Stoiximan Super League

Άλωσε την Ξάνθη και… ανέπνευσε ο Πανιώνιος!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αραμπουλί, ο Πανιώνιος πανηγύρισε το πρώτο του φετινό διπλό περνώντας με 2-1 από την Ξάνθη και «έσβησε» την τιμωρία που κουβαλούσε.

Η Ξάνθη κράτησε τον έλεγχο, όμως ο Πανιώνιος βρήκε την ουσία.

Οι Νεοσμυρνιώτες άντεξαν στην πίεση του πρώτου μέρους και με ψυχωμένη εμφάνιση στο δεύτερο πέρασαν με 2-1 από τα Πηγάδια, σβήνοντας το «μείον» από τη βαθμολογική τους συγκομιδή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυανέρυθρους ήταν ο Μπατσάνα Αραμπούλι, που έδωσε δύο φορές το προβάδισμα (53’ και 67’), ενώ στο 55’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Χρήστος Λισγάρας για τους γηπεδούχους.

Με το τρίποντο, ο Πανιώνιος ξεφορτώθηκε το -1 που είχε μετά από μια νίκη και δύο ισοπαλίες που μετρούσε ως τώρα και αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η Ξάνθη, από την άλλη, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλότερα και έμεινε στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη με τον ΟΦΗ –και την ΑΕΛ να «καραδοκεί» με έναν βαθμό και ένα παιχνίδι λιγότερο.



Το ματς:
Η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε την ψυχολογία με το μέρος της και το έκανε ξεκάθαρο, διατηρώντας συντριπτικά τον έλεγχο του αγώνα. Η κατοχή ξεπερνούσε το 70-30 για μεγάλο διάστημα και ο Άμπαντ κάτω από τα δοκάρια παρακολούθησε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ως θεατής.

Αυτό, βέβαια, δεν έκανε εύκολο το έργο των γηπεδούχων μπροστά στην εστία του Πανιωνίου, αφού οι ευκαιρίες τους δεν ήταν πολλές. Δύο εκτελέσεις φάουλ, στο 10’ και στο 22’ πέρασαν πάνω από τα δοκάρια του Μαλέρμπ, ενώ στο 18’ ο Στέρτζεον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μπροστά στην εστία των κυανέρυθρων, όμως είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από τα πόδια του και άουτ.

Στο 31’ και στο 34’ ο Λισγάρας δοκίμασε κεφαλιές που δεν βρήκαν στόχο, με τον Πανιώνιο να… επιστρέφει μετά από ώρα στην περιοχή της Ξάνθης. Από το 36’ ως το 40’ πίεσε, έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Άμπαντ, όμως οι επιλογές στην τελική προσπάθεια δεν ανησύχησαν τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Άλλος… Πανιώνιος βγήκε από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να εγκλωβίσει την Ξάνθη. Το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου εμφανίστηκε με επιθετικές διαθέσεις και κυνήγησε το γκολ, που πέτυχε στο 53’ με τον Αραμπούλι. Ο Μασούρας από δεξιά τον έβγαλε μόνο του στο δεύτερο δοκάρι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Άμπαντ και να ανοίξει το σκορ.



Τα αντανακλαστικά της –ανώτερης στο πρώτο μισό- Ξάνθης λειτούργησαν αμέσως. Δύο λεπτά μετά το προβάδισμα του Πανιωνίου, ο Λισγάρας ξέφυγε επιδέξια από τον προσωπικό του αντίπαλο και έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.



Ο ρυθμός ανέβηκε, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο, όχι όμως και την ουσία, που… βρήκε ξανά ο Πανιώνιος στο 67’.

Ο Παπανικολάου από αριστερά έβγαλε την ασίστ στον Αραμπούλι που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα υπέγραψε φαρδιά πλατιά στην νίκη των «κυανέρυθρων».



Αυτή τη φορά ο εκνευρισμός ήταν αυτός που κυρίευσε το σύνολο του Κίκι Ραμίρεθ, που ανέκτησε τον έλεγχο, όμως δεν κατάφερε να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σταρτζέον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (63’ Ντε Λούκας), Τζουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Τεσέιρα, Ρενέλα (54’ Ντε Αμορίμ), Καρασαλίδης, Μουλέν (75’ Τερκί), Σόσα.
Στον πάγκο έμειναν οι: Σάο Μπέντο, Ντιρεστάμ, Μαλεζάς, Πολέτο.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μάλερμπ, Λυμπεράκης (90+2’ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας (61’ Καμαρά), Παπανικολάου, Άρτσε (81’ Τσιλούλης), Οικονομίδης, Αραμπούλι.
Στον πάγκο οι: Νίκας, Κιάκος, Δούμτσιος, Ρέντζας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x