Stoiximan Super League

Άλμα Ευρώπης για Ξάνθη, έβγαλε νοκ-άουτ τον Παναιτωλικό!

Συνεχίζει να ονειρεύεται Ευρώπη η Ξάνθη! Οι Ακρίτες επικράτησαν εύκολα (1-0) του παθητικού Παναιτωλικού, σκαρφάλωσαν μόνοι στην 5η θέση και ταυτόχρονα έβγαλαν… off από τη διεκδίκηση τους Αγρινιώτες.

Τελικό για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης έδινε ο Παναιτωλικός στην Ξάνθη, αλλά βάσει εικόνας οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πάλευαν για το τρίποντο και τίποτα λιγότερο.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, λοιπόν, απόλυτα λογικά πήρε τη σημαντική νίκη με 1-0, με τον Κάστρο στο 23' να διαμορφώνει το τελικό σκορ έπειτα από κεφαλιά από σέντρα του Τριάδη, ενώ ειδικά στο α' ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του.

Ωστόσο, η δουλειά έγινε... Με αυτό το αποτέλεσμα οι Ακρίτες σκαρφάλωσαν μόνοι στην 5η θέση με 35 βαθμούς, αφήνοντας ταυτόχρονα τους Αγρινιώτες εκτός της όποιας διεκδίκησης για το τελευταίο εισιτήριο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού έμειναν στους 29, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Για πέναλτι διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 18' για χέρι που έκανε ο Μάρκος Πάουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Πώς έπαιξαν

Εκτός ενδεκάδας άφησε τον Γέντρισεκ ο Μίλαν Ράσταβατς σε αυτή τη μίνι-έκπληξη συγκριτικά με όσα έχει προτιμήσει όλη τη σεζόν, προτιμώντας τον Κάστρο στην κορυφή, ενώ στην άμυνα, ο Σβάρνας επανήλθε στην κανονική του θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Μπαξεβανίδη να επιστρέφει ως δεξί μπακ.

Ο Τραϊανός Δέλλας από την άλλη πλευρά, δεν διαφοροποίησε το 4-2-3-1, έχοντας τον Τσοκάνη στο αριστερό άκρο της άμυνας έπειτα από καιρό, όπως και τον Μάρκος Πάουλο στα αμυντικά χαφ, δίπλα στον Μπεχαράνο. Παράλληλα, πίσω από τον Μοράρ, κινούνταν οι Ντίας, Ρόσα και Ιταμπέλ, με τον Κλέσιο να μένει εκτός ενδεκάδας.

Το ματς

Ένα αφεντικό υπήρχε στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό και αυτό ήταν η Ξάνθη, που επέβαλε χωρίς ιδιαίτερο κόπο το δικό της νόμο στο ματς, με τον Παναιτωλικό να περιορίζεται σε έναν όχι απλά αμυντικό ρόλο, αλλά παθητικό, αφού δεν μπορούσε καλά-καλά να περάσει το κέντρο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ράσταβατς ήρθε στο 14’, όταν ο Μπαξεβανίδης που είχε ανεβεί μέτρα στο γήπεδο, γύρισε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, αλλά ο Κάστρο που ήταν αμαρκάριστος και σούταρε μέσα από την περιοχή, νικήθηκε από τον Κυριακίδη.

Αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν απλά η προειδοποιητική βολή, αφού στο 23' η Ξάνθη έβαλε το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Δημιουργός ο Τριάδης, σκόρερ ο Κάστρο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επιθετικώς των Ακριτών που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Κάστρο έχασε την ευκαιρία να κάνει και το 2-0, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε την κεφαλιά του, κρατώντας την ομάδα εντός διεκδίκησης του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ναι μεν ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, αλλά αυτό συνέβη κυρίως λόγω της οπισθοχώρησης της Ξάνθης, ώστε να χτυπήσει στη κόντρα, παρά στην άνοδο των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό της δημιουργικής δυσλειτουργίας της ομάδας του Δέλλα είναι ότι η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 68' και αυτή με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αυτή ήρθε από το δεξί πόδι του Μοράρ, με τον Ζίβκοβιτς να έχει σωστή αντίδραση και να απομακρύνει σε κόρνερ, ένα από τα πολλά που είχε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί.

Ουσιαστικά, το ματς για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε στο 83', όταν ο Άργκους τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, σε ένα ματς που δεν απείλησε καλά-καλά με 11 στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά – Μεχία, Ντε Λούκας (78' Καμαρά) – Τριάδης, Ντουρίτσκοβιτς (59' Λουσέρο), Μπρίτο (74' Γέντρισεκ) - Κάστρο

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μελιόπουλος, Κασάδο, Φασίδης

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης – Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (73' Γιαννιώτης) – Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο (79' Γουίλιαν Μπαρμπόσα) – Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ (46' Κλέσιο) – Μοράρ

Στον πάγκο: Κουσιάδης, Χαντάκιας, Μπράβο, Βασιλούδης

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Α’ βοηθός: Δημήτρης Τάτσης
Β’ βοηθός: Γεώργιος Πασχάλης
4ος: Αθανάσιος Σέζος


Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x