητή, είναι βασικό χαρακτηριστικό της Γιουβέντους. Όταν χάνουμε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Στο τέλος της ημέρας αυτό που πραγματικά μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει να νικάμε».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας: «Οι οπαδοί ήταν πάντα θερμοί απέναντί μου. Με συγκινεί πολύ όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου», ενώ για το μέλλον του, είπε:

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, θέλω να ξεκουραστώ, αλλά μετά τις 15 Ιουλίου θα νιώσω την ανάγκη να επιστρέψω στη δουλειά και θα εκτιμήσω τις περιπτώσεις που θα προταθούν. Διαφορετικά, θα έχω έναν χρόνο να αφοσιωθώ στη οικογένειά μου και τους “τρελούς” που έχω για φίλους. Θα δούμε. Προς το παρόν, το μόνο που σκέφτομαι είναι να πανηγυρίσουμε αύριο».

Για την παρουσία του στο σύλλογο γενικότερα, ανέφερε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, το να είμαι προπονητής σημαίνει και να είμαι μέρος αυτό του συλλόγου. Αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, από την οργάνωση, το μάρκετινγκ, το τεχνικό κομμάτι κλπ. Πάντα με απασχολούν αυτά. Είμαι κοντά στον σύλλογο και είμαι υπερήφανος για αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x